Industria pe care pandemia a afectat-o profund în România, dar care ar fi fost discriminată de clasa politică: ”45.000 de oameni au fost lăsați pe drumuri! Cine își asumă răspunderea?!”

Redactor:
Adrian Nicolae
Industria pe care pandemia a afectat-o profund în România, dar care ar fi fost discriminată de clasa politică: ”45.000 de oameni au fost lăsați pe drumuri! Cine își asumă răspunderea?!”
Pandemia de coronavirus și colapsul industriei de jocuri de noroc în România

Din cauza pandemiei de coronavirus care a afectat România la toate nivelurile – medical, social, economic -, industria jocurilor de noroc a plătit, la rândul ei, ”tribut” acestei crize medicale fără precedent. În țara noastră, circa 300 de operatori licențiați legal și circa 45.000 de angajați munceau, zi de zi, plătind statului taxe către bugetul de stat, suma anuală ridicându-se la aproximativ 1 miliard de euro!

În plus, circa 77.000 de aparate slot sunt, potrivit statisticilor, legal operate în România, numai că, la momentul actual – din cauza crizei induse de noul coronavirus,  ele sunt, în mare parte, oprite din funcționare.

”Pandemia ne-a afectat pe toți, iar industria a trebuit să bage adânc mâna în buzunar ca să investească în produse și servicii care să asigure jucătorilor siguranța sanitară necesară. Asta pe de-o parte, dar faptul că această pandemie a căzut fix într-un an electoral a pricinuit pierderi chiar mai mari. Politizarea tradițională de campanie electorală a acestui subiect tabu – jocurile de noroc – a dus la măsuri extreme, măsuri care nu au avut nicio justificare reală. Fiecare partid a încercat sa-și atragă voturi în plus din înfierarea publică a acestui domeniu absolut legal organizat. Toate demersurile și discursurile politice ducând la închiderea “sine die” a întregii rețele de retail din jocurile de noroc”, atrage atenția Mihnea Popescu-Grisogono, directorul Casino Life & Business Magazine, revista industriei jocurilor de noroc.

Mihnea Popescu-Grisogono

De altfel, acesta consideră că soluțiile ar trebui căutat la nivel macro: ”Închiderea industriei de retail din jocurile de noroc s-a făcut haotic și la presiuni politice. Fără să se ia în calcul realitatea “din teren”. În sălile de joc nu s-a semnalat niciun caz de infectare și nici nu ar fi avut cum. Măsurile de prevenție epidemiologică au fost atât de bine respectate de toți operatorii încât aceste locații au devenit adevărate oaze de siguranță în lupta cu coronavirusul. Dar, totuși au fost închise și 45.000 de oameni au fost lăsați pe drumuri. Acum este momentul să fie deschise locațiile pentru jocuri de noroc. Aplicate norme speciale, dacă vreți. Testați atât personalul cât și jucătorii zi de zi, dacă așa se decide, dar industria trebuie deschisă.

Trebuie avut în vedere că angajații din acest domeniu sunt oameni ai muncii ca toți ceilalți, cu rate la bancă, cu copii de crescut, cu nevoi și boli. Au ajuns la capătul puterilor. Și odată cu ei, întreaga industrie.

Mihnea Popescu-Grisogono trage și un semnal serios de alarmă: ”Dacă industria nu pornește, nu numai că se pierd banii care se strâng anual, dar rămân șomeri și angajații din acest sector și atunci pierderea este mult mai mare pentru statul român. Cine își asumă răspunderea?!” Potrivit lui, asociațiile profesionale au tot fost în fel și fel de audiențe, dar ecoul lor nu prea s-a remarcat. Reprezentanții industriei au adus tot felul de soluții și au luptat pentru drepturi egale cu celelalte industrii, dar, de fiecare dată, au bătut la porți închise.

”Sincer nu văd o ieșire imediată, mai ales acum cînd guvernul este ceva de tranziție iar noul Parlament de abia se coace. Cine ar putea să “ia taurul de coarne” și să deschidă locațiile de jocuri de noroc? Sper totuși că cineva își va asuma răspunderea și va trece la fapte, bazându-se pe realitate și nu pe fel de fel de interese politice. Gata, Alegerile au trecut! Cu mască sau fără, lăsați oamenii să-și câștige pâinea cea de toate zilele!”, a mai punctat Mihnea Popescu-Grisogono.

Citește și..
Transfer URIAŞ la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă în Liga I. Budescu, revenire...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Oana Radu, cu sânii pe afară! Cântăreață s-a pozat fără jenă
Bărbatul celebru care A DIVORȚAT pentru Anamaria Prodan. Vedeta a recunoscut tot: „Da, i-am despărţit!”...
Victor Hănescu și Horia Tecău, jigniți de gestul unui campion al tenisului: `Eram în mall...
S-a aflat tot adevărul. Cu cine l-a înșelat Lidia Buble pe Răzvan Simion
Când apar primele buletine cu cip în România. Surpriza pe care o vor avea românii:...
OMS vs Big Pharma. Şeful OMS vrea ca "reţeta vaccinurilor" să fie la liber. Companiile...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
Lidera AUR Bistrița-Năsăud, arestată într-un dosar de proxenetism: „Nu credeam sincer că în „România” cineva...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Erau nedespărțiți, însă acum e de negăsit! Ce s-a ales de James, fratele Angelinei Jolie,...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat. Toţi bărbaţii...
Artistul din România care a cântat pentru șapte președinți americani. 'Prima oară am fost cu...
Anul școlar 2020-2021. Noutăți pentru milioane de elevi. Anunțul oficial
Adevătul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”. Nu te vei mai uita la fel...
Bilanțul tragic al zilei. Cazuri COVID-19 în România
Adele a slăbit mai mult. E de nerecunoscut. Cum arată acum cântăreața
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Revoluţie la WhatsApp! Se introduce funcţia pe care milioane de utilizatori o aşteptau
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide