Gest scandalos al sportivilor ruși. Cum își arată jucătorii de hochei pe gheață susținerea pentru războiul din Ucraina

Gest scandalos al sportivilor ruși. Cum își arată jucătorii de hochei pe gheață susținerea pentru războiul din Ucraina
Sursa: Marca.com
Publicat: 15/03/2022, 11:49

După doar o săptămână după ce gimnastul Ivan Kuliak a apărut pe podiumul Cupei Mondiale de la Doha cu un „Z” pe piept, un alt gest pro-rus a avut loc la un eveniment sportiv. Jucătorii de hochei pe gheață își arată sprijinul pentru războiul împotriva Ucrainei, formând litera „Z” pe teren.

De data aceasta este vorba de un gest colectiv, înainte de începerea unui joc de bandy, cunoscut și sub numele de hochei rusesc, deoarece ambele echipe s-au aliniat pentru a forma o formă de „Z” în mijlocul patinoarului, conform Marca.com.

Gestul s-a petrecut înaintea unui meci dintre SKA Neftyanik și Dynamo Moscova.

De mulți ani, ambele echipe au avut legături cu regimurile politice care au condus mai întâi Uniunea Sovietică și acum Rusia. SKA Neftyanik este rezultatul fuziunii dintre SKA, acronim pentru Sporting Klube Army (clubul armatei) și Neftyanik, susținută de compania care extrage petrolul din Khabarovsk, orașul din estul îndepărtat, la câțiva kilometri de granița cu China.

Dinamo Moscova, cel mai vechi club sportiv din teritoriu, care își va sărbători centenarul anul viitor, este considerată echipa Ministerului Afacerilor Interne și în zilele Războiului Rece era asociată cu KGB.

Ziua 20 de lupte în Ucraina

În ziua de 20 de lupte pe teritoriul Ucranei, aproape toate ofensivele militare rusești rămân blocate după ce au făcut puține progrese în weekend, spune un înalt oficial american al Apărării.

Un convoi de evacuare de aproximativ 160 de mașini a reușit să părăsească orașul asediat Mariupol, spun autoritățile de acolo. Au avut loc cel puțin două explozii mari în districtul Borshchagovka din vestul Kievului, marți dimineață, spun jurnaliștii din oraș.

Angajata unui post de știri din Rusia a apărut, în direct, cu un panou pe care scrie „Fără război”. Negocierile dintre reprezentanții ruși și ucraineni vor fi reluate marți, după ce a patra rundă de discuții s-a încheiat fără progrese. Rusia continuă bombardarea multor orașe ucrainene.

Ministerul rus al Apărării susține că o rachetă ucraineană a ucis 20 de persoane în orașul Donețk. Ucraina a dat vina pe Rusia pentru atac.

Peste 40.000 de sirieni s-au înregistrat ca să plece în Ucraina, pentru a lupta alături de Rusia, informează ONG-ul Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Luni, grupul a precizat că niciun sirian nu a ajuns deocamda

Citește și Românii pot fi „Alături de Ucraina” în campania pentru refugiați organizată de Asociația Medici pentru România în parteneriat cu grupul de presă Gândul

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult