Chiar dacă avem mai bine de două săptămâni până la sărbătorile pascale, piețele, magazinele și târgurile încă nu și-au scos la vânzare carnea de miel autentică românească. Spre exemplu, la Iași se vine, în magazine, carne de miel din Noua Zeelandă.
În multe magazine a apărut deja carnea de miel de import, însă crescătorii de animale români preferă să vândă direct online, prin intermediul rețelelor de socializare, scrie Ziarul de Iași.
Carnea de miel autohtonă nu se găsește încă pe rafturile din Iași.
„E prea devreme”, explică unii dintre comercianții locali, care preferă să testeze întâi piața online.
Produsele vor ajunge în magazine și piețe abia săptămâna viitoare, iar prețurile vor varia între 45 și 80 de lei pe kilogram, în funcție de locație și tipul de produs dorit.
De exemplu, la Meat Concept Store, un brand local din Iași, carnea de miel provine atât de la producători locali și abatoare din regiune, cât și din afaceri externe.