GÂNDUL NEWS. Mii de români, la slujbele de Bobotează din țară | VIDEO

Publicat: 06/01/2022, 20:30
Actualizat: 06/01/2022, 20:53

În fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 20:30, vezi cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai interesante cinci subiecte ale momentului.

1. Mii de români, la slujbele de Bobotează din țară

Încă de la primele ore, credincioșii au mers la biserică pentru a asculta slujbele și a lua Agheazmă. În Capitală, Patriarhul Daniel a fost cel care a oficiat Slujba Sfințirii apei. În comparație cu alți ani, oamenii nu au așteptat la coadă mai mult de 5 minute. La Mânăstirea Curtea de Argeș, peste 1.500 de persoane au fost prezente, iar după slujba de sfințire a apei, argeșenii și-au umplut sticlele cu agheasmă și au plecat spre case. (Mai multe detalii, aici…)

2. De sâmbătă, noi restricții

Guvernul a aprobat popunerile CNSU privind măsurile de protecție pentru stăvilirea valului de îmbolnăviri cu varianta Omicron a coronavirusului. Masca de protecție, chirurgicală sau FFP2 devine obligatorie în toate spațiile. În funcție de rata de infectare, însă, vor exista și alte restricții. În plus, șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că masca ar putea deveni obligatorie în aer liber chiar mai devreme. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate peste 6.000 de cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus, iar 44 de oameni au murit. La ATI sunt internate 400 persoane, cu 9 mai puțin decât în ziua anterioară. (Mai multe detalii, aici…)

3. Fără taxe pentru mașinile vechi, anul acesta

Deși ministrul Mediului, Tanczos Barna, afirma că trebuie găsită o modalitate prin care înmatricularea de maşini vechi să fie descurajată, taxa auto nu va fi introdusă în 2022. Și asta, în contextul în care anul trecut au fost înmatriculate în România aproape 400.000 de maşini second-hand, aproape de trei ori mai mult faţă de numărul de maşini noi înregistrate.

4. Români prinși în Revoluția din Kazahstan

Ministerul de Externe a confirmat că 100 de cetățeni români se află în Kazahstan, iar personalul Ambasadei României la Nur-Sultan este în siguranță. Cetățenii români aflați în această țară sunt specialiști și experți angajați de companii private. Ministerul Afacerilor Extrene, prin intermediul Ambasadei României la Nur-Sultan, este pregătit să acorde asistență consulară în funcție de solicitările existente. În Kazahstan s-a decretat stare de urgenţă și a fost tăiat internetul, după ce oficialii au lansat ideea unor teroriști străini. Manifestaţiile provocate de creșterea prețului la gaze s-au transformat într-o adevărată revoluție, iar zeci de protestatari și membri ai forțelor de ordine au fost uciși, iar sute răniți. În această situație, o alianţă militară formată din câteva state fost sovietice, condusă de Rusia, va trimite trupe pentru a înăbuși revolta. (Mai multe detalii, aici…)

5. Vremea se schimbă radical

Iarna se întoarce, după mai multe zile cu temperaturi de primăvară. Răcirea va începe din sudul și sud-estul țării, iar valorile termice se vor apropia de cele normale pentru această perioadă. Chiar dacă vineri cerul va fi mai mult variabil, pe arii restrânse este posibil să plouă, iar de vineri seara, în sudul, vestul și centrul țării va ploua, iar la munte va ninge. În Capitală, dacă astăzi s-au înregistrat 15 grade Celsius, mercurul din termometre nu va mai depăși 3 grade Celsius.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Obligatoriu pentru toți proprietarii de animale. Regulile UE nu pot fi încălcate
Codul rutier. Regulile pe care trebuie să le știe șoferii în vacanță
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?