Gigi Becali, gest impresionant în curtea unei biserici din Capitală: I-a oferit haina pe care o purta unui bărbat nevoiaș, care tremura vizibil de frig

Gigi Becali, gest impresionant în curtea unei biserici din Capitală: I-a oferit haina pe care o purta unui bărbat nevoiaș, care tremura vizibil de frig
Publicat: 09/11/2021, 21:55

Finanțatorul FCSB, Gigi Becali a oferit enoriașilor de la Mănăstirea Radu Vodă din București una din cele mai importante lecții de viaţă: Fiecare faptă bună are puterea de a schimba întreaga lume.

Totul s-a întâmplat la Mănăstirea „Radu Vodă” din Capitală, acolo unde credincioşii l-au cinstit pe Sfântul Ierarh Nectarie din Eghina, despre care cântările slujbei lui spun că „s-a arătat în vremurile din urmă prieten cu adevărat al virtuților”.

Loial învățăturilor sfinte, Gigi Becali, aflat alături de credincioşi în curtea bisericii pentru a se închina la sfintele moaște, s-a dovedit un prieten de nădejde atunci când a fost abordat de un bărbat nevoiaș.

Mai exact, pentru că vremea a fost una extrem de capricioasă, cu ploaie semnificativă și temperaturi scăzute, Gigi Becali nu a stat pe gânduri şi a decis imediat să îi dea haina sa bărbatului, notează playsport.ro.

Spre uimirea celor prezenţi, omul de afaceri a fost surprins în timp ce îngenunchea în faţa acestuia pentru a-l încheia la geacă, apoi l-a îmbrățișat pentru a-l proteja de ploaie.

Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, „podoaba Greciei”, a fost un om ales al lui Dumnezeu, care a trăit în a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi la începutul secolului trecut în Grecia. După scurt timp de la trecerea sa la cele veșnice, moaștele lui au fost descoperite ca tămăduitoare, fapt care a dus la rapida lui canonizare. Sfântul Nectarie este foarte iubit şi în Biserica Ortodoxă Română, iar o părticică din sfintele lui moaște se află la Mănăstirea „Radu Vodă” din 2002.