Interlopul care a comandat ASASINAREA cuscrului lui Adi Minune, plasat în arest la domiciliu. Ionică Împăratu era cel mai periculos român din Irlanda

Publicat: 24/05/2024, 07:00

Liderul interlop care a comandat asasinarea proxenetului Virgil Bușă, la momentul respectiv cuscrul lui Adi Minune, a fost eliberat, marți, din Penitenciarul Rahova și plasat în arest la domiciliu. Considerat unul dintre cei mai periculoși infractori români care acționau pe teritoriul Irlandei, Ionică Împăratu trebuie doar să poarte, la picior, o brățară de localizare.

În cursul anului 2014, presa tabloidă scria că fiica lui Adi Minune, Carmen Simionescu, avea o relație amoroasă cu Franco, fiul liderului interlop Virgil Bușă, cunoscut, în special, ca traficant de carne vie.

Acest Bușă obișnuia să ducă prostituate în Irlanda, țară care devenise una dintre destinațiile preferate ale răufăcătorilor români, după ce mulți dintre ei începuseră să aibă probleme cu autoritățile din Spania, Italia, Germania, Austria, Marea Britanie sau Franța, unde erau deja bine cunoscuți.

Concurența pe piața prostituției făcuse ca unii dintre liderii interlopi români să se implice în răfuieli sângeroase cu alți conaționali care aduceau fete în orașele irlandeze.

Unul dintre cei mai temuți proxeneți români din Irlanda era Ioan Anton, zis și Împăratu sau Ionică Irlandezu. În primăvara lui 2014, Ionică Irlandezu a făcut o criză și-a mobilizat toți oamenii, după ce una dintre fetele care lucrau pentru el a fugit cu un alt proxenet, care o racolase prin metoda denumită generic loverboy.

La scurt timp, Ioan Anton a găsit-o pe femeie în Dublin, după ce i-a văzut fotografia într-un anunț publicat pe un site de matrimoniale. Ulterior, acesta a descoperit că tânăra locuiește într-un apartament din capitala Irlandei, alături de Virgil Bușă, cel care, la momentul respectiv, era considerat drept cuscrul lui Adi Minune.

Ionică Irlandezu l-a condamnat la moarte

Potrivit procurorilor DIICOT, între cei doi proxeneți a izbucnit un conflict, mai ales că Ioan Anton i-a cerut o taxă de protecție. În replică, Bușă a încercat să-l detroneze pe Împăratu din postura de lider și a intrat cu forța, însoțit de mai mulți bărbați înarmați cu arme de foc, într-un apartament folosit de acesta și l-a jefuit de câteva mii de euro.

Umilit de rivalul său, care în loc să-i plătească taxă de protecție îl jefuise sub amenințarea armei, Ionică Irlandezu l-a condamnat la moarte pe cuscrul lui Minune. Acesta și-a înarmat oamenii cu răngi și cuțite, după care l-a pus pe unul dintre ei să meargă în localitatea Navan și să închirieze un apartament la parterul blocului în care locuia Buşă.

Ulterior, și-a trimis oamenii să intre peste el și să-l omoare în chinuri. Locotenenții lui Anton au intrat cu forța în locuință și l-au luat la bătaie pe Bușă, care, la momentul respectiv se afla în casă cu alte două persoane. De groază, victima a sărit de la balcon și a cerut, cu disperare, ajutorul vecinilor de la parter, unde, de fapt, locuia chiar complicele lui Ionică Irlandezu.

Ca urmare, proxenetul a fost prins și bătut cu răngile până când agresorii au fost siguri de faptul că niciun medic nu-i mai poate salva viața. Ca urmare, l-au lăsat să agonizeze pe trotuar și au fugit.

Eliberat la fel ca fiii criminali ai vrăjitoarei Sidonia

Virgil Bușă a murit după câteva zile, iar dosarul a bătut pasul pe loc până în anul 2016, când autorii au fost identificați în urma unui denunț. Aceștia au fost prinși pe rând, iar Împăratu a fost capturat mai târziu, în condițiile în care o bună bucată de vreme a stat ascuns în diferite locații din Marea Britanie. După o vreme, acesta a crezut că moartea lui Bușă a fost dată uitării și a revenit în Irlanda, însă a fost prins la rândul lui și trimis în România.

Între timp, cei nouă oameni ai săi au fost condamnați de magistrații Tribunalului București  la un total de 157 de ani de detenție, în timp ce Ioan Anton a fost trimis în judecată pentru instigare la omor, în stare de arest. Bărbatul a solicitat să fie eliberat și judecat în stare de libertate, însă, la data de 24 aprilie, instanța Tribunalului București i-a respins cererea.

Deținutul a atacat decizia la Curtea de Apel, iar la data de 21 mai, judecătorii au hotărât ca temutul interlop, arestat pentru instigare la omor, să fie plasat în arest la domiciliu. Bărbatul nu are voie să ia legătura cu restul persoanelor implicate în dosar și a fost obligat să poarte, la picior, o brățară de localizare.

Decizia magistraților Curții de Apel București a venit la numai o săptămână după ce instanța Curții de Apel Ploiești a declanșat un scandal public uriaș după ce i-a plasat în arest la domiciliu pe cei trei fii ai liderului interlop Fabian și ai vrăjitoarei Sidonia, aflați în arest pentru o crimă oribilă comisă, la jumătatea lunii ianuarie, în restaurantul unui hotel de lux din Padina, unde era organizată o petrecere.


CITEȘTE ȘI:

Decizie de ultimă oră luată de conducerea pușcăriei, în cazul lui Cristian RIZEA. Fostul deputat a ajuns să stea cu celula descuiată

Motivul uluitor pentru care polițistul care l-a ASASINAT pe activistul Alexandru Găzdac a fost scos nevinovat. Tânărul ar fi fost ciuruit „preventiv”

Ce PENSIE primește, la pușcărie, Gheorghe DINCĂ. Monstrul din Caracal are de achitat despăgubiri de peste 600.000 de euro

Adevăratul motiv pentru care criminalul Kostas PASSARIS a fost ținut singur în cameră timp de 23 de ani. Este unicul caz din România

Bătăi și jafuri într-o familie de medici cunoscuți, din Craiova. CAZUL a ajuns până la Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor din Parlament

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
Aparatul electrocasnic care te „rupe” la bani fără să-ți dai seama. Consumă într-un minut cât...
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
EXCLUSIV | Faimosul atacant al ”Generației de Aur” a fost condamnat la închisoare!
Meteorologii AccuWeather îi avertizează pe bucureșteni: Pericol uriaș de radiații în Capitală începând cu această...
Petru, românul ucis în Congo de rebelii M23, era la ultima misiune și urma să...
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și...
Irinel Columbeanu și fiica sa au plecat în vacanță! Irinuca va petrece o săptămână întreagă...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
O femeie din SUA, condamnată din greşeală pentru crimă, a stat 43 de ani după...
Ce a găsit NASA pe exteriorul STAȚIEI SPAȚIALE INTERNAȚIONALE? Sunt VII!
Informația șoc pentru toți cei care se uită la TV! Absolut obligatoriu să știi asta
A fost dezlegat cel mai mare mister al omenirii. De ce trăim un anumit număr...
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Astronauții de pe Marte ar putea avea nevoie de dializă renală la întoarcerea pe Pământ
×