IML Iași caută “otrava” care a ucis pacienții de la Spitalul Murgeni. Deocamdată, legiștii exclud nitriţii, nitraţii şi alcoolii

IML Iași caută “otrava” care a ucis pacienții de la Spitalul Murgeni. Deocamdată, legiștii exclud nitriţii, nitraţii şi alcoolii
Publicat: 23/11/2023, 17:44
Actualizat: 23/11/2023, 17:46

Directorul Institutului de Medicină Legală din Iaşi, Diana Bulgaru, a declarat că la IML Iaşi sunt analizate probele aduse de la unul dintre pacienţii Spitalului de Psihiatrie Murgeni, Vaslui. Ea a precizat că este vorba de probe care aparţin unei persoane aflate în viaţă. Reamintim că trei pacienți au murit și alte 29 au ajuns de urgență la spitalul din Bârlad, după ce au consumat alimente pe bază de pește, oferite de Mănăstirea Florești. La Spitalul de psihiatrie din Murgeni sunt internate peste o sută de persoane.

„La IML Iaşi se lucrează o parte din probele care ne-au fost aduse de la o persoană în viaţă. Sunt probe care intră în aria de lucru a medicinei legale. Noi facem determinări toxicologice, dar şi screeningul prin reacţii chimice. Ce se încearcă la IML este punerea în evidenţă, în situaţia în care din probele rezultate vor exista, a nitriţilor, pesticidelor, medicamentelor, drogurilor, alcoolii metilic şi etilic, etilenglicol. Mai departe, rezultatele obţinute urmează să fie transmise organelor abilitate. Probele, la momentul actual, exclud nitriţii, nitraţii, exclud alcoolii”, a declarat Diana Bulgaru.

„Le-am dus de pomană masă de pește”

Părintele Iezechiel, starețul Mănăstirii Florești, a declarat, pentru publicația Vremea Nouă, că a oferit pacienților de la Spitalul Murgeni masa de prânz, mai exact ciorbă de perișoare și pește Pangasius.

M-a sunat directorul spitalului, domnul Carp, și mi-a spus de nenorocirea care s-a întâmplat! Eu i-am spus că nu cred că e de la noi, fiindcă mâncarea pe care am dus-o ieri acolo, am mâncat-o și noi astăzi la Mânăstire și nu avem nimic. De obicei, noi facem astfel de acte de caritate, iar cum astăzi a fost Intrarea în biserică a Maicii Domnului, le-am dus de pomană masă de pește: ciorbă de perișoare din pește și Pangasius prăjit. Am ales acest pește special ca să nu aibă oase, știind că masa este pentru suferinzi cu probleme psihice. Încă odată, repet, că nenorocirea de acolo nu are nici o legătură cu masa gătită la noi la bucătărie, a precizat starețul mânăstirii, pentru sursa citată.

În cauză, se efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui. Mănăstirea Florești a fost amendată cu 40.000 de lei.

Citiți și: Dosar PENAL în cazul Spitalului de Psihiatrie Murgeni / Mănăstirea Florești, amendată cu 40.000 de lei: „Nu au autorizație pentru cantină”

UPDATE | Trei pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni AU MURIT și alți 29 au probleme digestive, după ce au mâncat alimente de la o mănăstire

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...