Capitala, aruncată în haos. Șef sindicat: „Există mari șanse ca șoferii STB să nu iasă joi în trafic”

Capitala, aruncată în haos. Șef sindicat: Există mari șanse ca șoferii STB să nu iasă joi în trafic
Autobuze STB în garajul Obregia din sectorul 4 (FOTO: Facebook - caracter ilustrativ
Publicat: 19/01/2022, 22:23
Actualizat: 20/01/2022, 07:22

O grevă a angajaților STB a fost anunțată pentru joi, 20 ianuarie, aceștia fiind nemulțumiți de salarii. De altfel, ei au protestat și miercuri, în fața sediului Societății de Transport, dar transportul în comun nu a fost afectat. De aceasta, însă, „există mari șanse ca șoferii STB sa nu iasă în trafic de dimineață”, a declarat pentru Gândul Vasile Petrariu, șef sindicat al transportatorilor din Bucuresti (reprezentativ pentru STB).

„Depinde de ce decid șoferii între ei, la ora 4 dimineața. Nemulțumirile sunt legate de salarii și de condițiile de muncă. După protestul de azi, revendicarile noastre nu au fost luate în serios”, a mai spus sindicalistul.

Sute de angajați a STB au protestat miercuri, pentru a treia zi consecutiv, în fața sediului Societății din bulevardul Dinicu Golescu, dar transportul public nu a fost afectat.

„Nemulțumirile sunt mari și din ce în ce mai mulți angajați își arată susținerea pentru a obligA conducerea societății să negocieze Contractul Colectiv de Muncă. Ne-am asumat acțiunile necesare obligării părților de a-l negocia și vom apela la toate pârghiile necesare înfăptuirii acestui lucru”, au precizat aceștia.

Sindicaliștii mai spun că își doresc locuri de muncă sigure, cu venituri decente.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult