GÂNDUL LIVE. Andrei Dumitrescu, jurnalist Gândul.ro, despre cazul patronului bătut de interlopi în Teleorman: „Vorbim despre niște oameni care s-au obișnuit să trăiască în acest fel”

GÂNDUL LIVE. Andrei Dumitrescu, jurnalist Gândul.ro, despre cazul patronului bătut de interlopi în Teleorman: „Vorbim despre niște oameni care s-au obișnuit să trăiască în acest fel”
GÂNDUL LIVE. Andrei Dumitrescu, jurnalist Gândul.ro, despre cazul patronului bătut de interlopi în Teleorman: „Vorbim despre niște oameni care s-au obișnuit să trăiască în acest fel”
Publicat: 13/01/2021, 12:29
Actualizat: 13/01/2021, 14:15

Andrei Dumitrescu, jurnalist GÂNDUL.RO, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre cazul patronului de frizerie snopit în bătaie de un clan foarte periculos din Roșiori de Vede, Teleorman. Victima a primit ZERO zile de îngrijiri medicale după ce a mers la IML!

Victima a depus plângere la Poliție iar la dosar au fost depuse inclusiv imagini pe care dovedesc metodele brutale la care apelează membrii clanului pentru a se impune pe străzile orașului. Interlopii sunt înrudiți inclusiv cu temutul clan Pian, de la București dar și cu celebrul interpret de manele, Florin Salam, după cum a dezvăluit GÂNDUL.RO (Patron snopit în bătaie de cei mai periculoși interlopi din Teleorman. Agresorii sunt rude ale clanului Pian! (VIDEO)

„Noi am dat pe Gândul povestea. Atunci când vorbim despre clanuri. Acest clan BUSE e foarte numeros. Nu e o grupare de bloc. E un clan dezvoltat de-a lungul anilor.

Într-un fel stau lucrurile la Roșiori de Vede. Lucrurile nu sunt ca la București.

Eu am vorbit cu victima, patronul frizeriei. E foarte complicat să ai o afacere într-un oraș mic, unde toți sunt înrudiți și există violență.

Când îți sparge cineva un geam, trebuie să tunzi 10 oameni ca să pui termopanul la loc.

„Nu ai cum să dai zero zile de spitalizare”

Într-un oraș precum Roșiori, acești membri ai clanului, au fost în străinătate, și-au făcut vile etc.

Băiatului care a primit un pumn în față a primit zero zile îngrijiri medicale. IML poate fi în cârdășie cu clanurile. Nu ai cum să-i dai zero zile.

Singura soluție e să meargă la poliție, să obțină condamnări. Domnul acela în roșu era singurul din familia lui care nu avea o condamnare. Pe zero zile îngrijire medicală nu poate fi condamnat, ia cel mult o amendă.

„Sunt oameni care așa trăiesc, așa supraviețuiesc”

Imaginile arată că avem o infracțiune de lovire. Dar la încadrare trebuie să ai și urmări. I-a dat un pumn de și-a pierdut cunoștința. Dar potrivit certificatului medico-legal, nu i-a făcut nimic. Dacă ai zero zile… Ce pedeapsă să-i dea? O să vedeți că băiatul care l-a chemat are în mână un briceag. Despre ce vorbim? Așa trăiesc ei. Semănând teroare.

Sunt oameni care așa trăiesc, supraviețuiesc. Noi așteptăm să vedem un public revoltat. Pe moment se revoltă, dar e interesat să vadă ce i s-a întâmplat ăluia.

În Teleorman s-a produs foarte multă infracționalitate transfrontalieră. Au fost anumite tipare infracționale, spre exemplu, Oltenia, Craiova, au avut ca metodă infracțională – infracționalitatea informatică, lucru care s-a întâmplat cu foarte mult succes și în Teleorman. Calculatoristul de acasă, care sparge conturi, a avut și el prădătorul lui.

Ei se bazează pe faptul că victima nu depune plângere. Au depus plângere împotriva lui, chiar dacă ei l-au bătut. Așa i-a învățat avocatul, că reacția a venit ca urmare a unor acte de violență din partea victimei. Așa gândesc ei. Depun o plângere, ca să demonstreze că au fost atacați.

„Mafioți nu sunt mulți”

Nu. E o exagerare. Mafioți nu sunt mulți. O structură mafiotă e organizată altfel. Avem mafioți în România, se coagulează mafia încă din anii 1990. Dar nu discutăm de un clan din Roșiorii de Vede. Banii nu s-au făcut la Roșiori, doar s-au cheltuit banii. Acești băieți sunt esențiali la alegerile locale. Acolo unde este nevoie.

Napoli o să se mute la Roșiorii de Vede dacă România va exploda economic. Nu există o miză mare. Să nu comparăm faptele din țară cu cele din afară. Au omorât oameni, exista o miză. Ca să avem o părere despre cum va arăta fauna infracțională peste 20 ani, trebuie să vedem cum va evolua România… Aceste grupări vor opera mai degrabă afară. Nu știm ce va fi peste 20 de ani”, a declarat jurnalistul la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Antarctica este împânzită cu vulcani, dar ar putea oare să erupă?