IMAGINI CU PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL. O fetiță de 6 ani a murit, în urma atacurile ruse asupra orașului Mariupol. „Arată-i lui Putin. Ochii acestui copil și medicii care plâng”

IMAGINI CU PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL. O fetiță de 6 ani a murit, în urma atacurile ruse asupra orașului Mariupol. „Arată-i lui Putin. Ochii acestui copil și medicii care plâng”
Sursa: Twitter Evgeniy Maloletka
Publicat: 02/03/2022, 13:00
Actualizat: 02/03/2022, 13:04

O fetiță de 6 ani a murit, după ce a armata rusă a atacat orașul Mariupol, din Ucraina. Medicii au sperat până în ultimul moment că o mai pot salva, însă, după resuscitare, nu au putut decât să constate decesul.

O mamă care plânge lângă ambulanță. Un tată plin de sânge, ce stă lângă fetiță. O imagine a războiului crunt ce se poartă acum în Ucraina.

Familia se afla într-un supermarket de la marginea orașului din sud-estul orașului când au început bombardamentele rusești, potrivit Associated Press, citată de CNN.

O echipă de medici a încercat din răsputeri să îi salveze viața, dar, din păcate, nu au mai putut face nimic pentru ea.

Un medic i-a spus unui videojurnalist Associated Press aflat la fața locului: „Arată-i asta lui Putin. Ochii acestui copil și doctori care plâng”.

Citește și Românii pot fi „Alături de Ucraina” în campania pentru refugiați organizată de Asociația Medici pentru România în parteneriat cu grupul de presă Gândul

Ucraina, a șaptea zi de la invazie

Rusia a lansat, în ultimele 48 de ore, un număr tot mai mare de lovituri aeriene și de artilerie  împotriva zonelor urbane dens populate din Ucraina, raportează ministerul britanic al Apărării. Coloana mixtă de vehicule de luptă și logistică a forțelor armate ruse, care se întinde pe 64 de kilometri, se află, în primele ore ale zilei de miercuri, 2 martie, la aproximativ 30 km de centrul Kievului.

Forțele ucrainene continuă să dețină orașele Harkiv și Mariupol, grav lovite de bombardamente, însă toate cele trei orașe sunt probabil încercuite de forțele ruse.

Generalul de top care supraveghează arsenalul nuclear al SUA se declară „mulțumit” de postura defensivă a Statelor Unite, la audierile comisiei pentru Serviciile Armate a Camerei, relatează CNN. Rusia bombardează în primele ore ale nopții cartierele din jurul Kievului, orașul Vîșneve- aflat la 30 de minute de capitala Ucrainei.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult