Încă un sortiment de îngheţată este retras de pe piaţă din cauza oxidului de etilenă

Încă un sortiment de îngheţată este retras de pe piaţă din cauza oxidului de etilenă
Încă un sortiment de îngheţată este retras de pe piaţă din cauza oxidului de etilenă / Sursa FOTO: retail-fmcg.ro
Publicat: 11/08/2021, 22:48

Mega Image retrage de la vânzare îngheţata Toblerone cu ciocolată şi miere 4X100 ml, din loturile LPL0330, LPL0331, LPL1061, LPL1127.

Respectiva înghețată este periculoasă pentru consumatori.

Nivel de oxid de etilenă peste limitele legale

Retragerea a fost declanşată de furnizor, care a constatat rezultate necorespunzătoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, având un nivel de oxid de etilenă peste limitele legale.

Toate produsele retrase urmează a fi distruse.

Mega Image solicită clienţilor să nu consume produsele cu loturile sus mentionate și să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-a achizitionat produsul. Este necesară prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugaţi să returneze produsul cu datele menţionate mai sus până la data de 24.08.2021

Nu mai departe de începutul acestei luni mai multe loturi de îngheţată au fost retrase de la vânzare din magazinele Carrefour și Auchan, din cauza prezenței unui compus chimic extrem de periculos.  Autoritatea Sanitar-Veterinară a anunțat, într-o informare de presă, că lanțul de magazine Carrefour a fost notificat de producătorul înghețatei Froneri de faptul că în ingredientul gumă de carruba oxidul de etilenă este prezent într-o concentrație peste limita admisă. De asemenea, şi din Auchan au fost retrase de la vânzare unele loturi de înghețată Milka și Kit Kat.