GÂNDUL GREEN. Tanczos Barna, despre țintele de depoluare: „Ambițiile UE nu sunt mai mici, în ciuda presiunii din Rusia”

Publicat: 20/04/2022, 11:30

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a vorbit, în cadrul ediției „Gândul Green” de marți, 19 aprilie, despre țintele de depoluare ale României, dar și ale UE, în general. 

„Pe de o parte avem țintele europene și am fost acum 3 săptămâni la ultima discuție dintre miniștrii mediului.

Ambițiile UE nu sunt mai mici în ciuda presiunii din Rusia.

Ambițiile pentru scoaterea fosilului nu s-au redus, ci vor o implementare mai accelerată.

Să renunțăm la gazul și cărbunele rusesc. Ambițiile vor pune o amprentă extrem de serioasă pe tot ce înseamnă economie, mobilitate.

România trebuie să se pregătească la nivelul ministerelor de resort.

Când o să apară acea taxă de carbon, va crește și mai mult prețul la pompă.

Sunt propuneri concrete, puse pe hârtie de UE, de Timmermans. Aceste ambiții nu au fost reduse, acest calendar de implementare nu a fost prelungit. Termenele rămân ferme: 2030-2035 – mașinile cu ardere pe combustie vor fi scoase din producție.

Ucraina e o problemă, poluarea nu e însă de o asemenea amploare încât să se resimtă în statele învecinate și sper să nu fie. Apele care ajung în Marea Neagră nu afectează biodiversitatea, poluarea aerului nu a fost de amploare pentru ca norul toxic să iasă din limitele normale, să ajungă în România sau Polonia.”, a declarat ministrul Mediului la „GÂNDUL GREEN”.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult