Incident grav în Capitală: Un copac înalt de peste 10 metri a căzut peste un loc de joacă din parcul Cişmigiu

Incident grav în Capitală: Un copac înalt de peste 10 metri a căzut peste un loc de joacă din parcul Cişmigiu
Primarul general, Nicușor Dan, acuzat că nu semnează avize în vederea toaletării sau defrişării copacilor
Publicat: 27/06/2022, 22:50

Un copac înalt de peste 10 metri s-a rupt din senin, de la rădăcină şi a distrus toboganele şi un chioşc din parcul Cişmigiu, însă ca prin minune, niciun copil nu a fost rănit. Directorii ADP dau vina pe primarul Capitalei care refuză de aproape doi ani să semneze avizele de defrişare. Nicuşor Dan spune însă că aprobă doar toaletările justificate.

„Primul lucru, m-am uitat să văd dacă erau oameni în jur. Erau oameni în partea aceea, noroc că nu a fost nimeni rănit. Probabil că era putrezit, că vânt nu a fost”, a declarat un martor.

De întreţinerea parcului Cişmigiu se ocupă Administraţia Lacuri şi Parcuri, instituţie din subordinea Primăriei Capitalei. Noul director al instituţiei nu ştia despre acest incident când a fost sunat de reporterii Observator.

Corina Bega, director ALPAB: Arborele era verde şi nu existau semne că s-ar putea prăbuşi

Directorul ALPAB, Corina Bega, spune că arborele era verde şi nu existau semne că s-ar putea prăbuşi, relatează observatornews.ro. Probleme cu copacii sunt însă în tot oraşul. ADP-urile de sector au sute de cereri de defrişare în aşteptare pe masa lui Nicuşor Dan însă primarul general abia dacă mai aprobă astfel de intervenţii.

„Domnul primar general nu semnează avize în vederea toaletării sau defrişării copacilor care pun în pericol viaţa cetăţenilor. Cad din ce în ce mai mulţi şi e firesc să cadă atâta timp cât nu lucrăm la prevenţie”, spune și Alin Drugău, director ADP Sector 2.

„Am aprobat în ultimele săptămâni doar toaletările corect justificate și am respins sute de toaletări, pe care le-am considerat neîntemeiate. Politica de toaletări agresive, practicată în București pe perioada precedentelor administrații, a generat rezultate grave pentru mediu, a precizat Nicuşor Dan, primarul general pe pagina sa de Facebook.

La ultima furtună puternică din Capitală, peste 30 de arbori s-au prăbuşit şi au avariat 12 maşini parcate pe marginea drumului.