General rus: Moscova vrea să deschidă un culoar către Transnistria

General rus: Moscova vrea să deschidă un culoar către Transnistria
Sursa foto - caracter ilustrativ: Profimedia
Publicat: 22/04/2022, 12:34
Actualizat: 22/04/2022, 13:38

Un general rus a declarat că Moscova dorește să cucerească Donbas și sudul Ucrainei, pentru a deschide culoarul către regiunea Transnistria din Republica Moldova.

Moscova plănuiește să cucerească sudul Ucrainei, pentru a deschide un culoar către regiunea Transnistria, ca parte din „a doua etapă” a operațiunii sale militare, a anunțat un comandant al CFD (Districtul Militar Central) al Rusiei, potrivit dw.com.

Într-o declarație furnizată celor de la TASS și Interfax, Rustam Minnekayev, comandantul CFD, a declarat că planurile Rusiei de a obține controlul absolut în Donbas și sudul Ucrainei oferă și culoarul către Transnistria.

„Controlul sudul Ucrainei reprezintă încă o cale către Transnistria, unde există, de asemenea, dovezi ale opresiunii populației vorbitoare de limba rusă”, a declarat Minnekayev.

Transnistria este o provincie prorusă „ruptă” de Moldova, scrie dw.com.

Moscova o amenință pe Maia Sandu, după ce a interzis simbolul „Z”

Liderii ruși au reacționat dur la interzicerea simbolului „Z” al invaziei Rusiei în Ucraina în Republica Moldova. Senatorul rus Alexei Pușkov l-a amenințat pe liderul de la Chișinău, Maia Sandu, că țara ei ar putea ajunge în „coșul de gunoi al istoriei”.

Republica Moldova acuză armata rusă că încearcă să recruteze cetățeni moldoveni pentru reîntregirea forțelor proruse din Transnistria

Republica Moldova a acuzat joi armata rusă că încearcă să recruteze cetățeni moldoveni, la câteva zile după ce serviciile de informații militare britanice au declarat că Moscova încearcă să își refacă forțele din Ucraina prin recrutarea în regiunea separatistă Transnistria.

Ministerul ucrainean al Apărării: ”Rusia, posibile acțiuni provocatoare în regiunea Transnistria”

Potrivit Ministerului ucrainean al Apărării, Rusia ar putea face o nouă ”mutare” provocatoare, dar nu pe teritoriul ucrainean, ci în Republica Moldova, regiunea Transnistria. Oficialii ucraineni avertizează că o astfel de acțiune ar avea ca scop plasarea vinei pe umerii Ucrainei, precizându-se că țara condusă de Volodimir Zelenski ar ataca un stat vecin – respectiv Republica Moldova -, putând fi acuzate de agresiune.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult