Gigi Becali vrea să interzică accesul femeilor în mănăstirea pe care o construiește în Olănești: „Femeile şi bărbaţii nu se vor întâlni”. Replica preotului local: „Cum să scoţi femeia din biserică în secolul 21?”

Gigi Becali vrea să interzică accesul femeilor în mănăstirea pe care o construiește în Olănești: „Femeile şi bărbaţii nu se vor întâlni”. Replica preotului local: „Cum să scoţi femeia din biserică în secolul 21?”
Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto
Publicat: 18/10/2021, 19:20

Patronul FCSB, Gigi Becali, construiește pe un teren de 30 de hectare pe care îl deţine în Olăneşti, Vâlcea, o mănăstire, la care femeile nu au acces, scrie presa locală. Pe acest teren a apărut un panou pe care scrie „Proprietate privată! Accesul interzis femeilor!”.

Contactat de Libertatea, patronul FCSB spune că vor fi de fapt două mănăstiri, una pentru maici și una pentru călugări.

Femeile şi bărbaţii nu se vor întâlni. Ce, la Athos pot merge femeile? La călugări nu au voie femeile, iar la mănăstirea pentru maici nu au voie bărbaţii”, a declarat Becali pentru Libertatea.

Potrivit Libertatea, planul patronului FCSB este de a face un „orăşel călugăresc”, o mănăstire pe modelul celei de la Frăsinei, singura din România în care femeile nu au voie să intre.

Biserica viitoarei mănăstiri pentru călugări a fost deja construită. Primarul din Olăneşti, Sorin Vasilache, a spus, pentru publicaţia Indiscret, că nu ştia nimic despre asta, în condiţiile în care Planul Urbanistic Zonal nu a ajuns încă pe masa consilierilor locali. Preotul Emilian Groşenoiu, care slujeşte în localitatea Olăneşti, a spus şi el că nu are cunoştinţă de planurile lui Becali. El s-a arătat însă contrariat de apariţia panoului care anunţă accesul interzis pentru femei.

„Nici Dumnezeu nu a fost misogin, din contră, a avut femeile lângă El. Femeile sunt păcătoase? Fals! (…) Biserica e o instituţie publică până la urmă. Dacă faci o instituţie publică, nu poţi să îngrădeşti cuiva accesul. Acolo intră oricine, şi cel păcătos şi cel drept. (…) Cum să scoţi femeia din biserică în secolul 21?”, a spus preotul Groșenoiu pentru jurnaliștii de la Indiscret.

„Facem una şi pentru femei. La şapte kilometri distanţă, pentru ca femeile şi bărbaţii să nu se întâlnească. Va fi aşa, un fel de orăşel călugăresc, mare, cu 500-1.000 de călugări. Nu vor fi nici animale de sex feminin. Vor fi măgari, boi, de exemplu, vor fi şi găini, dar cocoşi, deci nu de sex feminin”, a explicat patronul FCSB.

„Au fost amenajate acolo deja câteva chilii”, a mai spus Becali, construcţii simple, din lemn. Nu a putut estima când va fi totul gata, însă declară că turiştii vor fi bineveniţi la cele două mănăstiri.

„Sigur, turiştii bărbaţi la călugări, femeile la maici”, a punctat Becali.

Recent, omul de afaceri și familia sa au fost pictați pe zidurile mănăstirii Patocrator, din județul Teleorman, lângă Iisus Hristos, potrivit gsp.ro.