Incendiu de proporții în județul Dolj. 26 de proprietăți au ars | VIDEO

Publicat: 24/07/2022, 18:08

26 de proprietăți au fost afectate în urma izbucnirii unui incendiu de proporții în localitatea Drăgotești, județul Dolj.

Au ars șapte case, dar și livezi, garduri sau vegetație uscată. Două persoane au fost intoxicate cu fum în încercarea de a stinge flăcările.

Incendiul a izbucnit duminică după-amiza în localitatea Drăgotești, județul Dolj. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj, Florin Cocoșilă au fost afectate mai multe case, dar și grădini.

„26 de proprietati afectate (livezi, garduri, vegetație uscată), 7 case afectate de incendiu (3 arse complet și 4 case afectate parțial). Suprafata fiecarei case este de cca. 30 m.p. Sunt trei victime: 2 intoxicati cu fum, dintre care unul transportat la spital, o victima cu luxație transportată la spital”, a precizat Florin Cocoșilă.

Incendiul s-a extins rapid

Localnicii spun că flăcările s-au extins cu repeziciune, mai ales că vântul a bătut cu putere.

„Nu știe nimeni de la ce a pornit. Toți arsărăm. A venit de acolo din spate. A bătut vântul și a împrăștiat focul peste tot. Ne-a distrus în totalitate. Am rămas fără nimic”, a precizat o localnică.

Deocamdată nu se știe de unde au izbucnit flăcările, dar localnicii spun că cel mai probabil de la cimitir, acolo unde duminică dimineață au fost aprinse lumânări.

„Am înțeles că a pornit din cimitir. Casa mea este aici și prin minunea lui Dumnezeu văd că până acum a scăpat. Dar a ars tot. La vecinul au ars anexe, la vecina au ars anexele, toate. Dezastru, dezastru. Ce să facem? Asta este!”, spune altă persoană.

Pentru a face față flăcărilor, pompierii au cerut ajutor de la lucrătorii ISU din județele Gorj și OLt. Astfel, s-a intervenit cu 6 autospeciale de la ISU DOlj, două de la ISU Olt și una din la ISU Gorj. Incendiul a fst localizat și lucrează la lichidarea acestuia.

Tags:
Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima TV în judetele Dolj și Olt, iar din anul 2008 a fost corespondent al postului Realitatea TV. În anul citeste mai mult