PNL Sector 1: ”Clotilde Armand blochează construcția de creșe și grădinițe! Confortul și educația copiilor noștri nu sunt negociabile!”

PNL Sector 1: ”Clotilde Armand blochează construcția de creșe și grădinițe! Confortul și educația copiilor noștri nu sunt negociabile!”
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1
Publicat: 06/07/2023, 10:12
Actualizat: 06/07/2023, 10:14

În ședința de Consiliu Local convocată astăzi, PNL Sector 1 readuce în discuție un proiect de hotărâre de Consiliu Local blocat de primarul Armand de aproape un an. Este vorba despre un proiect care, într-o administrație normală, spun liberalii, ”ar trebui să depășească orgoliile politice inutile, pentru că rezolvă o problemă gravă a sectorului: construcția unei creșe în zona de nord a sectorului”.

Reprezentanții PNL Sector 1 prezintă și cifre care ”vorbesc de la sine”.

  • În 2020, în Sectorul 1 au fost înregistrați 3.500 de nou-născuți. Este vorba strict de copiii din familii cu domiciliul în Sectorul 1 și care sunt deja la vârsta pentru creșă.
  • În 2023, sectorul 1 are 240 de locuri disponibile la cele 5 creșe. De 15 ori mai puține decât necesarul.

În campanie și mult timp după, mai transmit liberalii din Sectorul 1 al Capitalei, Clotilde Armand a vorbit ”vehement” despre acest subiect, dar nu ar fi vorba decât despre ”minciună și demagogie”.

”Copiii din Sectorul 1 vor avea la dispoziție două creșe noi dotate cu tot ceea ce este necesar pentru o educație timpurie de calitate. Educația timpurie și rezolvarea deficitului de locuri la creșă sunt priorități ale administrației pe care o conduc. Îmi doresc ca, în cel mai scurt timp posibil, pentru locuitorii sectorului 1 să nu mai fie o problemă găsirea unui loc la creșă”, spunea Clotilde Armand în septembrie 2021.

”Clotilde Armand ține blocat în sertar proiectul PNL”

Oricum, conchid liberalii, ”cele două creșe promise nu ar rezolva nici pe departe problema, dar și aș, ele nu sunt, încă, nici măcar pe hârtie, fiind vorba doar despre ”încă o deziluzie marca USR la Sectorul 1”.

”În timp ce familiile plătitoare de taxe în Sectorul 1, în lipsa locurilor la creșele publice, caută alternative, Armand ține blocat în sertar proiectul PNL de preluare a clădirii de pe Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești Nr. 11A, aflată în paragină, în vederea construirii unei creșe și grădinițe.

Clădirea în care PNL propune construirea de creșă și grădiniță este proprietatea Municipiului București, lăsată în paragină, fiind în acest moment un pericol pentru sănătatea și siguranța cetățenilor din cartier.

Proiectul PNL a fost înregistrat cu Nr. K2- 169/05.08.2022, zi din care a rămas blocat de impostura și lipsa de gândire managerială eficientă a unui ales local care a dezamăgit pe linie”, a declarat Dinu Gheorghe, liderul grupului de consilieri locali PNL Sector 1.

”PNL Sector 1 o somează pe Clotilde Armand să deblocheze acest proiect urgent”

Daniel Ciungu, consilier local și unul dintre inițiatorii proiectului de hotărâre, punctează că nevoia construcției de creșă și grădiniță în această locație abandonată a venit din discuțiile cu cetățenii, care au subliniat urgența.

”Problema locurilor în creșe și grădinițe este generalizată în sector și acută în partea de nord, unde construcția de locuințe noi din ultimii ani nu a fost completată de o dezvoltare echilibrată a infrastructurii.

Preluarea clădirii vechilor grajduri regale este o soluție cât se poate de eficientă, mai ales că există bani alocați în buget chiar pentru noi unități de învățământ preșcolar”, spune Daniel Gheorghe, consilier local PNL Sector 1.

În luna martie, bugetul Sectorului 1 fost aprobat în Consiliul Local cu o serie de amendamente PNL, printre care și alocarea a 19 milioane lei pentru creșe și grădinițe.

”PNL Sector 1 o somează pe Clotilde Armand să deblocheze acest proiect urgent și să facă toate demersurile pentru demararea construcției. Confortul și educația copiilor noștri nu sunt negociabile!”, mai transmite PNL Sector 1.


Citește și:

EXCLUSIV | Turcul care l-a ucis pe ”Dulăul de la Rutieră” vrea regim de detenție semideschis. Ce legătură are Patriarhul Daniel cu motivul invocat

Degete acuzatoare îndreptate către Clotilde Armand după colapsul CET Grivița: ”Regina incompetenței, nu există nimeni în stare să o responsabilizeze!”

CET Grivița anunță încetarea activității, pe termen nelimitat, începând de astăzi! Acuzații la adresa lui Clotilde Armand: ”Lipsă de acțiune!”

PNL Sector 1 ACUZĂ un atac la siguranța energetică a bucureștenilor: ”Clotilde Armand lasă 20.000 de apartamente fără căldură și apă caldă”

Gabriela Firea spune că bucureștenii au fost mințiți: ”«Turcismele» lui Nicușor Dan sunt superbe! Cele de pe vremea mea erau «pericol public»!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
'N-aveți curaj să vă aruncați!' Îngrozitor! Colegele de clasă, prezente la locul sinuciderii celor două...
FOTO. Și-a filmat și pozat iubita în ipostaze intime! A primit interzis la națională
Mama uneia dintre fetele care s-au sinucis a fost audiată: „Ea era foarte deschisă cu...
Tânără de 28 de ani moartă după ce și-a mărit buzele: L-am implorat pe doctor...
Cazul fetelor din Hunedoara care s-au sinucis. Prin ce a trecut una dintre ele cu...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
Șoferii vor fi amendați automat iar examenul auto va fi mai greu. Schimbări importante ale...
VIDEO - Un bărbat a fost reținut pentru înșelăciune. Ar fi vorba despre un cunoscut...
Mărirea buzelor a costat-o viața pe o tânără de 28 de ani! Declarațiile medicilor sunt...
Adina Iuliana Ghervase, “Văduva neagră” de la Iaşi, a ieşit din puşcărie! După ce beată...
Salariile bugetarilor ar putea creşte în 2024 cu 5%. Profesorii ar putea beneficia de o...
Ema Uta, săruturi dezlănțuite în noapte cu un bad boy de oraș. Sunt imaginile sfârșitului...
Descoperire ȘOCANTĂ la Pompeii! Arheologii italieni au fost ULUIȚI după ce au scos...
PUTIN CUTREMURĂ omenirea! Anunţ istoric făcut chiar azi de ţarul Rusiei
Salarii de 3.500 de euro net pe lună. Criteriile de angajare. Sunt sute de posturi...
O tânără și-a pus unghii cu gel, dar în câteva zile a făcut o descoperire...
BANCUL ZILEI. Clasă de ardeleni la ora de Română: Elev Pop, spune, te rog, o...