Întâlnire Marcel CIOLACU – Olaf SCHOLZ, la Palatul Victoria / „România mizează pe susținerea Germaniei pentru aderarea la Schengen”

Publicat: 06/04/2024, 08:00
Actualizat: 07/04/2024, 00:15

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, este la București, unde a fost primit de premierul Marcel Ciolacu, la Palatul Victoria. Oficialul german participă, în calitate de reprezentant al Partidului Social Democrat din Germania, la Întâlnirea Liderilor Partidului Socialiștilor Europeni, de la Palatul Parlamentului.

Discuțiile între cei doi oficiali au vizat aprofundarea relațiilor bilaterale, cooperarea în plan economic și de securitate, aderarea completă a României la Schengen, precum și teme de interes european, în contextul apropiatelor alegeri pentru Parlamentul European, informează Executivul.

„Ați trecut prin vremuri dificile! Dar aceasta nu v-a oprit să luați decizii în baza unui simț al responsabilității față de țara dumneavoastră. Mărirea pensiilor, reducerea impozitelor pentru cei cu venituri mici, sprijin pentru familiile cu copii și creșterea salariului minim. Realizările PSD sunt martorul unor politici social-democrate puternice în România! Mulțumim, Marcel! Mulțumim tuturor celor prezenți aici”, a afirmat Olaf Scholz.

Acesta a afirmat, de asemenea, că Marcel Ciolacu este unda intre cele mai puternice voci ale socialiștilor europeni, cu o agendă clar pro-europeană. „Marcel este una dintre cele mai puternice voci dintre noi, cu o agendă clar pro-europeană, contribuind, în fiecare zi, la misiunea de a construi o Europă mai bună și mai justă.”

De cealaltă parte, premierul Marcel Ciolacu i-a mulțumit omologului din Germania pentru sprijinul țării sale și al său personal pentru aderarea României la Schengen, proces pentru a cărui finalizare țara noastră mizează, în continuare, pe sprijinul Germaniei, astfel încât să fie eliminate cât mai curând și controalele la frontierele terestre.

Ambii înalți oficiali au apreciat, totodată, nivelul excelent al dialogului politic bilateral și al cooperării economice, Germania fiind cel mai important partener comercial al României și al doilea investitor în economia românească.

Un obiectiv important al Guvernului este să stimulăm investițiile, folosind toate oportunitățile pe care România le are inclusiv prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Interesul de până acum al investitorilor germani pentru România este încurajator și, în mod cert, deschide noi perspective importante de a coopera în domenii de referință pentru transformarea economiei românești, începând cu proiecte în infrastructura de transport și cea energetică, digitalizare, energie verde, industria de apărare și multe altele, a declarat premierul Ciolacu.

Șeful Executivului român și omologul său german, Olaf Scholz, au abordat, de asemenea, teme majore de interes pentru cetățenii Uniunii Europene care trebuie să se reflecte pe agenda noului Parlament European ce va fi ales în luna iunie, având în vedere amenințările de securitate generate de agresiunea rusă asupra Ucrainei chiar lângă frontierele europene, perspectivele de extindere a Uniunii Europene, dar și provocările legate de fenomenul migrației, atingerea obiectivelor în materie de tranziție verde și cea digitală și consolidarea pieței interne europene.

Pentru toate acestea și pentru apărarea valorilor democratice care stau la baza întregii construcții europene, este nevoie de unitate, coeziune, solidaritate și echilibru, au fost de acord ambii oficiali.

Citește și:

Marcel CIOLACU salută candidatura lui Nicolas Schmit la șefia Comisiei Europene. „Este un prieten al României”

Marcel Ciolacu, întâlnire cu Pedro Sánchez / „Am stabilit ultimele detalii privind acordarea DUBLEI CETĂȚENII pentru românii din Spania”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Taxa care se elimină din România. S-a dat votul luni, 29 aprilie. Românii nu vor...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto