Gestul incredibil făcut de un polițist pentru două femei, pe care le-a prins la furat: „Nu era nimic altceva acolo… Doar mâncare”

Gestul incredibil făcut de un polițist pentru două femei, pe care le-a prins la furat: „Nu era nimic altceva acolo... Doar mâncare”
Gestul incredibil făcut de un polițist pentru două femei, pe care le-a prins la furat: „Nu era nimic altceva acolo... Doar mâncare”
Publicat: 03/01/2021, 10:58

Când un polițist american a văzut lista lucrurile pe care două femei au încercat să le fure dintr-un supermarket, cu cinci zile înainte de Crăciun, situația lor i-a „topit” inima de tristețe.

„Era doar mâncare”, a spus polițistul Matt Lima, potrivit New York Post.

În loc să le aresteze, acesta le-a oferit un card cadou de 250 de dolari, pentru a-și asigura masa de Crăciun.

Polițistul Matt Lima din cadrul Departamentului Poliției din Somerset (Massachusetts) a plătit cina familiei nevoiașe, după ce a fost chemat la magazinul Stop and Shop. Doi copii și două femei au fost prinși în timp ce încercau să pună mai multe alimente în coș, fără să le treacă prin dreptul casei de marcat.

„Și eu am două fiice de vârsta lor. M-a afectat situația”, a povestit Lima.

Polițistul a fost motivat de povestea femeii, care nu are un loc de muncă și încearcă să-și crească fetele. Mâncarea pe care au încercat să o fure era masa lor de Crăciun. „Nu era nimic altceva acolo, nu cosmetice, nu șampon, nimic. Doar hrană”, a spus omul legii. „Am încercat să mă pun în locul acestei familii, să îi arăt un pic de empatie”.

Chiar dacă nu mai au voie să intre niciodată în magazinul respectiv, mama și fiicele ei, care au recurs la furt din cauza sărăciei, au primit însă o cină de Crăciun de la polițistul cu inimă de aur.

Șeful Poliției din Somerset, George McNeil, l-a lăudat pe polițist: Aceasta este adevărata dovadă a spiritului minunat și a puterii de decizie care îl caracterizează pe Matt Lima”.

Imagini sfâșietoare: Un bebeluș rămas orfan strânge mâna paramedicului care l-a salvat din accidentul în care și-a pierdut părinții

O imagine sfâșietoare arată un paramedic care ține mâna unui bebeluș, supraviețuitorul unui accident în care i-au fost uciși ambii părinți. Imaginea a devenit virală pe rețelele sociale, scrie publicația The Sun.

Accidentul a avut loc marți, 29 decembrie, în orașul Canuelas, din Argentina, și i-a ucis atât pe Juan Pedro Menchon, în vârstă de 34 de ani, cât și pe soția sa, Ana Gabriela Diaz, în vârstă de 37 de ani. Cuplul și bebelușul călătoreau într-o mașină care a intrat frontal într-un camion.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult