Imagini cu „Tramvaiul Groazei” care a fost străpuns de o șină și a rănit un călător. „Nu mai sunt electrozi de sudat liniile de o lună”

Publicat: 26/06/2021, 12:22
Actualizat: 26/06/2021, 12:56

Gândul publică imagini în premieră cu tramvaiul care a fost străpuns de o șină, vineri, în București. Din fotografii se poate vedea cum bucata de fier a trecut prin podea, chiar în locul unde pe scaun stătea un călător. Angajații STB se plâng că nu mai au electrozi de sudat liniile de mai bine de o lună.

O bucată de șină, care nu a fost sudată la timp, s-a rupt la presiunea tramvaiului și a pătruns prin podea în interiorul vehiculului, așa cum se poate vedea în imaginile publicate de noi.

„Acel călător a avut mare noroc, putea să fie ucis de bucata de fier. S-a întâmplat asta pentru că nu se fac deloc investiții. Colegii de la întreținere linii se plâng că nu mai au electrozi de sudat liniile de peste o lună. Este ceva normal să se întâmple asemenea situații periculoase dacă liniile nu sunt reparate corespunzător și din timp”, a declarat pentru Gândul Valer Ciobănescu, președintele Sindicatului Transpublic din STB.

Un bărbat, în vârstă de 54 de ani, aflat în tramvaiul 19,  a fost rănit, vineri, de o șină ruptă care a străpuns podeaua mijlocului de transport, fiind transportat la spital.

STB: Ne cerem scuze pentru impedimentul creat

„În jurul orei 13:05, pe Str. Nerva Traian, în zona stației Papazoglu, sens Complex Titan, un obiect metalic desprins din ansamblul căii de rulare a intrat prin podeaua unui tramvai din linia 19 și a accidentat un călător la picior”, spun reprezentanții STB.

Cei de la Societatea de transport își cer scuze.

„Ne cerem scuze pentru impedimentul creat. STB SA depune toate eforturile pentru ca în viitorul apropiat infrastructura existentă să fie una modernă, utilizabilă in condiții normale de către mijloacele de transport”, se mai arată în răspunsul celor de la STB.

În ultima perioadă, tot mai multe tramvaie din Capitală deraiază din cauza infrastructurii foarte vechi.

„Tramvaiul se poate rupe de la mijloc și te poate strivi între fiare”

Tramvaiele care deraiează pot deveni extrem de periculoase, mai ales pentru călătorii care stau la mijloc, lângă burdurfuri.

„În primul rând, dacă au viteză medie, pot sări pe contrasens, să lovească alte tramvaie, sau chiar autobuze, care mai nou circulă și ele pe calea de rulare. Foarte periculos este și pentru călătorii din interior, mai ales pentru cei care stau la mijloc, unde sunt burdufurile. Acolo se poate rupe tramvaiul și te poate strivi între fiare”, mai susține Valer Ciobănescu.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult