UPDATE | Trei pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni AU MURIT și alți 29 au probleme digestive, după ce au mâncat alimente de la o mănăstire

UPDATE | Trei pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni AU MURIT și alți 29 au probleme digestive, după ce au mâncat alimente de la o mănăstire
Publicat: 22/11/2023, 22:45
Actualizat: 22/11/2023, 23:25
22:45

Numărul pacienților cu probleme digestive a ajuns la 29

Din datele furnizate de echipajele medicale, au fost identificați alți 29 pacienți, conștienți, care prezintă simptomatologie specifică, urmând a fi transferați preventiv la CPU Bârlad, respectiv UPU Vaslui, pentru monitorizarea evoluției stării acestora de sănătate. O persoană se află în stare comatoasă.

Pentru gestionarea optimă a situației apărută la Spitalul de Psihiatrie din localitatea Murgeni, județul Vaslui, în urma căreia mai mulți pacienți au prezentat o stare alterată de sănătate, a fost dispusă măsura alocării resurselor necesare evaluării acestora și transportul la spital pentru investigații amănunțite de specialitate.

Astfel, la fața locului au fost trimise o autospecială pentru transport victime multiple din cadrul ISU Vaslui, precum și patru ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui.

Ulterior, resursele au fost suplimentate cu un microbuz de la ISU Vaslui, o autospecială pentru transport victime multiple din cadrul ISU Iași și 1 ambulanță de terapie intensivă mobilă, cu personal medical din cadrul SMURD Iași.

22:25

Pacienții au primit de pomană, marți, pește și ciorbă de la Mănăstirea Florești

Părintele Iezechiel, starețul Mănăstirii Florești, a declarat, pentru publicația Vremea Nouă, că a oferit pacienților de la Spitalul Murgeni masa de prânz, mai exact ciorbă de perișoare și pește Pangasius.

„M-a sunat directorul spitalului, domnul Carp, și mi-a spus de nenorocirea care s-a întâmplat! Eu i-am spus că nu cred că e de la noi, fiindcă mâncarea pe care am dus-o ieri acolo, am mâncat-o și noi astăzi la Mânăstire și nu avem nimic. De obicei, noi facem astfel de acte de caritate, iar cum astăzi a fost Intrarea în biserică a Maicii Domnului, le-am dus de pomană masă de pește: ciorbă de perișoare din pește și Pangasius prăjit. Am ales acest pește special ca să nu aibă oase, știind că masa este pentru suferinzi cu probleme psihice. Încă odată, repet, că nenorocirea de acolo nu are nici o legătură cu masa gătită la noi la bucătărie”, a precizat starețul mânăstirii, pentru sursa citată.

La spitalul din Murgeni sunt internați 140 de pacienți cu afecțiuni psihice, potrivit Libertatea.

22:21

ISU Vaslui anunță că 20 de pacienți cu simptome vor fi transferați de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, la Spitalul Municipal din Bârlad

„Transportul pacienților va fi asigurat cu o autospecială pentru transport personal și victime multiple și un microbuz aparținând ISU Vaslui. De la ISU Iași se deplasează către Spitalul Municipal Bârlad o ambulanță SMURD tip C1 (Terapie Intensivă Mobilă) și o autospecială pentru transport personal și victime multiple”, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui.

21:54

Încă 10 pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni prezintă simptomatologie digestivă

Încă 10 pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni prezintă simptomatologie digestivă şi urmează să fie preluaţi de echipaje ale Serviciului de Ambulanţă, după ce trei persoane internate în unitatea medicală au decedat, în cursul zilei de miercuri, iar alta a ajuns în stare gravă la Spitalul Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman” din Bârlad.

Conducerea Spitalului Murgeni crede că bolnavii ar fi avut de suferit după ce au luat, marţi, masa de prânz.

„Noi credem că situaţia s-a produs în urma servirii mesei de prânz din cursul zilei de ieri. Avem un total de aproximativ 140 de pacienţi care au mâncat. Avem trei pacienţi decedaţi în cursul zilei de astăzi, cu simptomatologie diareică, urmată de vărsături şi stop cardiorespirator şi un alt pacient transferat azi la Spitalul Bârlad. Pe lângă aceştia, mai sunt 10 pacienţi cu scaune diareice, pe care intenţionăm să-i trimitem la Spitalul Bârlad. Au fost prelevate probe şi aşteptăm rezultatele în cursul zilei de joi”, a declarat, pentru Agerpres, managerul Spitalului de Psihiatrie Murgeni, Ionel Carp.

Patru pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au fost preluaţi în stare gravă, miercuri, în decurs de câteva ore, de echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, trei dintre ei decedând.

Autorităţile au anunţat Ministerul Sănătăţii cu privire la Situaţia de la Murgeni, iar Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a demarat o anchetă în acest caz.

Şi reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui efectuează cercetări cu privire la aspectele înregistrate în spitalul din oraşul Murgeni.

Trei pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, județul Vaslui, au murit și un altul este în stare gravă, după ce toți cei internați au consumat alimente pe bază de pește, oferite de o mănăstire, anunță Ministerul Sănătății.

„La ora 18:30, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au fost anunţaţi verbal de DSP Vaslui, referitor la o situaţie gravă apărută la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, aflat în subordinea primăriei din localitate. În cursul zilei de 21 noiembrie, toţi pacienţii şi o parte din personalul spitalului au consumat alimente furnizate de o mănăstire din apropiere, pe bază de peşte. În cursul nopţii de 22 noiembrie, 1 pacient a prezentat simptome digestive, vărsături şi diaree. Aceste simptome au apărut în cursul zilei de 22 noiembrie şi la alţi pacienţi.

Până în momentul de fată s-au înregistrat 3 decese şi 1 pacient în stare gravă e internat la Spitalul din Bârlad. Ministerul Sănătăţii a organizat imediat după informare, o celulă de criză care a dispus transferul tuturor pacienţilor simptomatici la spitalul din Bârlad, unde există asistenta medicală de terapie intensivă, precum şi preluarea de probe biologice și de aliment pentru analiza toxicologică la IML Iaşi. Probe din alimente au fost preluate şi direcţionate de asemenea către INSP- Centrul de Sănătate Publică din Iaşi pentru analize microbiologice.

Transferul pacienţilor de la spitalul de psihiatrie către spitalul din Bârlad s-a realizat cu ambulante pentru victime multiple şi este coordonat de Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii”, anunță Ministerul Sănătății.

Sursa foto: spitalulmurgeni.ro

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
ȘOCANT! Cum arată un hamburger de la McDonald’s după ce a fost ținut timp de...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Anunț istoric pentru cei care au mașini PE MOTORINĂ. Vestea pe care nu o mai...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Amendă uriașă după o ceartă pe social media