VIDEO | Au fost făcute publice imaginile cu atacul de anul trecut asupra soțului lui Nancy Pelosi. Un judecător a decis acest lucru

Publicat: 29/01/2023, 00:00
Actualizat: 29/01/2023, 00:35

Un judecător american din San Francisco a decis, vineri, ca înregistrarea video a agresiunii cu lovituri de ciocan asupra lui Paul Pelosi (82 de ani), soţul fostei preşedinte a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi (82 de ani), să fie făcută publică.

În imaginile video din 28 octombrie 2023, înregistrate de camera martor a poliţiştilor care au intervenit la locuinţa familiei Pelosi din San Francisco, apar Paul Pelosi şi agresorul său, David DePape (42 de ani), care se află în hol şi ţin amândoi un ciocan pe care agenţii le cer să-i dea drumul.

Agresorul refuză acest lucru şi trage ciocanul spre el, înainte de a-l lovi peste cap cu violenţă pe Paul Pelosi, dar impactul nu este vizibil în filmare.

Poliţiştii pătrund în grabă în casă, încercând să îndepărteze atacatorul de victima sa, întinsă pe jos, care pare inconştientă.

„Ce se întâmplă, omule?”, întreabă ofiţerul.

„Totul este în regulă”, răspunde DePape.

„Aruncă ciocanul”, spune ofiţerul.

DePape spune „hmmm, nu” şi încearcă să scoată unealta din strânsoarea lui Pelosi. Pelosi spune: „Hei, hei”.

DePape câştigă controlul ciocanului, în cele din urmă, ridică ciocanul deasupra capului şi-i dă o lovitură.

În acel moment, Pelosi dispare din raza camerei de filmat, iar poliţiştii se năpustesc înăuntru. Au cerut întăriri în timp ce se luptau cu DePape, iar Pelosi zăcea la pământ…

Înregistrările îl mai arată pe presupusul atacator cum, anterior, sparge un geam de sticlă pentru a intra în casa din San Francisco a familiei Pelosi.

Mai întâi, el se apropie de o uşă cu geamuri de sticlă, puţin după ora 2 dimineaţa, pleacă şi apoi se întoarce cu un rucsac mare şi având alte două genţi.

Pune obiectele jos şi scoate un ciocan, oprindu-se pentru a-şi pune mănuşi, după care îl foloseşte pentru a sparge geamul uşii, astfel încât să poată intra.

Paul Pelosi dormea când DePape a intrat în casă. Nancy Pelosi se afla la Washington în acel moment şi se afla sub protecţia echipei sale de securitate, care nu se extinde la membri familiei.

După ce DePape a intrat peste Paul Pelosi în dormitor, acesta încercând să ajungă la un telefon, dar DePape i-a blocat calea, au declarat autorităţile.

Pelosi i-a spus apoi lui DePape că trebuie să folosească toaleta, iar acolo se afla telefonul său mobil la încărcat, ceea ce i-a permis să sune la 911.

Apelul lui Paul Pelosi la 911

Ulterior, din înregistrările făcute publice se aude cum Paul Pelosi sună la 911, stânjenit, aparent cu agresorul lângă el.

  • Pelosi pare să comunice cu dispecerul într-un mod indirect, pentru a nu-l provoca pe DePape, dar devine din ce în ce mai direct pe parcursul conversaţiei de aproximativ trei minute.
  • La un moment dat, el întreabă dacă cineva de la Poliţia Capitoliului SUA se află în apropiere, în condiţiile în care Nancy Pelosi nu se afla în San Francisco în acel moment.
  • După ce spune… „Am o problemă, dar el (DePape) crede că totul este în regulă”, dispecerul îi spune că ar trebui să sune din nou, dacă va avea nevoie.
  • În acel moment, Pelosi răspunde: „Nu, nu, nu, nu, acest domn tocmai a intrat în casă şi vrea să o aştepte pe soţia mea să vină acasă”.
  • El îi spune dispecerului că nu îl cunoaşte pe DePape, dar DePape se identifică ca fiind un „prieten”.
  • Spre finalul apelului, Pelosi spune: „Vrea să închid naibii telefonul. Bine?”

