GALERIE FOTO | Pasajul de la Domnești, de pe Centura Capitalei, prinde contur de la o zi alta și arată tot mai bine

GALERIE FOTO | Pasajul de la Domnești, de pe Centura Capitalei, prinde contur de la o zi alta și arată tot mai bine
Foto: Facebook, Irinel Ionel Scrioșteanu
Publicat: 23/02/2022, 14:44

Șantierul Pasajului Domnești de pe Centura Capitalei arată tot mai bine, iar proiectul prinde contur de la o zi la alta.

„Merg bine lucrările la Pasajul Domnești”, a anunțat Ionel Scrioșteanu miercuri.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, lucrările la Pasajul Domnești se află în următorul stadiu:

  • A început montarea predalelor la tablierul metalic aferent girației suspendate.
  • S-a finalizat montarea predalelor pe toate rampele pasajului Domnești.
  • Continuă montarea elementelor prefabricate la zidurile de sprijin la rampa de urcare dinspre Bragadiru, la rampa de urcare dinspre Chiajna, precum și la rampa de coborâre spre București. A început montarea acestora și la rampa de coborâre spre Chiajna, precum și la rampa de urcare dinspre București.
  • Continuă realizarea grinzii de parapet de-a lungul rampei de urcare dinspre Chiajna și a început realizarea grinzii de parapet și la rampa de coborâre spre Chiajna.
  • Continuă realizarea suprastructurii la rampa de urcare dinspre București.
  • S-a finalizat suprabetonarea la rampa de coborâre spre Domnești și se lucrează la realizarea armăturii la rampa de urcare dinspre Domnești.
  • Se lucrează la racordarea rampei de urcare dinspre Chiajna cu Centura Capitalei, iar săptămâna viitoare traficul va fi deviat pe acea zonă, pentru a continua executarea lucrărilor la rampa de coborâre spre Chiajna.
  • Se lucrează la realizarea terasamentelor la giratoriul de racordare cu drumul județean spre Domnești.
  • Continuă relocarea rețelelor de utilități, precum și realizarea rețelei de canalizare pluvială și a rețelei de iluminat public.

Pasajul costă aproape 100 de milioane de lei

Contractul pentru proiectarea şi execuţia pasajului de la Domneşti a fost semnat în 2017 cu românii de la Straco pentru aproximativ 100 de milioane de lei.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis în ianuarie 2018 Ordinul de Începere pentru realizarea obiectivului „Proiectare şi execuţie Pasaj suprateran pe DJ 602 Centura Bucureşti-Domneşti”.

Potrivit CNAIR, durata contractului este de 51 de luni, dintre care 3 luni proiectare, 24 luni execuţie și 24 de luni perioada de garanţie a lucrărilor.

Pasajul de la Domnești este cel mai așteptat proiect de infrastructură de pe Șoseaua de Centură a Capitalei pentru că ar urma să fluidizeze traficul de pe Prelungirea Ghencea. Pe această arteră ambuteiajele se întind în prezent mai mai mulți kilometri.

Timp de un an, s-a bătut pasul pe loc la acest proiect, asta după ce fosta administrație condusă de Gabriela Firea a cerut modificarea proiectului pentru a include bucla de întoarcere a tramvaiului de pe Prelungirea Ghencea. Între timp, constructorul a intrat în faliment, iar lucrarea a fost preluata de subcontractorii săi, tot firme românești.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult