Generalul Ștefan Dănilă, fost șef al Statului Major General, despre intervenția Rusiei în Ucraina: „Întreaga omenire trece printr-un moment dificil”

Generalul Ștefan Dănilă, fost șef al Statului Major General, despre intervenția Rusiei în Ucraina: „Întreaga omenire trece printr-un moment dificil”
General locotenent Stefan Danila (D), Seful Statului Major General, MEDIAFAX FOTO
Publicat: 22/02/2022, 11:01

Generalul Ștefan Dănilă, fost șef al Statului Major General al Armatei Române, este de părere că întreaga omenire trece printr-un moment dificil din cauza crizei din Ucraina, iar „Rusia folosește din nou capacitatea militară pentru a impune suveranitatea în spațiul ex-sovietiv”.

„Instaurarea păcii rusești în DONBASS a început. Ucraina a cedat armamentul nuclear și a primit garanții. După care a jucat cartea naționalismului clamând democrația. Putin folosește din nou capacitatea militară (a doua din lume) pentru a impune suveranitatea rusă în spațiul ex-sovietic”, a scris generalul Ștefan Dănilă, marți, pe pagina sa de Facebook.

Fostul șef al armatei române este de părere că omenirea trece printr-un moment dificil.

„Reacția democrațiilor va fi dură, dar încă nu e clar cât vor suferi proprii cetățeni și cât de eficientă va fi. Este un moment dificil pentru întreaga omenire, în care forța nu ar trebui sa mai învingă”, mai spune Ștefan Dănilă.

Putin a ordonat intervenția militară în regiunile separatiste Donețk și Luhansk

Vladimir Putin a ordonat desfășurarea de trupe în cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei, după ce le-a recunoscut luni ca fiind independente, notează CNN.

Echipamente militare grele fără însemne au fost văzute trecând granița în Donețk, raportează Reuters.

Președintele Putin a semnat luni decretele de recunoaștere a independenței republicilor separatiste Donețk și Luhansk. În discursul de luni, Putin a acuzat din nou NATO că a pregătit în scuturile din România și Polonia rachete îndreptate împotriva țării sale.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la București a ridicat nivelul de alertă pentru Ucraina la nivelul maxim – „Părăsiți imediat țara!”.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult