Reziduurile rămase pe aragaz, după ce gătești, pot fi greu de îndepărtat, dar există o soluție inedită pentru a combate acest aspect. Specialiștii recomandă un ingredient care face minuni și costă foarte puțin și se găsește în toate magazinele.
Trucul constă în folosirea unui ingredient care se utilizează și la diverse preparate culinare, dar și la îndepărtarea urmelor, precum cele de unsoare și mâncare uscată. Așadar, tot ce trebuie să faci este să apelezi la bicarbonat de sodiu, potrivit realsimple.com.
În primul rând, se aplică pe aragaz un amestec care se face din oțet alb și apă, folosindu-se proporții egale. Soluția se șterge cu o lavetă curată, confecționată din microfibră.
În al doilea rând, se presară pe aragaz bicarbonat de sodiu pe zonele greu de eliminat. Grăsimea se lasă să se înmoaie câteva minute, înainte de a fi eliminată cu un burete curat.
Grăsimea de pe aragaz mai poate fi eliminată și cu ajutorul unei alte soluții. Această modalitate de a șterge mâncarea arsă folosește tratamentul cu abur.
Se înmoaie un prosop din microfibră în apă fierbinte și apoi se stoarce bine. Prosopul se pune pe bicarbonatul de sodiu care a fost presărat în prealabil pe aragazul murdar și se așteaptă 15 minute pentru a se înmuia resturile alimentare. Petele se îndepărtează cu un burete care nu zgârie.
Indicat ar fi ca aragazul să se șteargă după fiecare gătire, pentru că în felul acesta gospodinele nu vor depune eforturi majore la curățare.
Resturile proaspete se elimină cu un prosop curat și ușor umezit în apă sau altă soluție care nu strică suprafața electrocasnicului din bucătărie, notează Fanatik.
FOTO – Caracter ilustrativ: Envato