Din fericire, dispecerul şi-a dat seama din vocea calmă a lui Pelosi – şi din răspunsurile lui DePape din fundal – ca ceva este în neregulă, aşa că a codificat apelul ca fiind prioritar, ceea ce a dus la un răspuns mai rapid al poliţiei, noteză News.ro.

Pelosi a supraviețuit atacului brutal, dar a trebuit să fie operat de „fractură craniană şi răni grave la braţul drept şi ambele mâini”, fiind externat o săptămână mai târziu.

Publicarea înregistrării intervine după o decizie a judecătorului Stephen Murphy, care astfel a vrut să pună capăt speculațiilor, în pofida opoziţiei părţilor, atât apărarea, cât şi acuzarea, potrivit Agerpres.

Nancy Pelosi a afirmat, tot vineri, că nu are de gând să vizioneze această înregistrare.

„Ar fi extrem de greu să văd un atac împotriva vieţii soţului meu”, a declarat ea pentru canalul CBS.

„Înainte de toate mă interesează bunăstarea soţului meu”, a explicat ea, adăugând că Paul „a făcut ceva progrese”, dar că mai are nevoie de „cel puţin trei luni pentru a reveni la normal”.

Ce pedeapsă riscă David DePape și cum a motivat atacul

Avocatul lui DePape a calificat publicarea dovezilor drept o „greşeală teribilă”.

„Imaginile sunt emoţionale şi ar putea alimenta teorii nefondate despre acest caz. Suntem extrem de îngrijoraţi de posibilitatea ca DePape să nu aibă parte de un proces corect”, a adăugat avocatul, într-o declaraţie de presă.

DePape, care este pus sub acuzare pentru tentativă de răpire şi agresiune, a pledat nevinovat la acuzaţiile de tentativă de crimă, atac cu o armă mortală, jaf, abuz asupra persoanelor în vârstă, detenţie şi ameninţare a unui funcţionar public.

Paul Pelosi a confirmat că agresorul o căuta pe soția sa şi dorea să aştepte până când fosta preşedintă a Camerei Reprezentanţilor se întorcea acasă.

În timpul audierilor, după ce a fost reţinut de polițiști, DePape a declarat că nu regretă atacul, chiar dacă nu a fost asupra lui Nancy Pelosi, ţinta sa principală.

Surprins să îl găsească pe Paul Pelosi în casă, DePape a spus că cea mai mare parte a întâlnirii lor a fost „destul de amicală”, dar în final l-a atacat cu ciocanul pentru că „avea o misiune”.

DePape a spus că atacul s-a petrecut foarte repede şi şi-a amintit cum i-a luat prin surprindere pe ofiţeri.

„Am smuls ciocanul de la el, am sărit la acţiune”, a spus el, precizând că nu mai știe de câte ori l-a lovit pe Pelosi, dar a spus că a fost cu „toată forţa”.

Agresorul a mai explicat că voia să o atace pe Nancy Pelosi pentru că a minţit publicul american şi avea de gând să o ia și ostatică.

David crede în teoria conspiraţiei potrivit căreia democraţii i-au furat lui Donald Trump (membru al Partidului Republican) alegerile din 2020 şi voia „să-i rupă rotulele” lui Nancy Pelosi (Partidul Democrat), dacă va mai minţi.

DePape riscă acum pedeapsa cu închisoarea pe viaţă.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Fosta soție a lui Cabral arată fantastic la 57 de ani. Ce a pierdut prezentatorul...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Ieșenii s-au înghesuit la catafalcul lui Costel Corduneanu. Cei mai cunoscuți maneliști au cântat la...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Mutare de ultim moment a judecătoarei Ancuţa Popoviciu în cazul lui Vlad Pascu! Tatăl lui...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
O teorie bizară spune că în Univers există un singur electron