GALERIE FOTO | Dacă în 2020 aveam un oraș împodobit, anul acesta a dispărut atmosfera de sărbătoare. Luminițele din București din acest an, în comparație cu anul trecut

GALERIE FOTO | Dacă în 2020 aveam un oraș împodobit, anul acesta a dispărut atmosfera de sărbătoare. Luminițele din București din acest an, în comparație cu anul trecut
Iluminatul festiv de pe Bulevardul Aviatorilor, în 2020 și în 2021
Publicat: 30/11/2021, 15:22

Dacă în anii trecuți Bucureștiul era un oraș foarte împodobit cu luminițe de sărbători, anul acesta iluminatul festiv este auster. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a decis ca pentru acest an să nu se mai dea bani pentru închirierea ornamentelor. Ca atare, iluminatul spectaculos din anii trecuți a dispărut, însă, pe de altă parte, economia făcută de PMB este de 8 milioane de lei.

Reprezentanții Primăriei Capitalei au precizat pentru Gândul că anul acesta nu s-au mai alocat bani către Compania Municipală Iluminat Public București, pentru a închiria elemente decorative și luminițe, pentru sărbători.

Potrivit celor de la PMB, iluminatul festiv din Capitală se realizează în acest an cu puține echipamentele, achiziționate în anii trecuți, și care se află deja pe stoc la Compania Municipală Iluminat Public București. Practic, Primăria a alocat bani doar pentru montajul acestora.

Montarea luminițelor costă în jur de 1 milion de lei, asta în condițiile în care în anii precedenți iluminatul festiv a costat peste 9 milioane de lei, anual. Potrivit reprezentanților PMB, inlcusiv anul trecut s-au cheltuit 9 milioane de lei pentru iluminatul festiv. Practic, primăria a făcut în acest an o economie de 8 milioane de lei.

Ornamentele din acest an, cumpărate în 2018

Ca atare, dacă în acest an nu s-au mai închiriat ornamente, Bucureștiul este, după foarte mulți ani, mai sărac în ceea ce privește atmosfera de sărbători.

Gândul a realizat un colaj de fotografii, prin care se poate vedea diferența dintre anul acesta și anul trecut de pe marile bulevarde.

Elementele decorative montate în acest an sunt achiziționate în anul 2018 și montate doar pe câteva bulevarde din București.

Târg de Crăciun în Piața Universității, cu plată

Anul acesta, față de anii trecuți, inclusiv față de anul trecut, lipsesc luminițele de pe Magheru, Calea Victoriei, Elisabeta sau Aviatorilor, artere unde se găsesc doar câteva perdele luminoase amplasate în copaci.

Primăria Capitalei a decis ca pentru acest an să organizeze un târg de Crăciun în Piața Universității, dar la care se percepe o plată de intrare, de 7 lei pe loc, sau 5 lei online. Din acest motiv, weekend-ul trecut s-au format cozi foarte mari la casa de bilete, și nu puțini au fost cei care au criticat decizia de a se percepe plată pentru intrare la târg.

Intrarea la târg se face doar pe baza certificatului verde, pe care îl au persoanele vaccinate sau trecute prin boală.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Turcia îşi schimbă numele. Ce alegere a făcut preşedintele Erdogan
Banca vinde un PASSAT care merită toată atenția
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
ȘTEFANIA a PIERDUT lupta cu MOARTEA, la doar 20 de ani
Dovada clară că există călători în timp? Previziunea uluitoare făcută despre Elon Musk acum 70...
Cine este, de fapt, polițista care s-a sinucis? Motivul șocant pentru care a decis să...
Se dau toți banii înapoi! Anunț de ultimă oră pentru milioane de români: Returnăm banii...
S-a dat alarma de război. Trimit militarii în România. Alertă totală lângă țara noastră
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...