GÂNDUL LIVE. Beatrice Mahler: La „Marius Nasta” a fost un incident cu potențial risc pentru pacienți / Mobilizarea ISU a fost exemplară

GÂNDUL LIVE. Beatrice Mahler: La „Marius Nasta” a fost un incident cu potențial risc pentru pacienți / Mobilizarea ISU a fost exemplară
GÂNDUL LIVE. Beatrice Mahler: La „Marius Nasta” a fost un incident cu potențial risc pentru pacienți / Mobilizarea ISU a fost exemplară
Publicat: 22/02/2021, 11:54
Actualizat: 22/02/2021, 13:33

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că pacienții și personalul sunt în afara oricărui pericol și mobilizarea ISU în urma incidentului din unitatea mobilă ATI a fost exemplară.

„Pot să spun că a fost un incident, descris de colegii mei cu potențial risc pentru pacienți. De aceea s-a apelat la 112, este cea mai bună atitudine a angajaților din „Marius Nasta”, după evenimentele de la Piatra Neamț și „Matei Balș”. Teama este mult crescută, sunt spitale cu infrastructură veche.

Este bine că și pacienții și personalul sunt în afara oricărui pericol. Trebuie să manageriem cu grijă asemenea momente.

Vorbim de o unitate mobilă, care este nouă și a funcționat foarte bine, care are verificările tehnice făcute, nu am avut probleme, iar colaborarea cu ISU a fost foarte bună, de fapt și ce s-a întâmplat aseară a fost un exemplu, o mobilizare exemplară.

Despre pompierul aflat în concediu de șase luni: „Totul are o limită…”

Din păcate, avem asemenea situație, cu angajați în sistemul public de sănătate, care utilizează metode de alternanță între concediul medical și concediul de odihnă, pentru a trece pe lângă comisiile de cercetare disciplinară.

Da. Chiar și calificativele pe care le acorzi anual, de evaluare, care pentru el a fost insuficient, presupun cercetare disciplinară… Lucrurile sunt mai dificile. Și concediile medicale au o limită…

Despre comportamentul Dianei Șoșoacă: „Trebuie să privim cu mult calm…”

În asemenea momente trebuie să răspundem întrebărilor. „Marius Nasta” este un spital public și tot ce se întâmplă trebuie să aibă răspunsuri. Eu cred că trebuie să privim cu mult calm, cu îngăduință, orice adresare care poate nu folosește tonul cel mai potrivit (n.r., vis a vis de atitudinea Dianei Șoșoacă).

Conform regulamentelor interne, sigur, acum, în pandemie, nu poate intra decât un pacient sau o persoană care are o internare de făcut, de zi, sau chiar și aparținători, cu care trebuie să se comunice, dar aici regimul este extrem de strict.

Cred că legile trebuie respectate de oricine (n.r., Diana Șoșoacă nu poartă mască atunci când iese să protesteze). Masca ne protejează, este obligatorie, ne protejează pe fiecare dintre noi. Și pe cei de lângă noi”, a spus Beatrice Mahler la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase