Industria pe care pandemia a afectat-o profund în România, dar care ar fi fost discriminată de clasa politică: ”45.000 de oameni au fost lăsați pe drumuri! Cine își asumă răspunderea?!”

Industria pe care pandemia a afectat-o profund în România, dar care ar fi fost discriminată de clasa politică: ”45.000 de oameni au fost lăsați pe drumuri! Cine își asumă răspunderea?!”
Publicat: 23/12/2020, 20:14
Actualizat: 24/12/2020, 10:27

Din cauza pandemiei de coronavirus care a afectat România la toate nivelurile – medical, social, economic -, industria jocurilor de noroc a plătit, la rândul ei, ”tribut” acestei crize medicale fără precedent. În țara noastră, circa 300 de operatori licențiați legal și circa 45.000 de angajați munceau, zi de zi, plătind statului taxe către bugetul de stat, suma anuală ridicându-se la aproximativ 1 miliard de euro!

În plus, circa 77.000 de aparate slot sunt, potrivit statisticilor, legal operate în România, numai că, la momentul actual – din cauza crizei induse de noul coronavirus,  ele sunt, în mare parte, oprite din funcționare.

”Pandemia ne-a afectat pe toți, iar industria a trebuit să bage adânc mâna în buzunar ca să investească în produse și servicii care să asigure jucătorilor siguranța sanitară necesară. Asta pe de-o parte, dar faptul că această pandemie a căzut fix într-un an electoral a pricinuit pierderi chiar mai mari. Politizarea tradițională de campanie electorală a acestui subiect tabu – jocurile de noroc – a dus la măsuri extreme, măsuri care nu au avut nicio justificare reală. Fiecare partid a încercat sa-și atragă voturi în plus din înfierarea publică a acestui domeniu absolut legal organizat. Toate demersurile și discursurile politice ducând la închiderea “sine die” a întregii rețele de retail din jocurile de noroc”, atrage atenția Mihnea Popescu-Grisogono, directorul Casino Life & Business Magazine, revista industriei jocurilor de noroc.

Mihnea Popescu-Grisogono

De altfel, acesta consideră că soluțiile ar trebui căutat la nivel macro: ”Închiderea industriei de retail din jocurile de noroc s-a făcut haotic și la presiuni politice. Fără să se ia în calcul realitatea “din teren”. În sălile de joc nu s-a semnalat niciun caz de infectare și nici nu ar fi avut cum. Măsurile de prevenție epidemiologică au fost atât de bine respectate de toți operatorii încât aceste locații au devenit adevărate oaze de siguranță în lupta cu coronavirusul. Dar, totuși au fost închise și 45.000 de oameni au fost lăsați pe drumuri. Acum este momentul să fie deschise locațiile pentru jocuri de noroc. Aplicate norme speciale, dacă vreți. Testați atât personalul cât și jucătorii zi de zi, dacă așa se decide, dar industria trebuie deschisă.

Trebuie avut în vedere că angajații din acest domeniu sunt oameni ai muncii ca toți ceilalți, cu rate la bancă, cu copii de crescut, cu nevoi și boli. Au ajuns la capătul puterilor. Și odată cu ei, întreaga industrie.

Mihnea Popescu-Grisogono trage și un semnal serios de alarmă: ”Dacă industria nu pornește, nu numai că se pierd banii care se strâng anual, dar rămân șomeri și angajații din acest sector și atunci pierderea este mult mai mare pentru statul român. Cine își asumă răspunderea?!” Potrivit lui, asociațiile profesionale au tot fost în fel și fel de audiențe, dar ecoul lor nu prea s-a remarcat. Reprezentanții industriei au adus tot felul de soluții și au luptat pentru drepturi egale cu celelalte industrii, dar, de fiecare dată, au bătut la porți închise.

”Sincer nu văd o ieșire imediată, mai ales acum cînd guvernul este ceva de tranziție iar noul Parlament de abia se coace. Cine ar putea să “ia taurul de coarne” și să deschidă locațiile de jocuri de noroc? Sper totuși că cineva își va asuma răspunderea și va trece la fapte, bazându-se pe realitate și nu pe fel de fel de interese politice. Gata, Alegerile au trecut! Cu mască sau fără, lăsați oamenii să-și câștige pâinea cea de toate zilele!”, a mai punctat Mihnea Popescu-Grisogono.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Vot decisiv în Senatul SUA pentru interzicerea TikTok. Ce se întâmplă acum?