Generalul Eugen Bădălan, despre imaginile recente cu „servieta nucleară” a lui Putin: Vrea să transmită un mesaj că nu a renunţat la ideea unui atac nuclear (VIDEO)

Generalul Eugen Bădălan, despre imaginile recente cu „servieta nucleară” a lui Putin: Vrea să transmită un mesaj că nu a renunţat la ideea unui atac nuclear (VIDEO)
Vladimir Putin. Sursă foto: Profimedia.ro
Publicat: 08/04/2022, 21:01
Actualizat: 08/04/2022, 21:52

Generalul (r) Eugen Bădălan, fost şef al Statului Major General al Armatei Române, a comentat imaginile cu Vladimir Putin de  la înmormântarea liderului ultra-naționalist Vladimir Jirinovski. În filmări apare o persoană care ţine în mână o servietă despre care presa britanică a spus că ar conține codurile de acces la arsenalul nuclear.

Vladimir Putin ș-ai făcut vineri apariția la înmormântarea liderului ultra-naționalist Vladimir Jirinovski, cel care a spus că Rusia va scălda Moldova „într-o baie de sânge”, însoțit de o persoană care are o valiză  despre care presa britanică a spus că ar conține codurile de acces la arsenalul nuclear.

Slujbă de comemorare a avut loc la Moscova, iar Putin a depus un buchet de flori lângă sicriul lui Jirinovski.

Analiza imaginilor spune că această valiză ar putea avertiza dacă este posibil un atac nuclear deoarece ea cuprinde mai multe coduri, un card de memorie şi un cod personalizat cu care poate fi controlat arsenalul nuclear al Rusiei.

În acest caz, Vladimir Putin trebuie secondat cu această decizie de activare a arsenalului nuclear de ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, şi șeful Statului Major rus Gherasimov.

Întrebat ce ar însemna acest gest, generalul (r) Eugen Bădălan, fost şef al Statului Major General al Armatei Române a precizat, într-o intervenție la Antena 3, că „Putin vrea să transmită un mesaj că el nu a renunţat la eventualitatea utilizării armei nucleare”.

„Dar de când a început acest conflict eu am repetat că nu cred în declanșarea unui conflict nuclear. În momentul în care Federația Rusă ar lansa o lovitură nucleară, toate țările care dețin arma nucleară, în principal SUA, primesc de la sistemele de supraveghere semnal că s-a lansat o lovitură nucleară.

În acel moment se întâmplă două lucruri. Se lansează rachetele de interceptare şi automat se dă o lovitură de răspuns. Deci începe practic războiul nuclear.

Nu cred că cineva, nici măcar Vladimir Putin, ar avea intenția de a începe un război nuclear pentru că asta ar însemna dispariția umanităţii. Eu cred că este doar un mesaj care să arate lumii că el se menține pe poziția pe care el a anunţat-o inițial.

Să ne imaginăm cine ar putea să lanseze un atac nuclear la adresa Rusiei, cine sunt țările deținătoare: cele din NAT care este o organizație defensivă, SUA, Franța Anglia. La China, Coreea de Nord, India mă îndoiesc”, a explicat generalul (r) Eugen Bădălan, fost şef al Statului Major General al Armatei Române la Antena 3.

În ultimele săptămâni președintele rus a avut doar apariții publice ocazionale. Un mare miting pentru susținerea războiului a fost organizat pe un stadion din Moscova la 18 martie, atunci când Putin și-a făcut prima apariție publică de la lansarea invaziei din Ucraina la 24 februarie.

Vladimir Jirinovski a murit miercuri la vârsta de 75 de ani, posibil, în urma unor complicații cauzate de COVID, potrivit BBC.

Comentatorii politici susțin că Jirinovski era un adversar al lui Putin, dar, de fapt, făcea parte dintr-o opoziție dirijată care permite Kremlinului să păstreze o aparență de democrație în Rusia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cătălin Bordea, ARS la bani după ce a câştigat America Express? Producătorii au luat foc,...
FOTO. Imagini hot cu soția lui Dan Petrescu în costum de baie! Cum arată la...
GALERIE FOTO Patru morți și trei mașini Porsche implicate într-un accident rutier groaznic petrecut în...
6 pești TOXICI, de evitat ☢️ Au foarte mult MERCUR
Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu...
Banca Transilvania vinde o mașină cu motorul și cutia defecte. Merită “Cinciarul” 5000€?
Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Subiecte, barem și rezolvări pe EDU.ro! Emoții mari pentru candidați!
BANCUL ZILEI. Bulă vrea să agațe o tipă bună: Domnișoară, pot să vă servesc cu...
Cifrele României doboară Ungaria. Capitolul la care vecinii au fost ajunşi din urmă
Adevărul despre Visuri la Cheie. Ce se întâmplă, de fapt, în emisiunea de la Pro...
Tocmai PENTAGONUL spune că suntem urmăriți de o NAVĂ-MAMĂ extraterestră
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Vestea dimineții despre Maia MORGENSTERN! Anunţ de ultimă oră despre marea actriţă a României
Bărbatul care a distrus-o pe Simona Halep: „Chiar așa, nu îți e puțin rușine?”
Apare al șaselea ocean al Pământului? Un continent se va separa în două prin formarea...