GÂNDUL LIVE. „Afaceri cu decedaţi”. Dialog halucinant între angajații unui spital și rudă. „Ni s-a cerut să plătim un sicriu cu zinc, cu un preț de patru ori mai mare”

Redactor:
Florentina Dinu

Îndurerată din cauza decesului bunicului, unei femei din Brașov nu i s-a permis să  preia cadavrul din spital din cauza unor negocieri obscure dintre angajațîi unitățîi medicale și patronii de pompre funebre. Revoltată, femeia a lansat acuzațîi online grave la adresa personalului de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie (TBC) de la Stejeriş, prin care a arătat că angajaţîi nu au vrut să îi dea cadavrul până nu vine cu sicriul potrivit.

Astfel, angajațîi îi recomandau femeii  să vină cu un siciru din zinc, însă monopulul era deținut de o singură firma, recomandată de spitalul în cauza.

„Domnii de aici nu ne lăsau cu pompele funebre din Săcele, pentru că nu plătesc șpăgi asistentelor de aici. Se pare că există domnul Levi, care  oferă sicriul  la prețul de 4.000 de lei, iar diferența o împart între asistente. Au plecat când le-am confruntat cu filmări înregistrate pe telefon, au dat bir cu fugițîi. Am spus că sunt nepoata decedatului, m-au tratat foarte frumos și m-au lăsat să-l văd pe «bunicul», așa mi-au zis”.

Într-o discuţie înregistrată în faţa spitalului, un cadru medical spune că „aşa prevede protocolul”, că morţîi care erau infectaţi cu SARS-CoV-2 să fie îngropaţi în astfel de sicrie.

Roxana Petcu a postat înregistrări audio prin care arată că i s-ar fi cerut „să ia legătura” cu acest „domn Levi”, recomandarea, pentru serviciile funerare. Numai că serviciile lui ar fi costat familia 4.000 de lei, adică de aproape 4 ori mai mult decât la o altă firmă de pompe funebre.

„Ne spuneau că cel mai ieftin pachet consta intr-un sicriu de brad de 4.000 de lei

„Sunăm la firma recomandată de ei, la domnul Levi, de 4 sau 5 ori. Ba sună ocupat, ba este în altă convorbire, ba ne dă domnul pe ocupat… semn că este foarte ocupat domnul respectiv. E şi normal, este singurul autorizat COVRIG din Brașov. Drept dovadă numai astăzi a avut 6 cazuri! Răspunde într-un final… ne vorbeşte foarte respectuos… aproape plânge cu noi la telefon… (ataşăm convorbirea) şi ne spune că cel mai ieftin pachet (or fi şi mai scumpe) constă într-un sicriu de brad 4 lături şi unul de zinc şi 2 saci, transport ţi preluare decedat (cu reducere, pentru că îi e milă de noi …) 4.000 lei Cumpărăm… plătim… minciuni! Zinc care nu există în sicriu… pentru că zincul pentru repatriere șe face doar şi numai pentru sicriu de 6 lături, nicidecum de 4 lături. La pompe funebre Săcele, familia a rezolvat cu 1.000 lei. Şi transport gratuit. Acelaşi sicriu de lemn, brad!”, arată Roxana Petcu.

Ce scrie in protocol?

 „Personalul implicat în manipularea cadavrului pulverizează produse biocide de tip TP22 sau soluţie de formaldehidă peste cadavru, apoi îl introduce în doi saci rezistenţi de vinil, astfel: după fiecare introducere a cadavrului în sac se pulverizează produs biocid tip TP22 folosind un echipament de pulverizare fină, ulterior acesta se introduce în sicriu, urmând a se închide şi sigilă capacul sicriului.  Familia este cea care aduce sicriul în care se pune cadavrul”, se spune în protocol.

Ordin de anchetă

Imediat ce a aflat de informaţiile care au circulat pe reţelele sociale, conducerea Spitalului Stejeriş a demarat o anchetă disciplinară.

„Vă informăm că persoanele angajate ale spitalului implicate în eveniment au declarat la o primă discuţie avută că în nici un moment nu s-au gândit să favorizeze o firmă de pompe funebre, doar să ajute familie decedatului. Spitalul condamnă orice încălcare a normelor de etică şi deontologie şi orice abatere va fi imediat şi ferm sancţionată. Concluziile anchetei disciplinare vă vor fi aduse la cunoştinţă imediat ce vor fi formulate”, a precizat conducerea spitalului pentru BunăZiua Brasov.

 

 

Gigi Becali dă lovitura mult aşteptată la FCSB. O fostă câştigătoare a Ligii Campionilor a...
ULTIMA ORĂ. Tragedie în muzica românească. Îndrăgitul cântăreț a fost găsit mort
FOTO. Antonia a pozat într-un costum de baie, dar fanii au distrus-o pentru că e...
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
S-a despărțit de cunoscutul milionar în clipa în care a devenit Miss, iar el nu...
Oficialii Moderna au recunoscut. ce se întâmplă cu injecţia lor: 'Dezvoltăm un alt vaccin'
Principalul consilier medical din Franţa: Noile tulpini de coronavirus echivaleză cu o nouă pandemie
BANCUL ZILEI – Cu nimfomana la psihiatru
Dosarele CIA despre OZN-uri, declasificate, dar cenzurate. Evenimentul suspect petrecut în aprilie 1976: „I s-ar...
ULTIMA ORĂ. Tragedie în muzica românească. Îndrăgitul cântăreț a fost găsit mort
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Detaliul extrem de CONTROVERSAT din imaginile cu Pământul dezvăluite recent de NASA
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
George Simion l-a UMILIT pe Traian Băsescu. Ce a putut să facă e ireal și...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Avertisment pentru persoanele deja vaccinate! Este BREAKING NEWS
Gina Pistol, într-o rochie mulată, în luna a șaptea de sarcină. Cât de mult s-a...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Zona din Bucureşti unde lucrau peste 100.000 de oameni pe care pandemia a transformat-o total...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide