Gemene de doar o lună, transferate la Iași cu suspiciune de COVID – 19. Una dintre fetițe este dependentă de oxigen

Gemene de doar o lună, transferate la Iași cu suspiciune de COVID - 19. Una dintre fetițe este  dependentă de oxigen
Publicat: 20/07/2022, 12:46

Două fetițe în vârstă de doar o lună din Fălticeni, județul Suceava, au fost transferate la Iași cu suspiciune înaltă de infectare cu SARS-CoV-2 și complicații apărute din această cauză. Gemenele au fost preluate de un echipaj de Terapie Intensivă al SMURD care le-a dus la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași, în incubatoare.

În urma testării făcute la unitatea medicală ieșeană, doar una dintre fetițe a fost depistată pozitiv, însă împreună cu ea a fost internată și sora ei, fiind contact direct. A fost testată și mama fetițelor, însă rezultatul a fost negativ.

„Sugarul care este pozitiv are disfuncție respiratorie acută, este dependent de oxigen, nu necesită protezare respiratorie și ventilație mecanică. Este stabil hemodinamic, se alimentează, dar este în continuare cu evoluție imprevizibilă din cauza vârstei. Celălalt copil este negativ la testul PCR, însă fiind contact direct a intrat în secția de ATI”, a declarat dr. Tamara Roșu, medic-șef UPU de la Spitalul de Copii.

La Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași sunt internați 12 copii depistați pozitiv la infecția cu SARS-CoV-2

În acest moment, la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași sunt internați 12 copii depistați pozitiv la infecția cu SARS-CoV-2. Medicii sunt îngrijorați de faptul că 50% dintre copiii infectați sunt sugari cu vârsta de sub un an. Deși nu prezintă forme grave ale bolii, având în vedere vârsta pe care o au, necesită supraveghere medicală.

De asemenea, conducerea spitalului a precizat că a fost extinsă zona roșie unde sunt internați pacienții COVID de la 5 locuri la 25 pentru a fi pregătiți în cazul unei creșteri semnificative a numărului de cazuri.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu a absolvit licența și masteratul în Jurnalism și Științe ale Comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Din anul 2016 este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, unde acoperă citeste mai mult