GALERIE FOTO | Cum arată acum Pasajul Berceni de pe Centura Capitalei. Când ar putea fi dat podul în trafic

Publicat: 30/09/2022, 14:10

Pasajul Berceni de pe Centura Capitalei este una dintre cele mai importante construcții de pe Centura Capitalei, la „pachet” cu Pasajele Domnești și Popești Leordeni. În prezent se lucrează intens la Pasajul Berceni. Când ar putea fi dat în trafic.

Pasajul Beceni de pe Centura Capitalei prinde contur.

Potrivit lui Ionel Scrioșteanu, acesta este în prezent stadiul lucrărilor la Pasajul Berceni:

 • A început montarea predalelor la inelul central al pasajului și continuă această operațiune și la rampa de acces dinspre București, dar și la rampa de coborâre/urcare spre și dinspre comuna Berceni.
 • A început montajul parapetelor de tip New Jersey pe zona de delimitare a Centurii București de zona pilelor pasajului, spre Popeşti-Leordeni.
 • Se lucrează la așternerea balastului pe rampa de coborâre/urcare spre și dinspre comuna Berceni, pe rampa de urcare dinspre Popești-Leordeni, pe rampa de coborâre spre Popești-Leordeni și pe rampa de coborâre spre Jilava.
 • Se lucrează la turnarea grinzilor de trotuar pe rampa de urcare dinspre Popești-Leordeni și pe rampa de coborâre spre Jilava.
 • Se lucrează la turnarea binderului pe zona de lărgire la 4 benzi a Centurii București spre Jilava.
 • Se execută lucrări de stabilizare în situ și fundație de balast pe DJ 401, comuna Berceni.
 • Continuă montarea lisei prefabricate pe toate zonele pasajului.
 • Continuă executarea umpluturilor armate la rampa de urcare/coborâre spre și dinspre București, care este finalizată în proporție de 80%.
 • Continuă executarea lucrărilor de drum pe zona comunei Berceni și pe partea dinspre București.
 • Continuă executarea lucrărilor de iluminat public pe toată zona pasajului.
 • Continuă realizarea canalizării pluviale, necesară preluării apei din zona pasajului.

„Chiar dacă furnizorii de materiale prefabricate au întârziat livrarea acestora în șantier, ducându-l într-o zonă critică din punct de vedere al termenului de finalizare, facem toate eforturile, împreună cu antreprenorul, ca darea în trafic a pasajului să nu depăşească luna decembrie a acestui an”, a precizat Ionel Irinel Scrioșteanu.

Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a anunțat, în august, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” când va fi dat în folosință pasajul de la Berceni.

„Pasajul de la Berceni este în stadiu destul de avansat, acolo autorizația a fost emisă din două părți, una pe zona Ilfov și una pe București – Sectorul 4 și din această cauză lucrările la rampa de urcare-coborâre  au început relativ târziu, dar cu o mobilizare bună și cu un ritm de șantier, sper eu, destul de bun în această toamnă, în luna decembrie a acestui an îl vom da în folosință fără probleme”, a declarat Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor la emisiunea „Cu Gândul la București”.

Pasaj de peste 30 de milioane de euro

Giratoriul suspendat DNCB – Șos. Berceni + lărgire la 4 benzi a centurii actuale costă 30,5 milioane de euro.

Constructorul pasajului este asocierea Trameco SA (Selina) – Vahostav SK AS – Construcții Erbașu SA – Grafic Tends SRL

Contractul a fost semnat în martie 2019, iar termenul de finalizare este de 30 luni (6 luni proiectare și 24 luni execuție). Lucrările au fost începute în august 2020.

Foto: Ionel Scrioșteanu / Facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase