GÂNDUL LIVE. Daniel Zamfir: „Bugetul este antisocial!” Proiectul senatorului PSD: Plata facturilor în lei, pentru toate serviciile

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. Daniel Zamfir: „Bugetul este antisocial!” Proiectul senatorului PSD: Plata facturilor în lei, pentru toate serviciile
GÂNDUL LIVE. Daniel Zamfir: „Bugetul este antisocial!” Proiectul senatorului PSD: Plata facturilor în lei, pentru toate serviciile

Senatorul PSD Daniel Zamfir a declarat, la GÂNDUL LIVE, că bugetul coaliției este unul antieconomic și antisocial, deoarece nu conține măsurile necesare redresării economice. „Am mari îndoieli că acest guvern va fi capabil să cheltuiască fondurile europene. Bugetul este supraestimat”, a mai spus Zamfir, în intervenția sa. Acesta a vorbit și despre proiectul său, prin care plata facturilor s-ar face doar în lei, pentru toate serviciile, fără să se mai raporteze la cursul monedei euro.

„Îmi aduc aminte, parcă, Guvernul prezentase la UE, pentru absorbția banilor, acel program care trebuia aprobat. Ni l-au trimis înapoi pentru că era superficial, dar mai avem să visăm la cele 30 miliarde. Nu sunt 80. S-au fluturat 84 de miliarde, pe care România le are de consumat prin planul de reziliență.

„La capitolul surse noi de venit stăm foarte prost”

Bugetul ăsta e un buget antieconomic și antisocial. Lipsesc exact măsurile economice de care aveam nevoie, ca să repornim economia, care e undeva pe linia de plutire, până și programul de investiții… Îl auzeam pe dl. Barna… Banii, 60%, sunt fonduri europene. Deci ar trebui să consumăm tot ce înseamnă fonduri europene. Ori am mari îndoieli că acest guvern va fi în stare să cheltuiască fonduri europene. Bugetul e mult supraestimat. Nu ajunge mai mult de 9 luni de zile, după care o să avem niște tăieri drastice. La capitolul surse noi de venit stăm foarte prost.

O să vedeți că procentul veniturilor din PIB e în scădere, ori așa ceva… Nu ai cum să îți propui o creștere solidă.

Investiția în companii românești este un câștig pentru bugetul statului, deoarece ele plătesc impozite în România. Amendamentul meu a fost respins (profitul companiilor să fie reinvestit).

„Creșterea prognozată de Cîțu e mult peste prognoza Comisiei Europene”

De la bun început vă spun că această creștere economică prognozată de guvernul Cîțu e mult peste prognoza CE. Nicio prognoză a lui Cîțu nu s-a adeverit. E mult peste ceea ce vom face. Iar creșterea asta economică, fără o susținere masivă a producției interne, nu se poate. Și anul trecut ni s-a spus că s-au alocat pentru repornirea economiei 3,8% din PIB. A venit CE și ne-a zis că am investit de fapt 1%. Nu mai merge cu minciuna. Marele succes era programul IMMInvest. Așa ne spunea Cîțu. Ce s-a întâmplat după ce a venit un nou ministru la Economie? A constatat că e un mare eșec acest program și a sesizat DNA pentru fraude cu aceste fonduri.

HoReCa e la pământ. Spuneți-mi un sector din economie care privește cu optimist anul 2021.

Proiect PSD: Plata facturilor în lei, pentru toate serviciile

La Legea Dării în Plată era toată lumea contra mea. A reușit să treacă, acum avem un proiect de lege care este la votul final în Camera Deputaților – plata facturilor în lei pentru toate serviciile și utilitățile, toate facturile, în lei. Pentru că acum se raportează la cursul euro, e o mare nedreptate, nu e corect să pui toată devalorizarea monedei naționale pe spinarea românilor. Nu e un proiect de doctrină, ci ține de echitatea în relațiile economice. Nu văd de ce cele patru partide nu pot să susțină un asemenea proiect, dacă guvernează pentru oameni.”, a declarat Daniel Zamfir la GÂNDUL LIVE.

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Transformarea uneia dintre cele mai frumoase actrițe ale României! Cum a ajuns să arate...
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
S-a aflat acum! Are sau nu Ivermectina beneficii în tratarea pacienților cu Covid?
Masoneria din România are un nou Mare Maestru
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Ce au vorbit Harry şi William la înmormântarea Prinţului Philip. Dialogul dintre cei doi, descifrat...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Avertisment pe WhatsApp: pericolul major care vizează acum milioane de utilizatori
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
One day check-up: analizele importante pentru evaluarea stării de sănătate a bărbaţilor
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide