Gabriela Crețu, fosta soție a lui Dumitru Buzatu, susține că flagrantul DNA i-a provocat un PREINFARCT / „Are fermă, se duce la prășit, la strâns fân”

Gabriela Crețu, fosta soție a lui Dumitru Buzatu, susține că flagrantul DNA i-a provocat un PREINFARCT / „Are fermă, se duce la prășit, la strâns fân”
Gabriela Crețu, fosta soție a lui Dumitru Buzatu, susține că flagrantul DNA i-a provocat un preinfarct
Publicat: 25/09/2023, 18:25
Actualizat: 25/09/2023, 18:56

Reținerea lui Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui și unul dintre cei mai importanți lideri PSD, i-a afectat pe cei apropiați politicianului. Printre aceștia, și Gabriela Crețu.

Fosta sa soție susține acum că flagrantul DNA i-ar fi provocat un preinfarct, potrivit stiripesurse.ro.

Gabriela Crețu, despre cum a făcut avere Dumitru Buzatu: „În mod legal”

Senator ales din partea PSD, Gabriela Crețu a fost căsătorită cu Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, de care a divorțat, legal, în 2015.

Reținerea acesta, în urma unui flagrant pus la cale de ofițerii DNA, i-ar fi provocat un preinfarct Gabrielei Crețu, arată sursa citată.

În altă ordine de idei, Crețu susține în continuare că totul ar fi o înscenare. „E treaba justiției să dovedească” vinovăția lui Dumitru Buzatu, a spus parlamentarul recent exclus din PSD.

Mai mult, Gabriela Crețu nici nu crede că fostul ei soț are o avere așa mare cum s-a vehiculat în ultimele zile. De fapt, ea este convinsă că Buzatu a făcut bani din agricultură, muncind terenurile avute în proprietate, potrivit libertatea.ro.

„Are o fermă. Nu verific declarațiile de avere ale președintelui CJ. Eu cred că sunt în mod legal obținute. Nu am niciun argument să spun că nu. Că știu cum se duce la prășit, la strâns fân și la… deci nu cred că sunt din alte surse” – Gabriela Crețu

Reacția noastră, a celor din PSD Vaslui… suntem toți în ședință. E clar: credem că președintelui nostru de organizație i s-a înscenat totul. Chiar dacă ar fi adevărat, nu înțeleg de ce am eu o responsabilitate în acest moment. Suntem despărțiți de mai bine de 20 de ani și divorțați legal din 2015. Am o relație colegială, lucrăm împreună. De ce să fiu eu suspendată din partidul la care am construit 33 de ani?”, a afirmat fosta soție a lui Dumitru Buzatu.

„Am condus campanii, am câștigat eu personal cinci dintre ele, eu fiind la al cincilea mandat. Eu nu știu nimic despre afacerile lui. Avea ferma la care lucra foarte mult, dar era administrată de altcineva, conform legii. Alte lucruri nu știu că nu-l întreb pe fostul meu soț ce face în fiecare zi. De ce mă întrebați pe mine despre averea lui? Faceți aceeași eroare ca PSD. Nu cred că are așa mare avere. Numărați metri pătrați. Dar de ce mă întrebați pe mine?” – Gabriela Crețu

Ce avere avea Dumitru Buzatu

La cei 68  de ani ai săi, Dumitru Buzatu are în palmares, pe lângă cariera la catedră, ca profesor de liceu, trei mandate de deputat, care însumează 12 ani, și încă pe atâția de când conduce Consiliului Județean Vaslui. În tot acest timp, el a acumulat, conform celei mai recente declarații de avare, publicată pe site-ul instituției în acest an, cinci clădiri – fără să precizeze dacă sunt apartamente, case de locuit sau de vacanță sau spații comerciale, și nouă terenuri, intravilan, agricole dar și forestiere.

Pe lângă un Mercedes fabricat în 1979, are o șalupă și o rulotă. La capitolul active financiare, conturile au o valoare declarată la zi de aproape 107.000 de lei, deci mai puțin de 10% din suma cu care a fost prins în flagrant drept mită.

Are și 20 de părți sociale la SC ACIP PERLA SRL, unde este acționar, acestea având o valoare totală de 200 de lei. Firma, cu trei salariați, are activitatea de cultivare a cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase si a plantelor producatoare de seminte oleaginoase, e înregistrată în 2018 și a avut un profit net de 75.000 de lei anul trecut, conform Ministerului Finanțelor.

Fostul parlamentar cu trei mandate a încasat, pentru această funcție, 73.372 de lei în anul anterior depunerii declarației de avere, pensie specială pentru limită de vârstă, tot pentru limită de vârstă, a încasat de la Casa de Pensii 95.820 de lei anual. Indemnizația de președinte al CJ Vaslui a fost de 164.268 de lei.

Însumat, însemnă un venit anual încasat de 333.460 lei, adică 27.788 de lei în fiecare lună.

Reamintim că preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui a fost prins în flagrand vineri, 22 septembrie, în timp ce primea o geantă de la omul de afaceri Emil Savin, în care se afla suma de 1.250.000 lei. Suma ar reprezenta 10% din valoarea facturilor decontate de CJ Vaslui către firma lui Savin pentru lucrări de reabilitare a unui drum județean.

Tribunalul Vaslui l-a arestat preventiv pentru 30 de zile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Șoferii nu pot fi obligați prin lege. Gestul la volan pentru care niciun polițist nu...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata