GÂNDUL LIVE. Avocatul Adrian Cuculis, despre cazul femeii care a murit în incendiul de la Constanța: „Pompierii, ultimii în care mai aveam încredere. Nu mai au cu ce să te salveze”

Publicat: 18/02/2021, 11:59
Actualizat: 18/02/2021, 13:54

Avocatul Adrian Cuculis a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre cazul femeii care a murit cu zile în incendiul de la Constanța, deoarece pompierii nu au avut autoscară să o salveze la timp.

„Vorbim din nou despre Corpul de Control, investigații, anchete penale. Nu ne ajută cu mare lucru. Dacă ar fi să se întâmple din nou, absolut identic s-ar petrece evenimentele și ar mai muri cineva.

Citeam că la nivelul Inspectoratelor există doar 110 scări care ar trebui să salveze oamenii.

Discutați despre salvatul persoanelor de la subsol… Nu îți trebuie scară. Dar, Dumnezeule, te sună omul, anunță oamenii că e incendiu la etajul 6 și te duci cu târnăcopul… Să vă pot răspunde și la problematica ridicată, una cât se poate de normală, adică inexistența acelor saltele pneumatice, eu am auzit un reprezentant al pompierilor care spunea că nu sunt omologate, nu avem unde să le punem.

„Avem o problemă sistemică”

Avem o problemă sistemică, nu avem trotuare, nu avem spațiu de manevră, asta înseamnă că nu avem nici legislație.

Problema e sistemică. Deja e deschis un dosar penal pentru o posibilă ucidere din culpă și neglijență în serviciu. Când tu nu ai scara asta, faci o cerere mai departe, la județ.

„Pomperii, ultimii în care mai aveam încredere…”

Pompierii erau ultima instituție în care mai aveam încredere. Doar că acum a venit anatema incredibilă că pompierii nu au cu ce să te salveze. Din ultima fărâmă de încredere, nu mai am încredere nici în ei. E vorba de încredere în sistem! Era o situație fără ieșire, este irelevant că s-a întors după laptop.

Mai gravă e minciuna vizavi de cum au intervenit. Reprezentantul de la Constanța nu știa ce să spună. Această unitate de pompieri se afla la doar 650 de metri distanță de locul incendiului. Ar fi putut să ardă și sediul pompierilor, s-ar fi întâmplat același lucru.”, a declarat Adrian Cuculis la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult