GÂNDUL LIVE. Daniel Zamfir: „Bugetul este antisocial!” Proiectul senatorului PSD: Plata facturilor în lei, pentru toate serviciile

GÂNDUL LIVE. Daniel Zamfir: „Bugetul este antisocial!” Proiectul senatorului PSD: Plata facturilor în lei, pentru toate serviciile
GÂNDUL LIVE. Daniel Zamfir: „Bugetul este antisocial!” Proiectul senatorului PSD: Plata facturilor în lei, pentru toate serviciile
Publicat: 03/03/2021, 12:39
Actualizat: 03/03/2021, 13:56

Senatorul PSD Daniel Zamfir a declarat, la GÂNDUL LIVE, că bugetul coaliției este unul antieconomic și antisocial, deoarece nu conține măsurile necesare redresării economice. „Am mari îndoieli că acest guvern va fi capabil să cheltuiască fondurile europene. Bugetul este supraestimat”, a mai spus Zamfir, în intervenția sa. Acesta a vorbit și despre proiectul său, prin care plata facturilor s-ar face doar în lei, pentru toate serviciile, fără să se mai raporteze la cursul monedei euro.

„Îmi aduc aminte, parcă, Guvernul prezentase la UE, pentru absorbția banilor, acel program care trebuia aprobat. Ni l-au trimis înapoi pentru că era superficial, dar mai avem să visăm la cele 30 miliarde. Nu sunt 80. S-au fluturat 84 de miliarde, pe care România le are de consumat prin planul de reziliență.

„La capitolul surse noi de venit stăm foarte prost”

Bugetul ăsta e un buget antieconomic și antisocial. Lipsesc exact măsurile economice de care aveam nevoie, ca să repornim economia, care e undeva pe linia de plutire, până și programul de investiții… Îl auzeam pe dl. Barna… Banii, 60%, sunt fonduri europene. Deci ar trebui să consumăm tot ce înseamnă fonduri europene. Ori am mari îndoieli că acest guvern va fi în stare să cheltuiască fonduri europene. Bugetul e mult supraestimat. Nu ajunge mai mult de 9 luni de zile, după care o să avem niște tăieri drastice. La capitolul surse noi de venit stăm foarte prost.

O să vedeți că procentul veniturilor din PIB e în scădere, ori așa ceva… Nu ai cum să îți propui o creștere solidă.

Investiția în companii românești este un câștig pentru bugetul statului, deoarece ele plătesc impozite în România. Amendamentul meu a fost respins (profitul companiilor să fie reinvestit).

„Creșterea prognozată de Cîțu e mult peste prognoza Comisiei Europene”

De la bun început vă spun că această creștere economică prognozată de guvernul Cîțu e mult peste prognoza CE. Nicio prognoză a lui Cîțu nu s-a adeverit. E mult peste ceea ce vom face. Iar creșterea asta economică, fără o susținere masivă a producției interne, nu se poate. Și anul trecut ni s-a spus că s-au alocat pentru repornirea economiei 3,8% din PIB. A venit CE și ne-a zis că am investit de fapt 1%. Nu mai merge cu minciuna. Marele succes era programul IMMInvest. Așa ne spunea Cîțu. Ce s-a întâmplat după ce a venit un nou ministru la Economie? A constatat că e un mare eșec acest program și a sesizat DNA pentru fraude cu aceste fonduri.

HoReCa e la pământ. Spuneți-mi un sector din economie care privește cu optimist anul 2021.

Proiect PSD: Plata facturilor în lei, pentru toate serviciile

La Legea Dării în Plată era toată lumea contra mea. A reușit să treacă, acum avem un proiect de lege care este la votul final în Camera Deputaților – plata facturilor în lei pentru toate serviciile și utilitățile, toate facturile, în lei. Pentru că acum se raportează la cursul euro, e o mare nedreptate, nu e corect să pui toată devalorizarea monedei naționale pe spinarea românilor. Nu e un proiect de doctrină, ci ține de echitatea în relațiile economice. Nu văd de ce cele patru partide nu pot să susțină un asemenea proiect, dacă guvernează pentru oameni.”, a declarat Daniel Zamfir la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
RCS RDS, anunţ colosal! Toţi clienţii Digi trebuie să ştie asta
FOTO. Alexandra, fiica lui Carmen Harra, apariție spectaculoasă în costum de baie!
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
FOTO. Alexandra, fiica lui Carmen Harra, apariție spectaculoasă în costum de baie!
Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate. Vaccinarea obligatorie ar putea intra în vigoare
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Un bărbat a încercat să se vaccineze anti-Covid într-un braț fals de silicon pentru a...
RCS RDS, anunţ colosal! Toţi clienţii Digi trebuie să ştie asta
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
SCANDAL la Târgul de Crăciun! Mai multe persoane care nu aveau CERTIFICAT verde au FORȚAT...
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Vestea ȘOC a momentului în România: a fost găsit mort. Primele informații
VESTE BUNĂ pentru absolut toată România! Schimbarea uriașă anunțată de Alexandru Rafila: Va fi TOTAL...
Șoc în România! A fost găsit mort în propria casă. Locul de muncă ce pare...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...