GALERIE FOTO | Pasajul Domnești, primul strat de asfalt. Cum arată acum cel mai așteptat proiect de infrastructură de pe Centura Capitalei

Publicat: 07/02/2022, 13:01

Pe Pasajul Domnești, de pe Centura Capitalei, s-a așternut primul strat de asfalt, pe rampa de coborâre spre Bragadiru.

„Primul strat de asfalt, la una dintre rampele de la Pasajul Domnești. S-a așternut deja primul strat de asfalt pe rampa de coborâre spre Bragadiru.

Continuă montarea elementelor prefabricate la zidurile de sprijin la rampa de urcare dinspre Bragadiru, la rampa de urcare dinspre Chiajna, precum și la rampa de coborâre spre București.

Continuă realizarea grinzii de parapet de-a lungul rampei de urcare dinspre Chiajna și a început realizarea grinzii de parapet și la rampa de coborâre spre Chiajna”, a anunțat secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu.

Potrivit lui Scrioșteanu, pe șantier continuă și realizarea suprastructurii la rampa de urcare dinspre București.

„Continuă montarea predalelor și a început și realizarea armăturii pentru placa de suprabetonare la rampa de urcare/coborâre dinspre Domnești.

A fost dezafectată linia de medie tensiune paralelă cu Centura Capitalei spre Chiajna, pentru a se putea face racordarea rampei de urcare dinspre Chiaja cu Centura Capitalei.

Continuă relocarea rețelelor de utilități, precum și realizarea rețelei de canalizare pluvială și a rețelei de iluminat public”, potrivit lui Scrioșteanu.

Secretarul de stat mai precizează că din această săptămână, traficul dinspre Domnești spre București va fi deviat pe breteaua nou construită, în dreapta rampei spre București.

Pasajul costă aproape 100 de milioane de lei

Contractul pentru proiectarea şi execuţia pasajului de la Domneşti a fost semnat în 2017 cu românii de la Straco pentru aproximativ 100 de milioane de lei.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis în ianuarie 2018 Ordinul de Începere pentru realizarea obiectivului „Proiectare şi execuţie Pasaj suprateran pe DJ 602 Centura Bucureşti-Domneşti”.

Potrivit CNAIR, durata contractului este de 51 de luni, dintre care 3 luni proiectare, 24 luni execuţie și 24 de luni perioada de garanţie a lucrărilor.

Pasajul de la Domnești este cel mai așteptat proiect de infrastructură de pe Șoseaua de Centură a Capitalei pentru că ar urma să fluidizeze traficul de pe Prelungirea Ghencea. Pe această arteră ambuteiajele se întind în prezent mai mai mulți kilometri.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult