GÂNDUL LIVE. Andrei Dumitrescu, jurnalist Gândul.ro, despre cazul patronului bătut de interlopi în Teleorman: „Vorbim despre niște oameni care s-au obișnuit să trăiască în acest fel”

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. Andrei Dumitrescu, jurnalist Gândul.ro, despre cazul patronului bătut de interlopi în Teleorman: „Vorbim despre niște oameni care s-au obișnuit să trăiască în acest fel”
GÂNDUL LIVE. Andrei Dumitrescu, jurnalist Gândul.ro, despre cazul patronului bătut de interlopi în Teleorman: „Vorbim despre niște oameni care s-au obișnuit să trăiască în acest fel”

Andrei Dumitrescu, jurnalist GÂNDUL.RO, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre cazul patronului de frizerie snopit în bătaie de un clan foarte periculos din Roșiori de Vede, Teleorman. Victima a primit ZERO zile de îngrijiri medicale după ce a mers la IML!

Victima a depus plângere la Poliție iar la dosar au fost depuse inclusiv imagini pe care dovedesc metodele brutale la care apelează membrii clanului pentru a se impune pe străzile orașului. Interlopii sunt înrudiți inclusiv cu temutul clan Pian, de la București dar și cu celebrul interpret de manele, Florin Salam, după cum a dezvăluit GÂNDUL.RO (Patron snopit în bătaie de cei mai periculoși interlopi din Teleorman. Agresorii sunt rude ale clanului Pian! (VIDEO)

„Noi am dat pe Gândul povestea. Atunci când vorbim despre clanuri. Acest clan BUSE e foarte numeros. Nu e o grupare de bloc. E un clan dezvoltat de-a lungul anilor.

Într-un fel stau lucrurile la Roșiori de Vede. Lucrurile nu sunt ca la București.

Eu am vorbit cu victima, patronul frizeriei. E foarte complicat să ai o afacere într-un oraș mic, unde toți sunt înrudiți și există violență.

Când îți sparge cineva un geam, trebuie să tunzi 10 oameni ca să pui termopanul la loc.

„Nu ai cum să dai zero zile de spitalizare”

Într-un oraș precum Roșiori, acești membri ai clanului, au fost în străinătate, și-au făcut vile etc.

Băiatului care a primit un pumn în față a primit zero zile îngrijiri medicale. IML poate fi în cârdășie cu clanurile. Nu ai cum să-i dai zero zile.

Singura soluție e să meargă la poliție, să obțină condamnări. Domnul acela în roșu era singurul din familia lui care nu avea o condamnare. Pe zero zile îngrijire medicală nu poate fi condamnat, ia cel mult o amendă.

„Sunt oameni care așa trăiesc, așa supraviețuiesc”

Imaginile arată că avem o infracțiune de lovire. Dar la încadrare trebuie să ai și urmări. I-a dat un pumn de și-a pierdut cunoștința. Dar potrivit certificatului medico-legal, nu i-a făcut nimic. Dacă ai zero zile… Ce pedeapsă să-i dea? O să vedeți că băiatul care l-a chemat are în mână un briceag. Despre ce vorbim? Așa trăiesc ei. Semănând teroare.

Sunt oameni care așa trăiesc, supraviețuiesc. Noi așteptăm să vedem un public revoltat. Pe moment se revoltă, dar e interesat să vadă ce i s-a întâmplat ăluia.

În Teleorman s-a produs foarte multă infracționalitate transfrontalieră. Au fost anumite tipare infracționale, spre exemplu, Oltenia, Craiova, au avut ca metodă infracțională – infracționalitatea informatică, lucru care s-a întâmplat cu foarte mult succes și în Teleorman. Calculatoristul de acasă, care sparge conturi, a avut și el prădătorul lui.

Ei se bazează pe faptul că victima nu depune plângere. Au depus plângere împotriva lui, chiar dacă ei l-au bătut. Așa i-a învățat avocatul, că reacția a venit ca urmare a unor acte de violență din partea victimei. Așa gândesc ei. Depun o plângere, ca să demonstreze că au fost atacați.

„Mafioți nu sunt mulți”

Nu. E o exagerare. Mafioți nu sunt mulți. O structură mafiotă e organizată altfel. Avem mafioți în România, se coagulează mafia încă din anii 1990. Dar nu discutăm de un clan din Roșiorii de Vede. Banii nu s-au făcut la Roșiori, doar s-au cheltuit banii. Acești băieți sunt esențiali la alegerile locale. Acolo unde este nevoie.

Napoli o să se mute la Roșiorii de Vede dacă România va exploda economic. Nu există o miză mare. Să nu comparăm faptele din țară cu cele din afară. Au omorât oameni, exista o miză. Ca să avem o părere despre cum va arăta fauna infracțională peste 20 ani, trebuie să vedem cum va evolua România… Aceste grupări vor opera mai degrabă afară. Nu știm ce va fi peste 20 de ani”, a declarat jurnalistul la GÂNDUL LIVE.

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
Minune într-o gospodărie din Sălaj! Ce a găsit un bărbat înauntru porcului pe care tocmai...
FOTO. Crina Abrudan, topless în Dubai! S-a pozat fără sutien și fără rețineri la arabi
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
ULTIMA ORĂ. Cât de bogat e Gigi Becali! Femeia apropiată de miliardar spune ce avere...
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
VIDEO Alexei Navalnîi a fost reţinut de poliţişti la graniţă
BANCUL ZILEI – Nimfomana cu experiență
Rareș Bogdan, atac la Orban: „I s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele, lupul...
Minune într-o gospodărie din Sălaj! Ce a găsit un bărbat înauntru porcului pe care tocmai...
Ce a spus Lidia Buble după ce l-a văzut pe Răzvan Simion cu noua iubită:...
Un FOTOGRAF amator care imortaliza niște capre negre din România a SURPRINS ceva neașteptat în...
ULTIMA ORĂ! Atât o să ai de plătit pentru energia electrică dacă nu închei un...
Alimentul din bucătărie care îți protejează ochii de boli. Românii greșesc grav când îl ignoră
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Știrea ȘOC a momentului despre unul dintre cei mai mari luptători MMA români
5 motive să faci amor dimineața
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Competiţia „made in Romania”. Câţi bani fac retailerii din brandurile private label şi unde le...
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Inchide