Gigi Becali a stropit cu agheasmă Calea Victoriei, pe traseul pe care a avut loc Bucharest Pride | VIDEO

Gigi Becali a stropit cu agheasmă Calea Victoriei, pe traseul pe care a avut loc Bucharest Pride | VIDEO
Sursa: Captură Facebook
Publicat: 10/07/2022, 22:25

La o zi după marșul Bucharest Pride, Gigi Becali a participat la un marș împotriva comunității LGBTQ, împreună cu preoți și opozanți ai minorităților sexuale, iar Becali a stropit tot drumul cu agheasmă și a citit rugăciuni.

Manifestarea a fost organizată de Frăția Ortodoxă, iar la aceasta au participat aproximativ 100 de persoane, în frunte cu patronul FCSB.

Evenimentul a început la biserica Sfântul Nicolae Tabacu, de pe Calea Victoriei, iar, mai apoi, manifestanții au refăcut drumul pe care s-a desfășurat cu o zi în urmă marșul Bucharest Pride, manifestația comunității LGBTQ, eveniment la care au participat 15.000 de oameni.

Cei prezenți la manifestația de duminică au cântat cântece religioase, au spus rugăciuni și au stropit cu agheasmă, probabil pentru a „purifica” locul. Aceștia au venit cu icoane, dar și cu steagul României, informează Libertatea.

15.000 de participanți la Bucharest Pride 2022

În București a avut loc sâmbătă, începând cu ora 17:00, marșul Bucharest Pride, numele sub care este cunoscută parada minorităților sexuale și a susținătorilor acestora.

Parada s-a desfășurat pe Calea Victoriei, având ca punct final Parcul Izvor.

Organizatorii evenimentului s-au așteptat ca aproximativ 10.000 de persoane să participe, țintă care se pare că a fost atinsă și chiar depășită, aproximativ 15.000 de oameni fiind prezenți la eveniment.

Ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble, a urcat pe scenă și a transmis un mesaj în limba română.

„Voi vorbi puțin, dar voi spune mult. Niciunul dintre noi nu e liber până când nu suntem liberi cu toții. Niciunul dintre noi nu va beneficia de drepturile omului până când nu vom beneficia cu toții de ele. A oferi comunității LGBT drepturi nu reprezintă o amenințare pentru nimeni. Noi toți, inclusiv guvernele noastre, trebuie să lucrăm pentru societăți inclusive, să protejăm legile tuturor. E de datoria noastră a tuturor să eliminăm inegalitatea și excluziunea. Happy Pride tuturor!”, a spus oficialul.

Cea de-a 18-a ediţie a Bucharest Pride, festival dedicat comunităţii LGBTI+ din România și organizat de Asociaţia ACCEPT, s-a desfăşurat în perioada 1 – 9 iulie. Evenimentul a inclus întâlniri comunitare, expoziții, filme, spectacole de teatru și dans, concerte, forumuri, dezbateri, conferinţe şi evenimente în aer liber.

Ca în fiecare an, cei de la Noua Dreaptă au organizat o contramanifestație.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase