Ioana Puiu și pasiunea pentru foto video ca mod de viață (P)

Ioana Puiu și pasiunea pentru foto video ca mod de viață (P)
Ioana Puiu și pasiunea pentru foto video ca mod de viață (P)
Publicat: 08/03/2022, 13:00
Actualizat: 08/03/2022, 16:57

La o primă privire, este foarte simplu să devii un influencer online apreciat. În realitate, în spatele conturilor populare cu foarte mulți urmăritori stă foarte multă muncă creativă, nu doar sute de fotografii făcute cu telefonul pe care, mai apoi, le urci în platformă și primești mii de comentarii, like-uri și emoticoane. De la definirea conceptului, alegerea unei recuzite pentru a pune în scena ideea, procesul este urmat de realizarea cadrului și, la final, de editare și retușare. În total vorbim de un proces complex și de multă muncă necesară pentru o singură postare.

Ioana Puiu este unul din acei creatori de conținut de pe Instagram care iese în evidență prin stilul vizual aparte care oglindește perfect personalitatea creatoarei, adică un univers al basmelor care prinde viață sub formă de imagini și animații creative, îmbinate inedit din pasiunea creatoarei pentru tot ce înseamnă audio și video.

Conținutul creativ și original este, fără îndoială, motivul principal pentru care Ioana Puiu a atras atenția urmăritorilor, fiind o prezență originală greu de ignorat în peisajul social media. Ioana și-a găsit pasiunea pentru foto/video încă de pe băncile facultății, la cursurile unde a învățat să editeze, să retușeze și să-și exprime creativitatea într-un stil personal original.

Ioana nu se rezumă doar la fotografii și animații simpatice, ci își învață de multe ori urmăritorii trucuri utile pentru editare și pentru cei care vor să beneficieze la maxim de ceea ce oferă platforma Instagram, dezvăluind multe din secretele care îi permit să se folosească doar de telefonul mobil sau laptopul ASUS Vivobook Pro 14X OLED pentru a imagina și crea o nouă compoziție, atunci când se simte inspirată.

 Cum a luat naștere universul basmelor Ioanei Puiu?

De câte ori sunt întrebată: „Cine este Ioana Puiu?” nu știu să răspund într-o singură frază. În online sunt persoana care transpune visele în imagini și sentimentele în animații. Iar, când și când, reușesc să le îmbin, creând astfel o simfonie. Poate sună pompos, însă adevărul este că, încă din timpul facultății de Jurnalism, am început să văd lumea diferit… să fiu conștientă că pot să fiu vocea frumosului.

După, am urmat masterul de Producție Audio Video din cadrul aceleiași facultăți și, în felul acesta, am învățat tot ce presupune Adobe. Am avut cursuri teoretice și practice și ușor, ușor… cu multă muncă am ajuns în punctul în care sunt acum. De aproape 4 ani activez în online și este cea mai bună decizie pe care am luat-o pentru că am reușit să transmit mai departe ceea ce se află în sufletul meu: un univers al basmelor.

Ai vreo unealtă preferată care ți-a schimbat felul în care lucrezi?

Am cochetat prima dată cu ASUS în urma cu 1 an și puțin. Deja trecusem la un alt nivel și-mi doream enorm să realizez motion-uri care implicau editări destul de migăloase în Adobe Premiere Pro, Photoshop și After Effects. Laptopul pe care-l aveam atunci era depășit… se încingea foarte tare și mi se crash-uiau programele. A devenit atât de frustrant, încât soțul meu (care lucrează în IT și se pricepe de 1000 x mai bine decât mine) mi-a comandat de la ASUS laptopul care m-a salvat la propriu :)).

Vivobook Pro 14X OLED este atât de finuț și ușor de folosit, încât îl iau cu mine peste tot. Lucrez până seara târziu și nici nu realizez când a trecut timpul. Nu se încălzește și parcă niciodată nu l-am văzut să obosească (dacă pot să-l personific în felul acesta), însă chiar îl văd că poate să ducă mult. Editez în toate cele trei programe Adobe fără să mi se blocheze ceva în mod subit, iar când export… timpul s-a redus cu peste 80% față de cum eram obișnuită.

Spre exemplu: pentru YouTube filmez/editez 4K și timpul de exportare este atât de mic, încât știu că, în ziua respectivă, pot să-l și urc fără probleme pe canal.

Ce apreciezi cel mai mult la laptopul actual din punct de vedere al unui creator de conținut?

 Încă de la început m-a impresionat ecranul OLED pentru că redă culorile atât de frumos și de clar. Am senzația că în imaginile mele se observă fiecare detaliu, încât parcă aș sta minute în șir să mă uit la ele.

Una peste alta, cel mai mult m-a impresionat rotița DialPad din touchpad pentru că este compatibilă cu toate programele pe care le-am menționat mai sus și mă ajută enorm să reglez rapid și, în mod intuitiv, diverse funcții specifice fiecărui program; luminozitate, sunet, cromatică, etc.

O recomandare pentru cei pe care i-ai inspirat să pornească pe un drum similar cu al tău?

Cred cu tărie că, dacă dorești să faci performanță, este necesar să investești într-un aparat foto bun și, mai ales, într-un laptop care să suporte editarea la rezoluții cât mai mari. Pentru mine calitatea și profesionalismul fac parte din cartea de vizită. Nu aș putea să mă prezint altfel, iar ASUS mi-este prieten și știe întotdeauna ce îmi trebuie.

~~~

Trebuie să știi că la achiziția oricărui model de laptop ASUS Vivobook Pro 14X OLED vei primi automat un abonament de acces gratuit timp de 3 luni la cele peste 20 de aplicații care alcătuiesc suita Adobe Creative Cloud, cea mai utilizată colecție software proiectată pentru cerințele creatorilor de conținut, la care se adaugă și 100 GB de spațiu în cloud pentru stocarea și partajarea în sigurață a proiectelor.

 În această perioadă mai are loc și campania Părerea ta contează care îți oferă un an de extindere a garanției laptopului ASUS Vivobook Pro 14X OLED. Tot ce trebuie să faci este să publici o recenzie de utilizare a produsului pe oricare dintre platformele participante.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Viorica de la Clejani este în doliu: Mereu mi-a fost frică, parcă a presimțit...
Va fi obligatoriu în toată România. Încălcarea legii se pedepsește cu amenzi uriașe
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
O nouă specie de dinozauri este printre cele mai mici descoperite vreodată