„Groaznic. Pare ceva dintr-un roman. E ceva dubios”. Mărturiile vecinilor îngroziți de dubla crimă din Iași

„Groaznic. Pare ceva dintr-un roman. E ceva dubios”. Mărturiile vecinilor îngroziți de dubla crimă din Iași
Sursă foto: Facebook
Publicat: 12/12/2021, 09:06
Actualizat: 12/12/2021, 09:15

Doi studenți la Medicină au fost găsiți morți, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, într-o vilă dintr-un cartier rezidenţial de la marginea Iaşiului, anchetatorii luând în calcul un dublu asasinat. Trupurile victimelor erau parțial incendiate și aveau urme de violență.

Vecinii s-au declarat şocaţi de cele întâmplate și nu se așteptau ca în cartierul lor să aibă loc o crimă. Crima ar fi fost descoperită după ce tânărul de 24 de ani, a fost dat dispărut de vărul său pentru că nu a ajuns la Bruxelles, unde era aşteptat de vineri, spun surse judiciare pentru Gândul.

Am auzit doar sirenele, nu aş putea să vă spun dacă erau de salvare sau de poliţie. Am aflat doar că s-au găsit două cadavre. Groaznic. Trăim o realitate cruntă, nu-i singura, dar sperăm să fie ultima. Asta este. Nu e ceva normal. Se întâmplă. Îmi pare rău că erau tineri. Groaznic”, a declarat o vecină de cartie pentru Observator TV.

„Probabil o ceartă, sper să nu fi fost premeditat. Pare ceva ce ar fi scris într-un roman din anii 60-70. E ceva dubios”, a declarat un tânăr.

Doi studenți, duși la audieri

Ulterior, doi tineri, studenți în anul I la Universitatea Tehnică, au fost ridicați din campus și duși la audieri în legătură cu acest caz.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au început urmărirea penală in rem, pentru omor calificat, după ce cadavrele a doi tineri studenţi, care prezentau urme de violenţă, au fost descoperite într-o vilă dintr-o zonă rezidenţială a oraşului.

„Până la acest moment procesual s-a stabilit că persoana decedată de sex masculin, în vârstă de 25 ani, cetăţean marocan, era student la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, iar persoana decedată de sex feminin, în vârstă de 23 ani, era prietena primului. Descoperirea a fost făcută de către organele de poliţie care au fost informate cu privire la posibila dispariţie a tânărului student care, în cursul zilei de 10 decembrie, ar fi trebuit să ajungă, cu avionul, la Bruxelles”, a explicat prim-procurorul Mihaela Apostol.

Citește și Noi detalii din asasinatul de la Iași. Studenții uciși abia se mutaseră cu chirie, în vila de lux a unui om de afaceri