Grupările de trafic de droguri se pregătesc pentru redeschiderea marilor cluburi din București. În lumea subterană au loc negocieri dure – SURSE

Grupările de trafic de droguri se pregătesc pentru redeschiderea marilor cluburi din București. În lumea subterană au loc negocieri dure - SURSE
Descinderi ale POLIȚIEI
Publicat: 05/05/2021, 18:17
Actualizat: 05/05/2021, 18:18

Destructurarea rețelei de trafic de cocaină condusă de Marian Bejan și protejată de fostul ofițer antidrog Robert Badea, dar și moartea neașteptată a traficantului Vasile Ciobanu, zis Raj, ar fi condus la o adevărată reconfigurare a pieței de desfacere a drogurilor, în cluburile din Capitală. Anchetatorii au informații certe legate de faptul că, în lumea subterană a traficanților de droguri, au loc negocieri dure pentru împărțirea noilor teritorii, odată cu relaxarea măsurilor de protecție impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Măsurile luate pentru combaterea pandemiei de COVID-19 au afectat serios afacerile comercianților de cocaină, ecstasy și marijuana, care, odată cu închiderea cluburilor, au pierdut una dintre cele mai importante piețe de desfacere. Independent de acestă situație, autoritățile au reușit anihilarea liderului interlop Marian Bejan, care, susținut de un fost ofițer antidrog și de un număr mare de agenți de securitate, avea monopol pe vânzarea de cocaină din majoritatea cluburilor de lux.

În același timp, un alt „jucător” important pe piața drogurilor a fost și Vasile Ciobanu, alias Raj, zis și „traficantul vedetelor”, a murit, recent, după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Chiar și moartea violentă a lui Florin Mototolea, cunoscut drept Emi Pian, a fi avut, la rândul ei, impact asupra traficului de stupefiante.

Toate aceste evenimente, spun anchetatorii specalializați în combaterea infracționalității organizate, ar fi condus la o reconfigurarea a pieței în domeniul drogurilor, în sensul în care restul traficanților și-au ațintit privirile către locurile rămase libere și au pornit deja negocieri cu reprezentanții acestor localuri.

Patronii de cluburi profită de pe urma traficanților

Mai mult, în țară ar fi revenit și alte grupări, care, ani la rând, și-au derulat afacerile în străinătate și care au decis. la rândul lor, să profite de dispariția concurenței.

Sursele citate au precizat, pentru Gândul, că, pentru o bună vânzare, patronii profită și ei de pe urma vânzătorilor de droguri. Ca urmare, din punctul de vedere al traficanților, patronii sunt de trei feluri.

Primii sunt cei care nu se implică direct, dar îi lasă pe ospătari, pe agenții de pază au alte categorii de personal să vândă droguri. Din a doua categorie fac parte, spun anchetatorii antidrog, patronii care se implică personal, în sensul că impun comisioane celor se ocupă sau coordonează afacerea. Ultima categorie este cea a proprietarilor de club care se opun traficului de stupefiante, dar care, uneori, „închid ochii”, în beneficiul creșterii vânzărilor.

Conform specialiștilor în combaterea crimei organizate, noile grupări care își vor face aparăția în cluburile bucureștene vor mult mai expuse față de polițiștii antidrog, iar un factor important în acest sens ar fi tocmai arestarea preventivă și trimiterea în judecată a comisarului șef Robert Badea, mâna dreaptă a lui Marian Bejan, despre care procurorii DIICOT au probat că îi proteja și îi învăța pe oamenii temutului interlop cum să se ferească de eventualii polițiști sub acoperire sau posibilele acțiuni de filaj.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște,...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
BANCNOTELE cu care nu mai poți plăti. Decizia ESTE FINALĂ. Avertisment pentru cei cu bani...
Scandal uriaș la Eurovision. Fanii au fost oripilați
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Grădina Zoologică din Sibiu a primit noi locatari: o gazelă Oryx, un urs brun și...