Gabriela Firea, despre proiectul ”Taberele ARC”: ”5.000 de copii și tineri români din diaspora vin vara aceasta în România”

Gabriela Firea, despre proiectul ”Taberele ARC”: ”5.000 de copii și tineri români din diaspora vin vara aceasta în România”

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a oferit precizări suplimentare legate de proiectul ”Taberele ARC”, anunțând că 5.000 de copii și tineri români din diaspora vin vara aceasta în taberele din România.

Vor veni în România copii și tineri din nu mai puțin de 24 de țări, menționează mionistrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, iar prima seria a ajuns deja în țara noastră, la începutul acestei săptămâni.

5.000 de copii și tineri români din diaspora vin vara aceasta în taberele din România. Sunt cei mai mulți de când se organizează programul Taberelor ARC.

Anul acesta, taberele din România vor găzdui aproape 5.000 de elevi și tineri români din 24 de state ale lumii – Albania, Austria, Bulgaria, Canada, Cehia, Croația, Emiratele Arabe Unite, Germania, Grecia, Italia, Iordania, Israel, Kazahstan, Macedonia de Nord, Marea Britanie, Maroc, Olanda, Republica Moldova, Serbia, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia, Ucraina, Ungaria.

Prima serie a ajuns în România la începutul săptămânii, iar ultimul grup va termina tabăra la finalul lunii august. Vom avea tabere pline de copii toată vara și fiecare o să petreacă câte o săptămână plină de activități în România. Ne asigurăm că au parte de condiții bune, că mâncarea este adecvată vârstei lor, iar cazarea este fără probleme”, precizează Gabriela Firea.

”Pentru ediția din acest an, colegii din Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, împreună cu specialiștii din Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, au păstrat cele două locații din 2022 – Oglinzi, județul Neamț și Sângeorz-Băi, județul Bistrița-Năsăud – dar au adăugat și alte centre de agrement – Căprioara, județul Hunedoara, Codrii de Aramă, județul Botoșani, Săcelu, județul Gorj, Sulina, județul Tulcea”

Gabriela Firea

Proiectul Taberele ”ARC” ajunge la a XIV-a ediție, cu aproape 28.000 de elevi, tineri și cadre didactice

Copiii și tinerii care vor veni în taberele din România sunt așteptați cu excursii tematice și, nu în ultimul rând, cu informații despre marii poeți și scriitori români, Mihai Eminescu, Ion Creangă sau Mircea Eliade.

Proiectul ”Taberele ARC” a ajuns la cea de-a XIV-a ediție, mai precizează Gabriela Firea, ministrul Familiei,Tineretului și Egalității de Șanse.

Depășim numărul de copii care ajungeau în aceste excursii înaintea pandemiei. Pentru unii dintre ei este o ocazie unică pentru a afla lucruri noi despre țara unde s-au născut și au copilărit părinții lor. Vor merge în excursii tematice, vor afla despre marii poeți și scriitori români (Mihai Eminescu, Ion Creangă sau Mircea Eliade), vor învăța lucruri pe care nu le cunosc despre istoria și georgrafia României, dar și despre tradițiile, muzica sau portul popular.

Sunt pregătite multe surprize. De exemplu, 45 de copii veniți din Albania au participat la concertul susținut la Târgu Jiu de violonistul Alexandru Tomescu, pe vioara Stradivarius, în cadrul Turneului Internațional Stradivarius.

Ediția de anul trecut a fost una de succes și peste 1.200 de copii, tineri și cadre didactice, din 18 țări, au participat în taberele de la Sângeorz Băi, județul Bistrița Năsăud, și Oglinzi, județul Neamț”, mai notează Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

”Proiectul Taberele «ARC» organizat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și Agenția Națională pentru Sport ajunge, astfel, la a XIV-a ediție, cu aproape 28.000 de elevi, tineri și cadre didactice”

Gabriela Firea


Citește și:

EXCLUSIV | Cinism înfiorător după moartea unei paciente într-unul din ”azilele groazei”. Infirmieră: ”Deja era țeapănă, ne facem sânge rău degeaba”

Ligia Deca, ministrul Educației: ”Au fost acordate peste 70 de burse pentru stagii de studii universitare în străinătate”

EXCLUSIV | Pacienți de la Bălăceanca, torționari la ”azilele groazei”: ”Avea mână liberă să bată alți pacienți, tuturor le era frică de el”

PNL Sector 1: ”Clotilde Armand blochează construcția de creșe și grădinițe! Confortul și educația copiilor noștri nu sunt negociabile!”

EXCLUSIV | Ce a ascuns conducerea Colegiului ”Ion Creangă”? Înjunghierea profesoarei de japoneză nu a fost un act izolat: ”Amenințări cu șurubelnița!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple