Gabriela Firea și procedurile pentru modernizarea rețelei de termoficare a Capitalei: ”Domnul Nicușor ne-a anunțat că mâine va face un act de corupție în văzul lumii”

Redactor:
Cristian Lisandru
Gabriela Firea și procedurile pentru modernizarea rețelei de termoficare a Capitalei: ”Domnul Nicușor ne-a anunțat că mâine va face un act de corupție în văzul lumii”
Gabriela Firea și procedurile pentru modernizarea rețelei de termoficare a Capitalei: ”Domnul Nicușor ne-a anunțat că mâine va face un act de corupție în văzul lumii”

Nicușor Dan – Primar General al Capitalei – a declarat, astăzi, că vor fi demarate procedurile pentru modernizarea rețelei de termoficare a Capitalei, precizând și că 8 companii ”dintre cele prezente pe piață” a fost invitate la discuțiile care vor avea loc mâine, 19 ianuarie, la ora 16.00.

Nicușor Dan a mai specificat că această discuție ”nu este închisă doar la ele”, referindu-se la cele 8 companii deja invitate la discuții, iar o a doua întâlnire cu reprezentanții companiilor va avea loc marți, 26 ianuarie, tot de la ora 16.00.

”Începem procedurile pentru modernizarea rețelei de termoficare a Capitalei. Vom aloca 90 de milioane de euro din fondurile Primăriei Capitalei și 300 de milioane de euro din fonduri europene, cu care putem reabilita în total 260 de kilometri de rețea primară de termoficare. Vom lucra cu prioritate în zonele cele mai afectate, pe mai multe tronsoane și cu mai mulți constructori.

Vom avea mâine, 19 ianuarie, ora 16.00, o primă întâlnire cu companiile specializate în lucrări pentru rețelele termice. O a doua întâlnire va avea loc marți, 26 ianuarie, ora 16.00. Companiile care doresc să participe sunt rugate să își anunțe intenția la Primăria Municipiului București, cabinetul primarului. Am chemat deja 8 companii dintre cele prezente pe piață, toate au confirmat, dar subliniez că discuția nu este închisă doar la ele”, a transmis Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan.

Gabriela Firea: ”Îi chemi pe băieții deștepți din domeniu care mișună pe lângă PNL și USR – PLUS”

Pornind de la anunțul făcut de Nicușor Dan, Gabriela Firea consideră că este vorba doar despre companii agreate de PNL și USR PLUS, acuzându-l pe Primarul General al Capitalei că ”va face un act de corupție”. 

Mai mult, Gabriela Firea acuză îl acuză pe Nicușor Dan că ”vorbește”, însă ar trebui ”să facă”, iar interesele cetățenilor sunt trecute cu vederea, business-ul fiind cel mai important.

”Fapta oricărui ministru, primar sau președinte de CJ care ar chema niște firme private cu care discute despre o licitație publică s-ar chema corupție! Numai pentru primarul Dreptei Unite este ceva normal. Are antecedente! Ne-a anunțat azi cu mare bucurie “a chemat 8 constructori cu care vrea vorbească mâine”. Ce vorbească? Trebuie facă, nu vorbească!

Specialiștii întocmesc caietul de sarcini fără ingerințe externe și se lansează licitația, la care participa transparent toate firmele care se considera capabile execute acele lucrări. Așa am procedat 4 ani atât eu, cât și echipa mea, în privință înlocuirii conductelor de termoficare foarte vechi, cât și în ceea ce privește repararea țevilor acolo unde nu erau ciur”, transmite Gabriela Firea în mediul online.

”A chemala discuții” doar unele dintre firme și pe altele nu, în general a vorbi despre termenii unei licitații, înseamnă ai parti-pris-uri, îi chemi pe băieții deștepți din domeniu care mișuna pe lângă PNL și USR – Plus ori chiar pe lângă sponsorii oculți din campanie ai noului primar, care pare pus pe business, nu pe sprijinirea populației într-un domeniu atât de sensibil.

Adică, azi Dl Nicușor ne-a anunțat mâine face un act de corupție în văzul lumii dar nu-i pasă, pentru el este de dreapta și nu-i pasă de nimic!”

Gabriela Firea

”Asta e o bătaie de joc la adresa tuturor cetățenilor cărora li s-a promis legalitate”

Gabriela Firea consideră că un astfel de demers anunțat de Nicușor Dan nu este altceva decât ”o bătaie de joc la adresa tuturor cetățenilor cărora li s-a promis legalitate” și ”transparență”. Și, în ultimă instanță, ”totul e doar praf în ochii bucureștenilor”.

”Nu așa se face consultare de piață potrivit legii! Asta e o bătaie de joc la adresa tuturor cetățenilor cărora li s-a promis legalitate, transparenta, acțiune în interes cetățenesc! În plus, desi a trâmbițat toată campania moderniza 100 km de rețea de termoficare pe an, astăzi anunță se apuca de primii 60 de km chinuiți. Din nefericire, nici el și nici consultanții săi nu cunosc nici 10% din legislația privind achizițiile publice, așa cum nu înțeleg nimic din ceea ce înseamnă sistemul de termoficare din București. Mai grav e nici nu îi interesează.

Totul e doar praf în ochii bucureștenilor, simple comunicări de PR, pentru încet, încet, presiunea opiniei publice, deja dezamăgită, începe se facă simțită”, acuză Gabriela Firea.

”O licitație, derulată cu respectarea prevederilor legale, durează minim 8 luni, daca nu punem la socoteala posibilele contestații, litigii, etc, caz în care poate dura și 2 ani. După atribuirea contractului, urmează cele mai grele etape: proiectarea și avizarea. Iar pentru orice proiect este obligatorie, prin lege, obținerea a peste 25 de avize, de la diferite instituții publice și private. Abia apoi poți începe execuția propriu zisa. Și nu, nu poți repara sistemul oricând, oricum și oriunde. Pentru lucrările sunt dictate de capacitatea sistemului de a susține, suplimentar, porțiunile care intră în reparație”

Gabriela Firea

”În mandatul meu s-au reabilitat aproape 300 km de conducte de termoficare. Respectând legea, regulamentele, programul de furnizare a agentului termic. vedem cât reuși reabiliteze Dl Nicușor – Frigușor, cu banii lăsați de mine și echipa mea, prin munca asiduă: circa 300 milioane euro, fonduri europene”, încheie Gabriela Firea textul postat pe pagina sa de socializare.

BOMBĂ! Prezentatoarea TV care s-a cuplat cu un copil de 17 ani. Ea este cu...
Cuplu bombă la Survivor! Au fost prinşi în pădure, în timp ce se...
FOTO. Cum arată Anca Neacșu, blonda din trupa ASIA, la 43 de ani! Era una...
Un om al strazii a gasit un portofel de firma, plin cu bani si l-a...
Simona Halep a omis un detaliu important când s-a retras de la Dubai! Lovitura primită...
S-a aflat tot adevărul. Cu cine l-a înșelat Lidia Buble pe Răzvan Simion
Armata americană va fi dotată cu o armă minune. 'Asta nu e SF!. Obiectele pe...
OMS vs Big Pharma. Şeful OMS vrea ca "reţeta vaccinurilor" să fie la liber. Companiile...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
Mărturia fiicei criminalului din Onești: „Am sunat la Poliţie la Bacău şi la Bucureşti, să...
Cuplu bombă la Survivor! Au fost prinşi în pădure, în timp ce se...
Are 72 de ani, dar asta nu l-a oprit să se iubească cu o studentă....
Cea mai CIUDATĂ metodă prin care poți să ARZI mai multe CALORII în fiecare zi!...
Vremea o ia razna în România. Se întâmplă în următoarele 24 de ore
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă cu școlile din București, decizia din miez de noapte
Adevătul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”. Nu te vei mai uita la fel...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT. Medicii nu au mai putut face nimic...
Adele a slăbit mai mult. E de nerecunoscut. Cum arată acum cântăreața
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Revoluţie la WhatsApp! Se introduce funcţia pe care milioane de utilizatori o aşteptau
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide