Gabriela Firea, semnal de alarmă de Ziua mondială împotriva exploatării prin muncă a copiilor: ”Abuzurile trebuie să înceteze!”

Gabriela Firea, semnal de alarmă de Ziua mondială împotriva exploatării prin muncă a copiilor: ”Abuzurile trebuie să înceteze!”
Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse
Publicat: 12/06/2023, 12:27
Actualizat: 12/06/2023, 12:27

Gabriela Firea – ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse – trage un nou semnal de alarmă cu ocazia Zilei mondiale împotriva exploatării prin muncă a copiilor și avertizează că ”268 de copii au fost chinuiți și trimiși la muncă anul trecut, cei mai mulți de proprii părinți, în România”.

Este un tablou îngrijorător care oferă o imagine nedemnă de o societate modernă, iar exploatarea copiilor trebuie să înceteze, scrie Gabriela Firea în mediul online.

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse dezvăluie că 38 de copii sub 2 ani au fost ”exploatați prin muncă”, iar alți 54 aveau sub 6 ani, ceea ce este o ”oroare”.

Stop exploatării copiilor! 268 de copii au fost chinuiți și trimiși la muncă anul trecut, cei mai mulți de proprii părinți, în România. Astăzi, de Ziua mondială împotriva exploatării prin muncă a copiilor, trag un nou semnal de alarmă în privința uneia dintre cele mai crunte realități ale zilelor noastre: copii obligați de familie sau de alți adulți să muncească, fiind în același timp bătuți și umiliți pentru a aduce bani.

Vă puteți închipui ce înseamnă un copil de sub doi ani «exploatat prin muncă»? Da, o astfel de oroare există! Doar anul trecut, au fost nu mai puțin de 38 de copii sub 2 ani care au fost supuși unui astfel de abuz! Alți 54 aveau sub 6 ani, 48 – sub 9 ani, 70 – sub 13 ani și 58 – între 14 și 17 ani! Iată, acesta este tabloul complet al acestei realități crunte!

Cele mai multe cazuri s-au petrecut în familie. Aceste situații imposibil de înțeles sunt mai puține față de 2021, dar mă tem că nu putem avea siguranța că toate cazurile sunt raportate și se regăsesc în statistici”, notează Gabriela Firea pe pagina sa de socializare.

”Nu vorbim doar de cifre seci, ci despre suflete chinuite!”

Dincolo de statisticile seci, Gabriela Firea spune că este vorba despre ”suflete chinuite”, copii care vor rămâne traumatizați pe viață, iar semnalul de alarmă este unul de urgență maximă.

În acest context a fost gândită legea prevenirii separării copilului de familie, scopul final fiind tocmai acela ca o familie ”să găsească soluții și să identifice resurse să-și poate țină copiii acasă, să-i crească în familie~.

Și un singur caz de copil exploatat, chinuit, umilit și trimis la muncă trebuie să fie un semnal de alarmă! Pentru că nu vorbim doar de cifre seci, ci despre suflete chinuite, care rămân cu traume pe viață. Din punctul meu de vedere, orice copil care este exploatat, sub orice formă, care este obligat să iasă pe stradă să muncească sau să cerșească, în loc să fie trimis la școală și să fie lăsat să se bucure de anii minunați ai copilăriei TREBUIE să fie o urgență!

Cu acest scop a fost gândită legea PREVENIRII separării copilului de familie, o lege atât de discutată și atacată printr-o campanie de manipulare și fake-news cum rar mi-a fost dat să văd. N-am să obosesc să spun același lucru: Legea PREVENIRII separării copilului de familie urmărește SĂ SPRIJINE acea familie să găsească soluții și să identifice resurse să-și poate țină copiii acasă, să-i crească în familie.

NU să ia copiii din familii, cum s-a manipulat în mod fals opinia publică, ci să ofere familiilor soluții. Abuzurile asupra copiilor trebuie să înceteze!”, încheie Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.


Citește și:

Consilier local din Eforie, arestat în SUA pentru fraudă bancară prin clonare de carduri: ”Furt de identitate, subvenționăm crima organizată”

Alexei Navalnîi, ”joc pe contre” cu administrația penitenciarului după o solicitare-șoc: ”Voi continua să lupt…”

EXCLUSIV | Anularea PUZ Sector 2, comentatată de un cunoscut urbanist: ”Nicușor Dan nu are o componentă constructivă, distruge și blochează”

Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei: ”Clotilde Armand, ai legătura, Piața Amzei redevine disfuncțională!”

EXCLUSIV | Anularea PUZ Sector 2, comentatată de un cunoscut urbanist: ”Nicușor Dan nu are o componentă constructivă, distruge și blochează”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
TAXA obligatorie în România. Nu poți evita plata ei, oricine ai fi
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice