GÂNDUL LIVE. „Afaceri cu decedaţi”. Dialog halucinant între angajații unui spital și rudă. „Ni s-a cerut să plătim un sicriu cu zinc, cu un preț de patru ori mai mare”

Publicat: 24/11/2020, 14:40
Actualizat: 24/11/2020, 14:46

Îndurerată din cauza decesului bunicului, unei femei din Brașov nu i s-a permis să  preia cadavrul din spital din cauza unor negocieri obscure dintre angajațîi unitățîi medicale și patronii de pompre funebre. Revoltată, femeia a lansat acuzațîi online grave la adresa personalului de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie (TBC) de la Stejeriş, prin care a arătat că angajaţîi nu au vrut să îi dea cadavrul până nu vine cu sicriul potrivit.

Astfel, angajațîi îi recomandau femeii  să vină cu un siciru din zinc, însă monopulul era deținut de o singură firma, recomandată de spitalul în cauza.

„Domnii de aici nu ne lăsau cu pompele funebre din Săcele, pentru că nu plătesc șpăgi asistentelor de aici. Se pare că există domnul Levi, care  oferă sicriul  la prețul de 4.000 de lei, iar diferența o împart între asistente. Au plecat când le-am confruntat cu filmări înregistrate pe telefon, au dat bir cu fugițîi. Am spus că sunt nepoata decedatului, m-au tratat foarte frumos și m-au lăsat să-l văd pe «bunicul», așa mi-au zis”.

Într-o discuţie înregistrată în faţa spitalului, un cadru medical spune că „aşa prevede protocolul”, că morţîi care erau infectaţi cu SARS-CoV-2 să fie îngropaţi în astfel de sicrie.

Roxana Petcu a postat înregistrări audio prin care arată că i s-ar fi cerut „să ia legătura” cu acest „domn Levi”, recomandarea, pentru serviciile funerare. Numai că serviciile lui ar fi costat familia 4.000 de lei, adică de aproape 4 ori mai mult decât la o altă firmă de pompe funebre.

„Ne spuneau că cel mai ieftin pachet consta intr-un sicriu de brad de 4.000 de lei

„Sunăm la firma recomandată de ei, la domnul Levi, de 4 sau 5 ori. Ba sună ocupat, ba este în altă convorbire, ba ne dă domnul pe ocupat… semn că este foarte ocupat domnul respectiv. E şi normal, este singurul autorizat COVRIG din Brașov. Drept dovadă numai astăzi a avut 6 cazuri! Răspunde într-un final… ne vorbeşte foarte respectuos… aproape plânge cu noi la telefon… (ataşăm convorbirea) şi ne spune că cel mai ieftin pachet (or fi şi mai scumpe) constă într-un sicriu de brad 4 lături şi unul de zinc şi 2 saci, transport ţi preluare decedat (cu reducere, pentru că îi e milă de noi …) 4.000 lei Cumpărăm… plătim… minciuni! Zinc care nu există în sicriu… pentru că zincul pentru repatriere șe face doar şi numai pentru sicriu de 6 lături, nicidecum de 4 lături. La pompe funebre Săcele, familia a rezolvat cu 1.000 lei. Şi transport gratuit. Acelaşi sicriu de lemn, brad!”, arată Roxana Petcu.

Ce scrie in protocol?

 „Personalul implicat în manipularea cadavrului pulverizează produse biocide de tip TP22 sau soluţie de formaldehidă peste cadavru, apoi îl introduce în doi saci rezistenţi de vinil, astfel: după fiecare introducere a cadavrului în sac se pulverizează produs biocid tip TP22 folosind un echipament de pulverizare fină, ulterior acesta se introduce în sicriu, urmând a se închide şi sigilă capacul sicriului.  Familia este cea care aduce sicriul în care se pune cadavrul”, se spune în protocol.

Ordin de anchetă

Imediat ce a aflat de informaţiile care au circulat pe reţelele sociale, conducerea Spitalului Stejeriş a demarat o anchetă disciplinară.

„Vă informăm că persoanele angajate ale spitalului implicate în eveniment au declarat la o primă discuţie avută că în nici un moment nu s-au gândit să favorizeze o firmă de pompe funebre, doar să ajute familie decedatului. Spitalul condamnă orice încălcare a normelor de etică şi deontologie şi orice abatere va fi imediat şi ferm sancţionată. Concluziile anchetei disciplinare vă vor fi aduse la cunoştinţă imediat ce vor fi formulate”, a precizat conducerea spitalului pentru BunăZiua Brasov.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie...
Scandalul puilor vopsiți. Ce ascund autoritățile
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația