VIDEO | Gest ȘOCANT al unui pastor din Beiuş, iritat că o fată de 12 ani i-a pus înghețată în teniși: „Am strâns-o de gât, până când s-a bulbucat”

Publicat: 21/06/2023, 17:00
Actualizat: 21/06/2023, 17:19

Pastorul din Beiuş, Vladimir Pustan,  a făcut declarații șocante într-un podcast pe care l-a lansat online. Acesta se laudă cum, enervat de gestul unei fete de 12 ani, pe care o descrie ca fiind „o spurcăţenie” care „zâmbea ca o satană”, a urmărit-o şi a prins-o de gât „până când s-a bulbucat”, iar apoi a ameninţat-o că dacă nu se cuminţeşte „vin şi te tranşez bucăţi, tot la kilogram”. 

Apariţia înregistrării online a fost sesizată presei locale de un cititor, revoltat de declaraţiile pastorului.

„În clipul de mai jos pastorul Vladimir Pustan relatează cum a urmărit-o şi a strâns-o de gât pe o fetiţă de 12 ani. Omul acesta ar trebui să fie anchetat de către autorităţi (dar nu de către cele din Beius, pentru că acolo cred că îi cunoaşte pe toţi…)”, transmitea cititorul revoltat, precizând că Vladimir Pustan este pastorul bisericii Sfânta Treime din Beiuș.

Videoclipul la care acesta face referire a fost postat pe 17 iunie pe canalul de YouTube Medievalii, sub titlul „DE-A VALMA 162 – Îngheţată în Tenişi – Vladimir Pustan – Ştiri & satiră”, iar pastorul împreună cu un intelocutor abordează diverse teme, inclusiv de politică externă şi sport.

În înregistrare e povestit și un episod în care pastorul ar fi „potolit” o fetiţă, despre care părinţii i se plângeau că nu ascultă şi creează probleme .

Lăudându-se pentru modul în care o pune la punct, Pustan (56 de ani) relatează că se afla într-un restaurant cu familia fetei, venită din străinătate, iar părinţii se declarau „terorizaţi de fată”.

„Ea se tot uita către mine şi zâmbea ca o satană”

„Stând cu ei la masă la restaurant, tot am vorbit despre domnul Isus Cristos. Ea, de exemplu, tot lua câte o bucată de pâine şi o arunca tot la taică-său în ochi, făcea cocoloşi şi îi dădea la taică-său în cap. Când se plictisea, o lua pe maică-sa şi îi dădea în cap. Eu deja fierbeam, ştii cum fierbe ceaiul în ibricele ruseşti? Amu deja eram ca la desenele animate, sunt taurii ăia ”, susține Pustan în înregistrarea video.

L-a scos din sărite faptul că fata i-ar fi turnat îngheţată în tenişi:

„Ce-o făcut, mă, spurcăţenia aia? Ea mânca îngheţată. Mi-a băgat globul de îngheţată în tenişi. Ea se tot uita către mine şi zâmbea ca o satană. Când mi-am băgat piciorul în tenis am simţit instantaneu. N-am zis nimic”.

Bărbatul consideră că „Dumnezeu mi-a dat o mână în chip surprinzător” când adolescenta a zis că vrea să coboare la parterul localului, la baie.

Tenișii, „obiect sfânt”

„Am zis: «mă duc să plătesc». Am coborât pe scări, ea atunci urca scările. Numai noi eram acolo (…) Am apucat-o de gât, am strâns-o tare până s-o bulbucat şi am ridicat-o în sus, pe perete. (…) I-am explicat: «eşti mort»! (…) Tenişii la noi sunt un obiect sfânt şi nu bagi îngheţată. «Aici îţi e sfârşitul», zic. Şi cu asta am terminat”, se laudă Pustan, în vreme ce intelocutorul său râde.

„Dacă nu îţi schimbi comportamentul, dacă mă sună tată-tău sau maică-ta şi îmi spune că le faci probleme, vin şi te tranşez bucăţi, tot la kilogram! Deci tre să înţelegi că eu pentru tine-s moartea!”, a mai relatat pastorul că i-ar fi zis copilei.

Pustan a susţinut că, în urma episodului, fata s-ar fi potolit.

„Ne-am rugat la restaurant. S-a dus acasă. Mă sună după vreo lună (tatăl). Zice: «frate, Dumnezeu lucrează cu semne şi minuni». Zice: «nu mai cunoşti fata din ziua aceea, când v-aţi rugat din ziua aceea pentru ea». Zice: «e model»!”, a povestit râzând.

Întrebat de interlocutor dacă fata l-a mai căutat, acesta a spus că nu, dar că acum „o duce extraordinar”, „e lipită de părinţi” şi ar fi la vârsta măritişului.

Chestionat de jurnaliştii de la Libertatea despre filmarea de pe YouTube, pastorul a dat înapoi: „Acum nu consider că e corect. Atunci aşa credeam. Eram jucător. Acum sunt spectator. Care vede de 10 ani cum părinţii sunt decăzuţi din drepturi sau duşi prin puşcării pentru că şi-au luat în braţe copiii, gest obscen de altfel și plin de conotaţii sexuale. Sau, Doamne fereşte, au folosit nuiaua când copiii le-au furat verighetele şi le-au dat pe ţigări. Sunt doar un martor tăcut al dezastrului familiei în care ideea de autoritate e necunoscută”, le-a transmis Pustan, marți, jurnaliștilor.

Vladimir Pustan, relatează presa locală, este un pastor protestant controversat, dar cunoscut în comunitate. În 2014, el s-a aflat în centrul unui scandal, după ce mai mulţi „fraţi” l-au turnat că avea mai multe case şi apartamente în Beiuş, Cluj şi Timişoara, spaţii comerciale, terenuri şi 10 maşini.

În urma dezvăluirilor, a fost suspendat din funcţie de conducerea Cultului Penticostal Român, dar la o zi după suspendare şi-a dat demisia din biserică și şi-a înfiinţat propriul cult, numit Biserica Creştin Liberală, la care au aderat încă de atunci sute de adepţi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Un aeroport din Japonia nu a pierdut niciun bagaj din 1994 încoace