GÂNDUL NEWS. O nouă tragedie lovește spitalele românești

Publicat: 01/10/2021, 17:00

În fiecare zi, de luni până vineri, de la orele 17.00 și 20:30, vezi cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai importante cinci subiecte ale momentului.

Incendiu la secția ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

O nouă tragedie lovește spitalele românești. 7 din cei 10 bonavi de covid internați la secția ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța au murit în urma unui incendiu, produs în această dimineață. Inițial ISU Constanța anunțase 9 decese. Autoritățile au instituit planul roșu de intervenție.

În spital se aflau 120 de persoane, care au fost evacuate și transportate la unități spitalicești suport covid din județ. Ca să fie evitate și alte victime, oamenii au fost scoși din spital și pe ferestre.

În ajutorul salvatorilor constănțeni au fost trimise echipaje de pompieri și ambulanțe din Ialomița, Călărași și Galați.
Din păcate, statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii, a fost mesajul președintelui Klaus Iohannis.

Criminali din adolescență

Crimă de o cruzime rară. Doi adolescenți, de 14 și 17 ani, au fost reținuți și au recunoscut la audieri că au ucis un om fără adăpost la Ștefănești, Argeș. Mai mult, ei au povestit cu lux de amânunte ce au făcut și cum aveau de gând să-l ucidă și pe al doilea om al străzii, dar s-au panicat. Inițial s-a bănuit că autor al crimei a fost celălalt om fără adăpost, găsit plin de sânge în apropiere. Însă, după declarațiile lui, dar și după ce au fost verificate mai multe camere de supraveghere au fost identificați autorii crimei. Cei doi adolescenți mergeau de obicei noaptea cu bicicletele și le luau oamenilor străzii banii pe care-i strângeau din cerșit. Cei doi adolescenți riscă să-și petreacă următorii 20 de ani după gratii.

Viteza i-a adus sfârșitul

Viteza i-a adus sfârșitul. Un șofer de 25 de ani din Maramureș a murit, după ce a intrat cu mașina într-un stâlp de electricitate. Acul vitezometrului a rămas blocat la 130 de km/oră. Din cauza impactului puternic, șoferul a rămas încarcerat și a intrat în stop cardio-respirator. Acesta a fost transportat la spital în stare critică, însă la scurt timp s-a stins din viață. Momentul impactului a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă.

Salvat în ultima clipă

Un bărbat de 36 de ani care s-a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune, la mai bine de zece metri distanță de sol a fost salvat de autorități, în localitatea Florești, din Cluj. Specialiștii au sistat alimentarea cu energie electrică în zonă, iar abia după două ore de discuții cu negociatorul, bărbatul a fost coborât cu o scară de lucru la înaălțime. El a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Și-a prins capul în butoi

Au scos ursul din butoi. Intervenție neobișnuită a pompierilor din Predeal chemați să elibereze un pui de urs care-și prinsese capul în butoi, în apropierea unui hotel. Puiul de urs a fost inițial prins cu o chingă iar ulterior i s-a îndepartat butoiul de pe cap. Dupa ce a fost eliberat, acesta a fugit în pădure.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase