Încep să plece consilierii personali ai lui Nicușor Dan. Au apărut primele demisii și concedii fără plată, cel mai probabil după ancheta DNA

Încep să plece consilierii personali ai lui Nicușor Dan. Au apărut primele demisii și concedii fără plată, cel mai probabil după ancheta DNA
Publicat: 01/02/2022, 12:42

Șerban Anghel, unul dintre consilierii personali ai lui Nicușor Dan, și-a dat demisia recent, „din motive personale”, potrivit surselor Gândul. Totodată, șeful de cabinet al primarului general „s-a cerut” în concediu fără plată. Cel mai probabil, plecările consilierilor ar avea legătură cu ancheta DNA cu privire la anumite numiri în funcții făcute de Nicușor Dan.

Cel puțin doi consilieri al lui Niculor Dan au părăsit cabinetul edilului.

Șeful de cabinet al lui Nicușor Dan, Mihai Poenaru, a solicitat recent concediu fără plată, au precizat surse din Primăria Capitalei pentru Gândul.

De asemenea, Șerban Anghel și-a dat recent demisia din funcția de consilier, din motive personale, arată sursele Gândul.

În ceea ce îl privește pe Edmond Niculușcă, consilier pe probleme de patrimoniu, acesta nu este de găsit deocamdată, nu putem confirma dacă și-a dat, sau nu demisia”, au precizat sursele Gândul.

DNA anchetează numiri și detașări în funcții ale consilierilor

Mai multe numiri și delegări ale consilierilor primarului general sunt verificate de procurorii DNA, în dosarul în care anchetatorii au făcut recent trei percheziții la sediul Primăriei Capitalei și la alte două instituții subordonate.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că în acest dosar ar fi mai multe plângeri de la angajați ai Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, care ar fi reclamat numirile și detașările făcute de primarul Nicușor Dan.

Printre cei numiți la această administrație pentru care s-au cerut verificări ar fi și Edmond Niculușcă, un vechi colaborator al lui Nicușor Dan și prima numire pe care acesta a făcut-o după ce a preluat funcția de primar al Capitalei.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult