Hunedoara: Un copil de un an şi 10 luni a murit după ce a căzut de la etajul 4. În urmă cu o zi, un alt copil a sărit de la geam, în același județ

Hunedoara: Un copil de un an şi 10 luni a murit după ce a căzut de la etajul 4. În urmă cu o zi, un alt copil a sărit de la geam, în același județ
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 27/05/2022, 13:37
Actualizat: 27/05/2022, 13:40

Un copil de un an și 10 luni murit, vineri, după ce a căzut de la etajul 4 al unui bloc din Orăștie, județul Hunedoara.

Potrivit Poliției Hunedoara, un copil de 1 an și 10 luni a căzut de la etajul 4 al unui bloc din Orăștie.

„Copilul a fost transportat la UPU Orăștie, unde, din păcate, nu a mai putut fi salvat. Polițiștii vor continua cercetările, în vederea stabilirii circumstanțelor producerii incidentului”, conform Poliției.

Ambulanța a fost solicitată să intervină în municipiul Orăștie, pe strada Eroilor, după ce copilul a căzut de la înălțime (etajul 4).

„La fața locului se trimite o ambulanță SAJ cu asistent care găsește minorul in stop cardio-respirator, cu multiple leziuni grave la nivelul capului.

Este preluat cu manevre de resuscitare în curs și transportat de urgență la spitalul Orăștie unde se continuă resuscitarea pentru încă aproximativ o oră, când din păcate se declară decesul”, au spus reprezentanții Ambulanței Hunedoara, transmite Mediafax.

Un alt copil a supraviețuit miraculos, după ce a căzut, joi, de la etajul 4 al unui bloc din Petroșani

Un alt copil în vârstă de un an și trei luni a căzut, joi, de la etajul 4 al unui bloc din Petroșani, județul Hunedoara.

Copilul a supraviețuit miraculos, pentru că o copertină i-a atenuat căderea, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara.

La sosirea echipajelor de intervenție, copilul era în stare gravă, dar cu semne vitale, și a fost transportat de o ambulanță la Spitalul din Petroșani, unde a fost stabilizat de către medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU).

Ulterior, a fost transferat cu un elicopterul SMURD la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, unde urmează să fie supus mai multor investigații. Medicii vor să afle dacă i-a fost afectat creierul, în urma impactului cu solul.

Acesta se afla cu părinții acasă, dar într-un moment de neatenție al acestora, copilul s-a urcat pe o mașinuță electrică de dimensiuni mai mari, care se afla unei ferestre deschise.

Polițiștii fac cercetări în acest caz, pentru stabilirea circumstanțelor în care s-a produs incidentul, fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult