FOTOGRAFIE EXCLUSIVĂ: Imaginea șocantă surprinsă imediat după accidentul de la intrarea în Pasajul Unirii din București

FOTOGRAFIE EXCLUSIVĂ: Imaginea șocantă surprinsă imediat după accidentul de la intrarea în Pasajul Unirii din București
FOTOGRAFIE EXCLUSIVĂ: Imaginea șocantă surprinsă imediat după accidentul de la intrarea în Pasajul Unirii din București / Sursa foto: GANDUL
Publicat: 24/12/2022, 10:53
Actualizat: 24/12/2022, 10:57

GÂNDUL publică în EXCLUSIVITATE o imagine surprinsă la scurt timp după producerea tragicului accident de la intrarea în Pasajul Unirii din București.

Un autocar plin cu turiști din Grecia care au venit în România pentru a petrece Crăciunul a intrat într-un limitator de înălțime. În urma impactului, un om a murit, iar altul este în stare critică.

Șoferul ar fi condus 16 ore fără să facă nicio pauză, iar mulți dintre pasageri dau vina pe el pentru cumplitul accident.

Imediat după impact, se poate vedea cum unul dintre pasageri a scos capul de sub fiare.

Unul dintre pasagerii din autocarul peste care s-a prăbușit limitatorul de înălțime a murit la spital

Peste 20 de turiști dintre cei 47 de pasageri greci din autocarul care a intrat în limitatorul de înălțime de la intrarea în Pasajul Unirii din București, precum și șoferul mașinii au fost internați în marile spitale ale Capitalei și sunt sub investigații. Unul dintre pacienții duși în stare gravă la Spitalul de Urgență Floreasca, care a intrat în stop cardio-respirator, nu a mai putut fi salvat, iar un alt pacient este în stare foarte gravă, celelalte victime având răni care nu le pun viața în pericol.

Potrivit ultimelor informații de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov, în autocarul peste care s-a prăbușit limitatorul de înălțime de la intrarea în Pasajul Unirii se aflau 48 de persoane. Dintre acestea, 22 de adulți, inclusiv șoferul, și doi copii au fost transportați la spitale: 4 la Spital de Urgență Floreasca, 10 la Spitalul Universitar de Urgență București, 8 la Spitalul ”Bagdasar-Arseni” și 2 la Spital Militar Central.

Toți cei 10 răniți ajunși la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) în urma accidentului de la intrarea în Pasajul Unirii sunt conștienți și cooperanți, au spus surse medicale, pentru Gândul.

După investigațiile preliminare, medicii au decis ca, dintre cei 10 răniți – cinci bărbați și cinci femei -, trei să fie internați, doi pe secția Neurochirurgie și unul la Chirurgie Toracică. Medicii continuă însă investigațiile, pentru a vedea dacă este necesară spitalizarea și pentru alți răniți.

La Spitalul de Urgență Floreasca au ajuns patru victime ale tragediei din centrul Capitalei, dintre care doua femei și doi bărbați. Unul dintre aceștia este turistul grec decedat.

”Patru victime au ajuns la noi, două conștiente, două în stare foarte gravă. Dintre cele în stare foarte gravă, un pacient a intrat în stop cardio-respirator și nu a răspuns la manevrele de resuscitare”, a declarat, pentru Gândul, dr. Mihaela Rodica Ciolacu.

La Spitalul de Urgență „Bagdasar-Arseni”, potrivit declarațiilor șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, au ajuns șase pacienți adulți și doi copii.

„Deocamdată nu am informații despre starea pacienților, sunt în investigații”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului ”Bagdasar-Arseni”, dr. Florian Bica.

Alte două victime ale accidentului de la Pasajul Unirii au ajuns la Spitalul Militar Central. Potrivit purtătorului de cuvânt al unității sanitare, cei doi pacienți sunt în stare stabilă.

Din cele 24 de victime transportate la spitale, 15 au fost preluate de SMURD și 9 cu mașinile Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Alți 22 de turiști greci din autocar, care nu au acuzat probleme medicale, au fost transportați la Hotel Parliament, a precizat ISU București-Ilfov.

Anchetatorii au deschis un dosar penal

Polițiști au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă după accidentul care a avut loc vineri la intrarea în Pasajul Unirii din Capitală.

Potrivit Brigăzii Rutiere, aceștia continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

„La acest moment, activitatea de cercetare la fața locului s-a încheiat, iar traficul rutier a fost reluat, circulația desfășurându-se sub îndrumarea polițiștilor din cadrul Brigăzii Rutiere.

Totodată, facem precizarea că, în această situație s-a deschis dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Brigăzii Rutiere sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4”, informează Brigada Rutieră.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
52 de ani de la Apollo 16, penultima misiune care a dus omul pe Lună....