GÂNDUL LIVE. Violeta Alexandru: „Îl susținem pe Nicușor Dan, dar vrem ca lucrurile să se întâmple mai repede” / „Nu avem cum să stăm doi ani”

Publicat: 26/02/2021, 12:28
Actualizat: 26/02/2021, 13:20

Violeta Alexandru, președintele PNL București, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că PNL este alături de primarul Capitalei, Nicușor Dan, dar lucrurile trebuie să se întâmple mai repede. Sub nicio formă nu putem aștepta doi ani, a spus Alexandru.

„Azi se discută proiectul propus de primarul general al Capitalei, privind suspendarea PUZ-urilor din sectoarele 2,3,4,5,6. Vrem o rezolvare cât mai rapidă, ci nu amânarea rezolvării problemelor acestor PUZ-uri. Se știe foarte bine unde sunt plasate. Ne dorim să nu mai tragem de timp, să fie cât mai repede, tot ce s-a introdus pentru betonarea Bucureștiului, să fie oprit la timp.

„Problemele să fie rezolvate cât mai repede”

Proiectele de mutilare trebuie să fie scoase din ceea ce este un oraș civilizat.

Se va discuta suspendarea PUZ-urilor. Pe propunerea sa, viziunea liberalilor, este ca problemele să fie rezolvate cât mai repede, dar în niciun caz în DOI ANI, pentru că se numește că amânăm luarea deciziilor. Cât mai repede, în termenii legali, să fie scoase în afara oricărei posibilități în a dezvolta proiecte care încalcă legea, de a mutila orașul.

Nu considerăm că toți dezvoltatorii sunt rechini. Cine a făcut prostii, trebuie să înțeleagă că s-a încheiat!

„Termenul de doi ani a fost solicitat de USR” / „Nu putem să stăm doi ani!”

Îl susținem total pe Nicușor Dan, suntem alături de el, diferența e că vrem să se întâmple lucurile mai repede. Termenul de doi ani a fost solicitat de USR și se cunosc problemele, deci nu avem de ce să stăm doi ani.

Cei care fac proiecte să-și vadă de treabă, pentru că dau salarii, plătesc impozite, nu îi blocăm pentru cei care își bat joc de oraș.

Noi suntem convinși din prima secundă, nu trebuie să ne convingă nimeni. Eu și colegii mei, bucureșteni fiind, am văzut cum Bucureștiul a fost mutilat. Aceste lucruri să înceteze!

„Nu poți să-i blochezi pe cei corecți”

Aceste decizii trebuie luate în termen cât mai scurt. Nu poți să-i blochezi pe cei corecți! Știm unde sunt acele zone. Dacă știm unde sunt problemele trebuie să le rezolvăm cât mai repede, pentru a nu bloca Bucureștiul.

Prin urmare, nu trebuie să ne convingă nimeni. Suntem 100% lângă Nicușor Dan. Ne dorim o intervenție fermă.

În ce mă privește, noi suntem într-o comunicare permanentă. Liberalii vor să facă curățenie în București, fără să-i pedepsim pe dezvoltatori la grămadă. Că nu sunt trei luni… Nu putem amâna luarea acestor decizii.

Cu cât termenele sunt mai scurte, în administrație… Nu ținem la termenul de trei luni. L-am discutat cu dl. primar, dar avem șansa ca toate instituțiile să aibă semnalul că trebuie să facem curățenie în București, să ne mobilizăm. Dacă dăm termene lungi, începem cu o zi înainte treaba, de expirarea termenului, fie el și de zece ani.

„Legea nu poate acționa retroactiv”

Eu nu sunt juristă. Dezvoltatorii care vor chema în judecată PMB, au și altă motivație, decât cea legală. Decizia noastră este foarte fermă. Aceste intenții trebuie să înceteze. Cei care sunt în procedură de avizare, juridic, înțeleg că nu ar fi pasibili de o decizie de suspendare, pentru că decizia nu poate retroactiva. Legea intră în vigoare după promulgare. Din acest motiv am cerut punct de vedere juridic de la specialiști, care ne-au sfătuit și pe noi și pe USR asupra acestui aspect, care ne-au explicat în termeni juridici că nicio decizie nu poate retroactiva. Au fost discuții de suspendare și pentru cei care aveau pașii demarați… Eu cred că am lămurit acest aspect.

„S-a terminat!”

Dorim ca deciziile să fie luate în depline condiții de legalitate. Cei care au mers prin șmecherii probabil că se tem, semnalul liberalilor e foarte clar: fără porcării, fără conexiuni în primării, în vederea betonării Bucureștiului. S-a terminat!

Vrem să facem această curățenie, de aceea dorim suspendarea PUZ-urilor, dar le vom da ocazia să propună noi proiecte, dacă sunt în armonie cu Planul Urbanistic General, unde Nicușor Dan este foarte implicat. Dar acum operăm cu aceste PUZ-uri, unde sunt probleme. Vrem să fie rezolvate, cei care dezvoltă proiecte în condiții de legalitate, să poată să aibă un orizont până la care primăria face curățenie.”, a declarat Violeta Alexandru la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Fosta soție a lui Cabral arată fantastic la 57 de ani. Ce a pierdut prezentatorul...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Ieșenii s-au înghesuit la catafalcul lui Costel Corduneanu. Cei mai cunoscuți maneliști au cântat la...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Mutare de ultim moment a judecătoarei Ancuţa Popoviciu în cazul lui Vlad Pascu! Tatăl lui...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
O teorie bizară spune că în Univers există un singur electron