Gabriela Firea, acuzații la adresa lui Nicușor Dan: „Mă rog pentru sănătatea băiețelului lovit de statuie. Situația putea fi evitată dacă nu lua măsura populistă de a permite accesul cetățenilor pe ușa din față a clădirii”

Gabriela Firea, acuzații la adresa lui Nicușor Dan: „Mă rog pentru sănătatea băiețelului lovit de statuie. Situația putea fi evitată dacă nu lua măsura populistă de a permite accesul cetățenilor pe ușa din față a clădirii”
Sursa foto: Mediafax Foto
Publicat: 23/08/2022, 19:07
Actualizat: 23/08/2022, 19:08

Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei, a afirmat, marți, că Nicușor Dan este responsabil de producerea accidentului în care un copil a fost rănit de o statuie în sediul Primăriei. Într-o postare pe Facebook, ministrul Familiei susține că recomandarea ISU este ca cetățenii să utilizeze pentru acces cele două intrări laterale din clădire.

„Ce s-a întâmplat ieri în clădirea Primăriei Capitalei este un accident tragic! Mă rog pentru sănătatea băiețelului lovit de statuie și sper să își revină cât mai repede. Aș fi făcut asta în liniște, fără comentarii, dar e nevoie să fac niște precizări”, a scris Gabriela Firea.

Gabriela Firea a afirmat că „Nicușor Dan se hrănește din declarații populiste” și că nu ține cont de scenariul de securitate la incendiu aprobat de ISU.

„O spun clar, este un accident nefericit! Totuși, situația putea fi evitată dacă Nicușor Dan nu lua, plin de avânt triumfal, măsura populistă de a permite accesul cetățenilor pe ușa din față a clădirii. Acest acces nu era întâmplător permis doar delegațiilor oficiale pe ușa principală a clădirii. Scenariul de securitate la incendiu aprobat de ISU stabilește că cetățenii pot intra în primărie pe cele două intrări laterale din strada Ellie Radu și strada Anghel Saligny.

Însă Nicușor Dan se hrănește din declarații populiste. Pe primarul general nu l-a interesat ce a spus ISU referitor la siguranța oamenilor, ci doar propria imagine. Așa au apărut, din păcate, consecințele nedorite ale unei acțiuni făcute pentru ‘a da bine’ în spațiul public”, a afirmat Gabriela Firea.

Ministrul Familiei a respins și informațiile potrivit cărora sediul Primăriei nu ar avea recepția făcută.

„Clădirea din bd Regina Elisabeta nr 47, a cărei reabilitare s-a terminat în 2016, la insistențele mele de a muta angajații în sediul de drept al primăriei de vis-a-vis de Cișmigiu, pentru a nu mai plăti o chirie imensă pentru sediul provizoriu, ARE RECEPȚIA la terminarea lucrărilor, așa cum puteți vedea în această postare”, a scris Gabriela Firea în postarea de pe Facebook.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), București, și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase