GÂNDUL LIVE. Mihai Tudose, vicepreședintele PSD: „Eu înțeleg că treaba cu alegerile anticipate este o nouă viziune a PNL. Dacă atâta minte au…”

GÂNDUL LIVE. Mihai Tudose, vicepreședintele PSD: „Eu înțeleg că treaba cu alegerile anticipate este o nouă viziune a PNL. Dacă atâta minte au...”
GÂNDUL LIVE. Mihai Tudose, vicepreședintele PSD: „Eu înțeleg că treaba cu alegerile anticipate este o nouă viziune a PNL. Dacă atâta minte au...”
Publicat: 15/12/2020, 12:53
Actualizat: 15/12/2020, 13:48

Mihai Tudose, vicepreședintele PSD, a criticat, la GÂNDUL LIVE, PNL și USR PLUS, care, în viziunea sa, „se bat pe cine e șef la Cameră, la Senat, au împărțit comisiile și vicepremierii…”. „Dl. Barna a mai pus ceva pe masă”, a declarat Tudose, în emisiunea moderată de Emma Zeicescu. Acesta a mai spus că guvernul de uniune națională ar fi cea mai bună soluție pentru România, în această perioadă.

„Ei se bat pe cine este șef la Cameră, la Senat, au împărțit comisiile, cine sunt vicepremierii… Dl. Barna a mai pus ceva pe masă.

În afară de faptul că sunt specialiști în a da verdicte, PNL, ei sunt foarte buni, d-aia suntem în halul ăsta. Spitalele sunt perfecte, marii specialiști în finanțe nu ne-a împrumutat de ne-a zăpăcit…

„Nu vreți să vorbiți pe românește?”

Noi suntem niște populiști… Au venit niște băieți de la PNL…Să vedeți ce facem noi acum. Ne-au anunțat că fac fabrică de măști, ventilatoare… Medicii sunt în grevă, nu au primit stimulentele, nimic.

E o mare victorie, când guvernul te anunță că 60% din măștile de pe piață sunt neconforme.

E foarte bun. Am înțeles că e context pandemic, dar ei iau doar ce e bun. Nu vreți voi să vorbiți pe românește? Câți cenți ai adus anul ăsta în România?

„Azi la Bruxelles se votează MINORITY SAFE PACK…”

Eu am adus 8 miliarde cât am fost prim ministru.

Sunt parțial de acord cu dvs. Conceptul de țară, de popor… Nu putem să avem o țară foarte fericită. Are domnul președinte un proiect cu România Educată, care s-a suprapus cu al doamnei Anisie. S-au suprapus…

Suntem PSD, oamenii pe primul loc. Salarii, pensii, nivel de trai, alocații pentru copii. Am cunoscut și situații în Brăila, în care primarii care au găsit 400 de oameni cu ajutor social, după 2 ani mai au vreo doi. Erau buni de muncă.

Dar au fost la putere un an de zile (PNL) – nu am văzut nicio reglementare. Azi la Bruxelles se votează Minority Safe Pack – drepturile colective ale minorităților – noi votăm împotrivă. Nu l-am auzit. Noi suntem populiști. Ei sunt liberali deschiși la minte. În ce măsură se negociază acest aspect cu UDMR?

Sunt lucruri care se văd și unele care nu se văd. De o săptămână de zile trebuia să negociem pe program de țară. Hai să vedem prioritățile unui guvern făcut din trei cioburi.

„Cu AUR am ajunge la 47%”

Ei se bat pe cine e șef la Cameră, la Senat, au împărțit comisiile, cine sunt vicepremierii… Dl. Barna a mai pus ceva pe masă.

În rest faptul că într-o săptămână trebuie depus la Bruxelles planul României pentru a atrage cele 30 miliarde…

Stați un piculeț, să vedem cine e cel mai bun la noi ministru la Sănătate… Dacă plecau de la a negocia programele și a pune în primele 4-5 zile accentul pe asta. USR PLUS nu e de acord cu ce a făcut PNL. E cel mai bine păstrat secret. USR a mirosit, nu e de acord. Nu au nicio apăsare.

Dacă pe 21 decembrie niște parlamentari au o treabă, ia mai împărțiți voi ce nu aveți.

Cu AUR am ajunge la 47%. Nu e suficient. Dar nici ei nu au suficient. Și dacă la trei dintre ei nu le pornește mașina dimineața, la vot, au o problemă.

„PNL vrea să ajungă la 5%”

Eu înțeleg că treaba cu alegerile anticipate este o nouă viziune a PNL. Dacă atâta minte au… Vor să facă 5%, mai scapă de probleme.

Singura chestie care ar funcționar ar fi să ne așezăm la masă… E pandemie, criză economică. Hai să stăm cu toții la masă, să facem un guvern de uniune națională. Un an-doi, apoi mai vedem. Dar nu…

Votul românilor a fost împrăștiat. Ia veniți toți, pe principiul ăsta. Dacă toată lumea pică de acord pe un plan de redresare, suntem toți la masă. Așa… să nu aibă nimeni pretenția să fim de acord cu tot ce fac ei, pentru că, în ultima vreme, au demonstrat că fac numai tâmpenii.”, a spus Mihai Tudose la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York